Jump to content


Zvu�nici by Milan Dragojlov


don

Recommended Posts

Puno tekstova eminentnih struÄnjaka iz ove oblasti je potvrdilo kvalitet Milanovih zvuÄnika,ali to isto malo teže ide kod nas ,u Srbiji, jer naÅ¡ narod je nepoverljiv prema domaćim proizvoÄ‘aÄima, tj. samostalnim entuzijastima, koji ipak nastavljaju sa svojim radom, iako ovde nisu priznati, a priznao ih ostatak sveta. Paradox!

 

ÄŒitam već dugi niz godina razne svetske tekstove o Milanovim zvuÄnicima, u kojima se struÄnjaci nesebiÄno gaÄ‘aju hvalospevima njegovih proizvoda, a ovde evo npr. ja napiÅ¡em par lepih reÄi o njegovim zvuÄnicima, a ono 90 % ovog foruma me provocira i nipodaÅ¡tava njegove zvuÄnike, a nisu ih nikad ni Äuli, mada onaj ostatak je vidim uzdržan, ali pitanje je dana kad će i oni poÄeti sa p......m istih.

 

Ma navikao sam ja na to, ali to nije suÅ¡tina ove priÄe, jer stvarno ko god je jednom posluÅ¡ao njegove zvuÄnike,taj je bio u dubokoj dilemi "kako da doÄ‘e do jednog para". Milan nije poÄeo da se "igra" sa ovom materijom pre nekoliko meseci, dana i godina, već pre taÄno 36 godina.

 

Bilo je to 1978. godine.Tako da ima veoma veliko iskustvo u ovoj oblasti Hi-Fi - a. Neki ljudi su mi se javili u nameri da doÄ‘u i posluÅ¡aju njegove zvuÄnike, a posle dve-tri minute razgovora sa njima ustanovim u njohovom tonu i reÄenicama da ih ustvari ne interesuje sluÅ¡anje zvuÄnika otvorenog uma, nego samo Äinjenica da su bili, Äuli i da sad mogu da poÄnu sa p......m istih.

 

ZnaÄi unapred spreman scenario. Ali neka, samo nek doÄ‘u. Pa kad posle nekog vremena prevlada razum i većina pravih audiofila, koji nisu robovi brand-a, niÅ¡ta im neće ostati nego da spuste loptu, malo se pritaje i posle nekog vremena doÄ‘u sa priÄom: "i ja bih jedan par". Verovatno ću danas otići do njega, jer treba jedan Älan foruma da doÄ‘e i posluÅ¡a ih, pa ću onda slikati neke od njih, a do tada mogu da se vide oni italijanski, koje je on preradio, kad su sami proizvoÄ‘aÄi iz Italije rekli da ih je nadmaÅ¡io i oni mali minimonitori lab 047 Japanski, koje je jedan lik ostavio kod njega kad je Äuo njegove minimonitore, jer su oni na onom snimku, koji sam nedavno okaÄio na youtube, kad su doÅ¡li ostali Älanovi BFA tima, u Äijem sastavu su Milan, Andrija, njegov sin (poÅ¡to Zdenko viÅ¡e nije sa njima) i BoÅ¡ko.

 

https://www.youtube.com/watch?v=EmbCf-n5M_k

 

Ako se dobro sećam,probali su Älanovi BFA tima da nastupaju sa svojim pojaÄalom TULIP tri puta bez Milanovih zvuÄnika,ali nisu ostavili neki zapažen rezultat,ali kad su ga uparili sa njegovim zvuÄnicima,onda su im oni recezenti stereo mojo Äasopisa skinuli kapu i rekli da nikada niÅ¡ta bolje u životu nisu Äuli,a bilo je tada 400 soba,a u njihovij su najduže ostali i nisu hteli da izaÄ‘u.

 

BEST SOUND AT SHOW

This was easily the biggest (pleasant) surprise at the show. This Serbian company has created one of the most exciting systems we've ever heard. We bill_001.jpgdon't know if it was the Beyond Frontiers Audio (BFA) speakers or the integrated amp/DAC that most contributed, but the musicality we've noted throughout these awards was here in spades, hearts, diamonds AND clubs. The music just permeated our hearts, souls, brains and bodies. Big grins were plastered on everyone's faces. With each cut of the Stereomojo Ultimate Stereo Evaluation Disc, we found ourselves saying, "Now THAT'S the way this is SUPPOSED to sound!" Highs, mids and deep bass inspired us to not only do a little bootie shaking, but we even ended up breaking into a sing-a-long session. Classical music burst forth in such a way that we wanted to do some air conducting. Talk about immersive. We stayed way too long in this room and hated to leave.

