Jump to content


Plasticne kutije sa poklopcem, pogodne za skladistenje ploca


Scorpio(DDMF)!

Recommended Posts

Kao sto je u naslovu navedeno, zanimalo bi me konkretna preporuka za providne plasticne kutije sa poklopcem, koje bi uglavnom sluzile za skladistenje ploca za koje trenutno nema mesta u polici?

 

Preferirane dimenzije bi bile veoma blizu kocki, gde je jedna strana samo malo veca od dimenzije omota (unutrasnje dimenzije od 32x32x32cm bi bile idealne). U obzir bi dolazile malo krace ili duze kutije, kao npr:

 

71Yq6-Wd9kL._SL1169_.jpg

 

http://www.amazon.co.uk/Really-Useful-Plastic-Storage-Litre/dp/B000YXHTKW

 

Za sada, posle duge pretrage, naisao sam samo na kutije koje su malo nize od visine omota (sto bi znacilo da kutiju nije moguce zatvoriti), ili one koje su predugacke (50-60cm), dok  je visina odgovarajuca. Na forumu postoji i par preporuka, ali su opet u pitanju kutije sa manjom visinom (ostale dimenzije se uklapaju).

 

Najblize cilju kod nas su ove kutije: 

 

post-8715-0-99329300-1414008100.jpg

 

post-10314-0-53123600-1414017054.jpg

 

(kutija levo gore - EX YU nalepnica)

 

Nazalost, prodavci se nisu secali gde su one kupljne, dok na njima nije postojala neka vidljiva oznaka proizvodjaca.

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Pa ranije je bilo u robnim kucama Uradi sam kutija kakva tebi treba, cak Curver ako se ne varam, sad da li to jos uvek nabavljaju ne znam jer nisam  u skorije vreme obisao ni jednu. Vidjao sam i u Merkur-u ali kod nas ima generalno problem sto prodavnice ne nabavljaju stalno odredjene proizvode nego ih vrlo cesto menjaju misleci da tako privuku veci broj kupaca pa stvarno ne znam da li trenutno ima, ali tu sam vidjao jer sam i ja sam nesto slicno trazio ali se na kraju opredelio da ih naprave stolari od drveta, (iz cisto vizuelnih razloga).

Ako sam bar malo pomogao :)

Link to comment
Share on other sites

Nazalost, obisao sam dosta radnji koje prodaju plasticne proizvode, Kika-u i slicne objekte, ali sa slabim rezultatima. Mada, mogu probati i sa "Uradi sam". 

 

Predlog je svakako bio od pomoci, posto sam u Curver-ovom asortimanu pronasao odgovarajucu kutiju (koju naravno do sada nisam video kod nas u ponudi):

 

textile_box_33_03000_384287667584.jpg

 

http://www.curver.com/gbr/products/curver-textile-storage-range/650

 

 

Ref : Shape Code 03000, 395 X 342 X H343mm

 

Mogu probati sa kontaktiranjem uvoznika, jedino je nepoznat podatak o nosivosti (posto je predvidjena za odecu)....

 

Hvala! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Има на пијацама.

 

Hvala na predlogu. Obisao sam Kalenic, Djeram i Cvetkovu pijacu, ali nesto slicno jos uvek nisam pronasao, nazalost. Najblizi je takozvani duboki box proizvodjaca "Dunya" od 19l, ali je problem sirina unutrasnjosti, kojoj malo nedostaje kako bi bila dovoljna za plocu.

 

19ltdepo-500x500.jpg

 

http://www.baucasa.rs/artikl/mega-box-19l-duboki-dunya/

 

Predlog jos neke lokacije?

 

Mozda imaju ovi, ako nije cena previsoka, izgleda su iz Valjeva. http://www.kataloska-prodaja.com/kutije/plasticne-kutije/4137775.wf

 

Hvala za predlog. Pregledao sam navedeni sajt svojevremeno, ali su sve kutije sa odgovarajucom visinom, predugacke/presiroke za ovu svrhu.

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

. Mada, mogu probati i sa "Uradi sam". 

 

 

Pogledaj kad stignes u svim njihovim radnjama jer se razlikuje delimicno asortiman, Ja sam kutije video na Ada Huja njihovoj prodavnici ali i Novi Beograd kao i Boss trzni centar Batajnicki put 1 ima takodje ogromnu prodavnicu

Link to comment
Share on other sites

Зависи од пијаце до пијаце. Погледај на ОТЦ-у.

 

Izgleda da je cu morati, hvala!

 

Ako se radi samo o nedostatku prostora na polici, a ne o potrebi skladištenja, razmotri police Ikea Expedit 2x2 i 2x4 tj zamenski Kallax.

 

Rado, nazalost, problem je u prostoru, nova (specificna) polica je u pripremi (i bice tako jos neko vreme), tako da razmisljam kako da "zbrinem" 100ak ploca koje su za sada na podu (naslonjene na zid). Da imam prostora, "veliki" Expedit bi svakako bio nabavljen...