Notice also there is no sound enhancement materials in the room. In fact, they didn't even remove the large mirror on the right side that would normally play havoc with side reflections. This system overcame the severe room limitations that presented huge challenges for many demos. In perusing other show reports, we see that practically no one even mentioned this room. Their loss.

At $7,200 for the amp with internal DAC and $11,200 for the tall, two-chambered speakers, we thought this was a bargain considering all the uber-priced systems we saw.

 

We are thrilled to be able to bring you the world's first review of the amp and speakers. This paring is being sent to us from Serbia right now.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bfa2.jpg

 

Boško je zakupio sobu na nekoliko dana u Holiday inn U BG-u i zvao na crtu svakoga, ko je mislio da može da ih porazi, ali naravno, niko se nije odazvao. Toliko o njihovim proizvodima!

 

Ja nisam neki zaluÄ‘eni audiofil,već samo cenim Hi-Fi ureÄ‘aje i muziku,koju neizmerno volim, ali kad god sam u životu kupovao i sklapao sisteme, pa Äak i u kolima, nikad nisam bio skroz zadovoljan, jer kad se Äovek jednom navikne na Milanove zvuÄnike, on se prosto "navuÄe" na taj zvuk i svi drugi mu postaju smeÅ¡ni. Tako je bilo i samnom.

 

Pre 25-30 god. utrkivao sam se sa drugarom ko će imati bolji zvuk i sistem, pa sam tada svaÅ¡ta izmenjao, mada tada nije bio baÅ¡ neki velik izbor kod nas u Jugi, ali sam se povukao kad sam kod njega video i Äuo muziku na AR3 zvuÄnicima i zlatna MARANTZ serija komponenti, to je tada bio vrh za nas klince, mada je imao tada i PIONEER SA-9800 II i neko FISHER cevno pojaÄalo, ako se dobro sećam, jer ipak je to bilo pre 25-30 godina, ne uzimajte mi za zlo ako pogreÅ¡im.

 

Posle smo otiÅ¡li do joÅ¡ jednog naÅ¡eg drugara, koji je imao neke SONY komponente i TANOY zvuÄnike i sve u svemu jedno vreme nas je držala i progonila želja i namera da idemo po gradu i sluÅ¡amo razne sisteme naÅ¡ih drugara i poznanika. Bilo je tu i NAKAMICHI DRAGON-a i REVOX-a 215 i B&O, ma svaÅ¡ta smo sluÅ¡ali, ali tajac i muk je nastao kad smo kod jednog drugara, koji je imao neku baÅ¡ ruiniranu kućicu i neke neozbiljne komponente, zvuk,koji nas je sve zakucao u mestu.

 

Gledamo se pa ne možemo da verujemo svojim ušima! Ćutimo i gledamo jedan drugog u fazonu "šta je ovo!"

 

A joÅ¡ viÅ¡e nas je iznenadilo Å¡to kabineti izgledaju kao da ga je STEVIE WONDER pravio, znaÄi viÅ¡e nego tužno,a iznutra dolazi najbolji zvuk, koji smo mi u dotadaÅ¡njem životu Äuli. E tad sam se ske..o i prestao sam da vijam komponente, već sam se raspitivao ko je napravio te zvuÄnike i gde živi. E tada sam se upoznao sa Milanom i od tada moj svet Hi-Fi nije viÅ¡e isti i stvarno bi voleo da i drugi uživaju u tom zvuku, jer greota je i zloÄin ne podeliti to iskustvo sa pravim audiofilima, a liÄno mislim da svi mi imamo sreće Å¡to je u pitanju naÅ¡ Äovek sa naÅ¡ih prostora, Å¡to znaÄi da nam je dostupan.

 

Ne mora niko da kupuje te zvuÄnike,ali doÄ‘ite da ih posluÅ¡ate kad god možete, biće to lepo iskustvo, upeÄatljivo i trajno, a i mogu da se razmene miÅ¡ljenja i saznanja, pa samim tim druženje može da bude i edukativnog karaktera, a toga nikada dosta.