 

Pogledaj kad stignes u svim njihovim radnjama jer se razlikuje delimicno asortiman, Ja sam kutije video na Ada Huja njihovoj prodavnici ali i Novi Beograd kao i Boss trzni centar Batajnicki put 1 ima takodje ogromnu prodavnicu

 

Provereno sa par "Uradi sam" prodavnica, ali oni nemaju pogodnih kutija.

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Za sada bi mi vise odgovarale providne plasticne kutije - ako ne uspem da ih nadjem, probacu sa gorenavedenim i slicnim alternativama.

 

Proverio sam sa uvoznikom Curver-a za Srbiju: pored toga sto se kutija koju sam naveo u postu 6 vise ne uvozi, u pitanju je veoma tanka plastika koja ni priblizno nema nosivost potrebnu za ploce. Potraga se nastavlja...

Link to comment
Share on other sites

 

Kiku sam vec obilazio (navedeno u postu br. 3) - kutije koje imaju u ponudi su manje/vise slicne svim ostalim ponudama na koje sam nailazio (tj. ne odgovaraju)...

 

Sad sam jos rondao po netu, to se(kutije) u prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu zove lodna :order  ovi imaju i gajbe pa mozda moze da bude od pomoci.

 

http://piljevina.rs/galerija-opreme/pvc-2/

 

 

attachicon.gifeg-64-32.jpg

 

http://www.cityco.rs/proizvodi2.php?kategorijaid=18

 

Hvala na predlogu - istrazicu i ovaj "ugao"!

 

http://www.kovplast.com

 

U radnji u BN BOS trznom centru u zemunu ima brdo razlicitih plasticnih kutija.

 

Hvala na predlogu - provericu - na prvi pogled, kutije u ponudi sam vec vidjao na ostalim mestima. "Univerzalna kutija, 20l" bi bila idealna, samo da ima malko vecu sirinu...

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

@Scorpio

 

Imaš neku plastiku odmah kod mosta (semafora) na Dušanovcu sa desne strane...

 

Moje liÄno iskustvo (za razliku od bezliÄnog) u pronalaženju odgovarajuće kutije za smeÅ¡tanje ploÄa kaže da ni sa jednom kutijom nećeÅ¡ biti potpuno zadovoljan - nisu pravljene za smeÅ¡tanje ploÄa! TakoÄ‘e je moguće da nisam detaljno istražio sve mogućnosti i da se izbor na tržiÅ¡tu u meÄ‘uvremenu promenio.

 

Pogledaj na temi o pranju ploÄa u koje je plastiÄne kutije pokojni MiloÅ¡ smeÅ¡tao ploÄe - mislim da su neke iz Ikea kataloga. 

 

TakoÄ‘e, imam jednu plastiÄnu Ikea kutiju u kojoj držim ploÄe i koja odgovara po dimenzijama, ali zbog oborene gornje ivice ploÄa ne može da se spusti, ili izvuÄe iz kutije bez da se zakrivi lavo/desno Å¡to umanjuje smeÅ¡tajni kapacitet.

 

To je ova kutija: http://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/70138400/#/10247138

 

Ta kutija dimenzijama odgovara da se (kasnije eventualno) smesti u Expedit/Kallax policu, Å¡to implicira da ti dimenzijama mogu odgovarati i druge kutije namenjene za smeÅ¡tanje u ove police, ali je pitanje njihove Ävrstine.

 

Sebi moraÅ¡ postaviti i pitanje isplativosti: cene kvalitetnijih plastiÄnih kutija nisu male, pa se gotovo mogu porediti sa cenom odgovarajućeg trajnog reÅ¡enja (police)!

 

Kallax/Expedit ne moraš odmah da kupiš ceo - kupuj modularno (više polica manjih dimenzija).

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ras, hvala na predlozima.

 

Ranije sam pregledao temu u kojoj je Milos dao predlog za kutije, ali mi takvo resenje nije odgovaralo, zato sto su kutije nize od ploca, pa ih nije moguce zatvoriti.

 

Kutije koje sam prikacio u prvom postu bi bile idealne, ali ih nazalost nema kod nas. Posto vec neko vreme trazim odgovarajuce resenje, ohrabrilo me je to sto sam video na Berzi, pa sam se ponadao da postoji jos neka robna marka/prodavnica koju sam propustio u potrazi (odatle i ova tema).

 

Interesantan je i predlog kutije koju ti koristis - moram da priznam da sam zaobilazio taj deo Ikea-inog asortimana, posto sam racunao da su to sklopive kutije od tanke plastike/najlona, pa da samim tim nisu pogodne za ploce. U drugoj grupi se nalaze interesantne Ikea kutije, koje su nazalost niske.

 

Obisao sam svojevremeno i navedenu "Plasticaru", ali u njihovom asortimanu nisam pronasao nista odgovarajuce.

 

Razmatram i finansijski aspekt, tako da sam se pripremio da odvojim novac za kutije za navedenih 100kom, bez obzira na samu policu, koja ce biti specificna, zbog nedostatka prostora i "zidne" povrsine koju bi klasicna postavka zauzimala. 

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...