 

Sve vas pozdravlja vaš TYSON !

 

edit: Post je editovan radi lakse citljivosti i vece preglednosti. Tyson-e, jos jednom te molim da obratis paznju na velika slova, tekst razvajas na pasuse i da ne koristis po tri znaka interpunkcije na kraju recenice, kako bi tekst bio lako citljiv clanovima.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

S Milanom se već dvadedeset godina dogovaram da posluÅ¡am neke njegove zvuÄnike u mom sistemu i ćorak. Uglavnom mojom zaslugom. To je, takoÄ‘e uglavnom, razlog zaÅ¡to ne mogu da dam neki celovit sud o njima. SluÅ¡anje u negovim sistemima i uslovima koji su se menjali tokom godina, ostavilo je prostora bruÅ¡enju utiska.

 

Tajsonov bezgraniÄni entuzijazam malo zasmejava, ali ne bi valjalo, zbog toga, Dragojlova shvatiti neozbiljno. Ono u Å¡ta sam potpuno siguran je da će svaki njegov zvuÄnik imati kvalitetan bas. To mu je, valjda, fetiÅ¡. Mom kumu je preradio tvitere i nema nikakve dileme je li bolje ili ne. Imam utisak da potpuno razume to Å¡to radi.

 

Milanove interkonete sam Äuo u svom sistemu. Probajte.

Link to comment
Share on other sites

OžiÄenje u mom primarnom sistemu je by Dragojlov. PoÄistilo je mnogo skuplje i agresivnije reklamirane proizvode. Vrlo liÄan sud - izrazito mi pogoduje karakter promene koju njegovi kablove unose u sistem. Upravo ono Å¡to bih poželeo, izuzetna svilenkasta lakoća, rafiniranost i obilje boje. 

 

Uvek mi se dopadalo posvećenje i oÄigledan utisak da mu je savrÅ¡eno jasno kako da težnju kakav zvuk želi Äuti prenese u domen dizajna. 

 

ZvuÄnike sam imao prilike mestimiÄno sluÅ¡ati, niÅ¡ta dovoljno posvećeno. Nadam se skoroj promeni tog stanja stvari. Ono Å¡to sam uglavnom zapažao je u dobroj meri analogno karakteru kablova.

Link to comment
Share on other sites

Puno tekstova eminentnih struÄnjaka iz ove oblasti je potvrdilo kvalitet Milanovih zvuÄnika,ali to isto malo teže ide kod nas ,u Srbiji, jer naÅ¡ narod je nepoverljiv prema domaćim proizvoÄ‘aÄima, tj. samostalnim entuzijastima, koji ipak nastavljaju sa svojim radom, iako ovde nisu priznati, a priznao ih ostatak sveta. Paradox!

 

ÄŒitam već dugi niz godina razne svetske tekstove o Milanovim zvuÄnicima...

 

 

Daj molim te neke linkove ka tim tekstovima i imena eminentnih strucnjaka, ako nije problem.

Link to comment
Share on other sites

pa pokazao sam i nabrajao ranije u drugim temama,pa ih je moderator obrisao i prebacio temu u ovaj podforum i sad mi je mrsko da to sve ponovo piÅ¡em,Äak sam i zamolio moderatora da sve obrisane postove ovde premesti da se ne bi gubio tekst,ali mi je reÄeno da ne mogu da se vrate,ali sve jedno,ko je u tim satima uÄestvovao u diskusiji mogao je da proÄita,a uostalom doÄ‘i do Milana,pa će ti on sve reći u prvom licu.

Link to comment
Share on other sites

Zvucnici sa slike su Armonia Loudspeakers http://www.armonialoudspeakers.com/eng/prodotti.htm .

da i onda kad su ti italijani Äuli Milanov upgrade istih tri puta su dolazili kod njega da uporeÄ‘uju i na kraju su rekli da njihovi se viÅ¡e ne zovu "Armonia" nego "Agonija",kad su Äuli Milanove,znaÄi to su oni sami rekli za svoje zvuÄnike.

Link to comment
Share on other sites

svi koji su unapred iskonstruisali svoju priÄu protiv mojih tekstova o Milanu,nisu nimalo naivni,već Äuvaju i brane svoju investiciju,ali ja sam i znao da će tako biti ,jer niste uopÅ¡te namazani,Äak Å¡ta viÅ¡e smeÅ¡ni ste,koristite se logikom dece iz osnovne Å¡kole.Lepo vam je pokuÅ¡ao objasniti Älan sa nick name Wiliam Volas da ne treba da robujete brendovima,već da imate svoje ja i svoje uÅ¡i i mozak,ali izgleda da to ovde nije sluÄaj,već ovde vlada kolektivna nesvest,posmatrao sam i Äitao postove mesecima i nisam se upuÅ¡tao u rasprave,jer nauka je omogućila pojedinim miÅ¡evima da glume mangupe na tastaturi,a u životu su nevidljivi,kao praÅ¡ina,a najgore je Å¡to su takvi i najglasniji ovde na forumu,a kad ga vidim negde uživo,taÄno mislim da bi pao u nesvest kad bih pored njega se samo zakaÅ¡ljao. Ja ne piÅ¡em ovo iz nekog raÄuna,nemam ama baÅ¡ nikakve koristi od toga Å¡to veliÄam Milanove zvuÄnike,on je meni zvuÄnike pravio džabe i pre 15 i pre 20 godina,tako da ne pomislite da ja to radim da bih mu odradio ove sadaÅ¡nje zvuÄnike i u budućnosti će mi praviti zvuÄnike,jer ne razmiÅ¡ljaju svi kao "neki" ovde.Naravno,svaka Äast pojedincima,kao npr. Wiliam Volasu,jer on je bar imao hrabrosti da se usprotivi u miÅ¡ljenju naspram vaÅ¡eg lobija,a ima tu joÅ¡ dobrih ljudi,ali nisu srÄani i drÄni kao  W.V i ja.PoÅ¡to će me sad blokirati,Äim proÄitaju ovaj post,želim samo joÅ¡ da izjavim da ste joÅ¡ uvek svi dobrodoÅ¡li na sluÅ¡anje kod Milana,jer to iskustvo viÅ¡e nikada i nigde nećete doživeti,ja vam to garantujem.Spustite gard i otvorite percepciju za joÅ¡ neke zvuÄnike,a ne samo za vaÅ¡e,jer pazi molim te,drznuo se joÅ¡ neko da napravi moćan zvuk,a ne možete ga uniÅ¡titi svojim jeftinim trikovima,jer toliko je nadmoćan,da sam sebi krÄi put kroz svet Hi-Fi.

 

Uklonjeno prepucavanje - ovaj put, bez opomene. Sledeci put slede odgovarajuce sankcije...

Link to comment
Share on other sites

Tajsone druže opušteno, nema razloga odmah za fajt...

Ono što ja vidim iz tvojih postova jeste da iskrenio uživaš u ovom hobiju i da si pun energije i entuzijazma što je najbitnije!!!

Treba biti konstruktivan. Mene zanima da Äujem neÅ¡to za mene novo i nesvakidaÅ¡nje, tim pre Å¡to najviÅ¡e poÅ¡tujem kada neko uspe da napravi kvalitetan domaći proizvod.

MeÄ‘utim, mislim da je praktiÄno nemoguće da pola foruma nagrne kod Äoveka u NS da Äuje zvuÄnike.

Zato mislim da bi bilo dobro da kontaktiraÅ¡ Ljubu (ti ili gospodin Dragojlov) i da zvuÄnici budu izloženi na HiFiles Show-u možda baÅ¡ sa BFA koji je već redovni izlagaÄ.  Možda bi mogao da kontaktiraÅ¡ i Gox-a i da se naÄ‘e mogućnost da se zvuÄnici Äuju (a ne samo vide) na novom sajmu, mislim da bi posećenost bila znaÄajna.

 

:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Mike,polako druze,izbroj barem do 100 pa "raspali" po tastaturi.Kompletirao si sistem,uzivaj u muzici i niko ti nista ne moze ....dok si ziv :D.

I ja sam kao i Alek zainteresovan da cujem domacu samogradnju i mislim da je veoma dobar Alekov predlog da kontaktiras Gox-a da se ti zvucnici chuju i ujedno da taj sajam malo "zivne" sa zvukom iz Milanovih zvucnika.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Ne bi bilo loše ako se želi već ozbiljnije razgovarati dati sledeće podatke:

 

1. merenje spl odziva zvuÄnika

2. efikasnost

3. frekventni opseg

4. minimalna preporuÄena snaga pojaÄavaÄa

5. max snaga

6. merenje faze

7. merenje impedanse

8. taÄke susreta drajvera

9. upotrebljeni drajveri

10. tip skretnice kao i koji elementi i kablovi su korišćeni pri izradi

11. cena 

12. koliÄina koju je moguće proizvesti

 

...

 

Ne bi bilo zgoreg i malo kompletnije opisati zvuk, ovo dosada je bilo nemuÅ¡to. Da li su pravljena poreÄ‘enja sa nekim poznatijim tipom zvuÄnih kutija istog ranga cene i sl.

Link to comment
Share on other sites

Tek kada sam izaÅ¡ao, primetio sam da sam s Tajsonom bio na "ti" a sa domaćinom se persirao. Kad g. Dragojlov nije Älan foruma. B)  A neÅ¡to je i stariji od Tajsona.

 

Osim toga, gazda pravi odliÄne zvuÄnike. Barem je ovaj veÄeraÅ¡nji bio zaista izuzetan. Nije to bio onaj 'talijanski, nego neki sa dvanaesticom, srednjetoncem od pet-Å¡est incha i simpatiÄnim naramdžastim visokotoncem.

 

Plejer je bio prvo obiÄan NAD, a posle je nastupio neki DAC, Å¡to je bilo neÅ¡to bolje izdanje, mada sve to svira super. PojaÄalo je bila preteÄa Tulip-a, manje snage i manjih dimenzija.

 

Sedi se blizu zvuÄnika, na metar ipo, najviÅ¡e dva. Otuda me je zbunilo kada se muzika zaÄula odnekud daleko iza njih. Stvorila se pozornica kakvu nisam nikad Äuo, niti sam znao da je moguća. Moglo se Äuti neÅ¡to nalik, na proÅ¡lom sajmu, na onoj hrvatskoj postavci. DoduÅ¡e, scena nije neÅ¡to za Äime bih ja patio, ali jeste atraktivna stvar. Osim toga, dobra pozornica podrazumeva i precizan i odliÄno definisan zvuk. Svi drajveri su, oÄigledno, izvanredno uraÄ‘eni, rezolucija je fenomenalna,

 

Ne treba biti na kraj srca - koga zanima, neka posluÅ¡a, Äovek je vrlo predusretljiv. Nema tu nikakvog hokus-pokusa, u pitanju su obiÄni zvuÄnici, neobiÄno dobrog zvuka. :) 

Link to comment
Share on other sites

Ne bi bilo zgoreg i malo kompletnije opisati zvuk, ovo dosada je bilo nemušto.

 

NemaÅ¡ sreće, ni ja nemam pesniÄkog duha.

 

Malo konkretnije, možda si zapazio da sam neumorni borac protiv forsiranja detalja, koje ide na uÅ¡trb prirodnosti reprodukcije, gde pojedini instrumenti postaju neprepoznatljivi. 

 

Ovde imamo sistem koji se može sluÅ¡ati i veoma glasno, mada malo tvrÄ‘i zvuk, nije naporan za sluÅ¡anje i uspostavljena je dobra ravnoteža. LiÄno bih se, ipak zapitao kako bi to zvuÄalo posle dužeg sluÅ¡anja. Ja sam navikao na malo relaksiraniji zvuk koji dolazi iz veće daljine, pri Äemu se jedan deo amortizuje stomakom, a tek ostatak ide direktno u uÅ¡i. :ruganje

Link to comment
Share on other sites

Don Tysone, ovo što ti radiš u ovoj temi nije nepoznat fenomen na forumima. Zove se fanboy

 

Fanboy (disambiguation)
From Wikipedia, the free encyclopedia
 

fanboy is a person considered to belong to one or more fandoms to a point of obsession.

 

Više puta smo govorili na tu temu, pa me mrzi da ponavljam. Imali smo fanove Dayensa, BFA, AV impulsa, i ko zna koga još...

U većini slučajeva preterano hvalisanje dovodi do negativnih komentara i negativnih utisaka.

To naravno nema veze sa samim proizvođačem, baš kao i sada.

 

Moram da te upozorim da si u gornjoj poruci vređao članove foruma, rekavši da su smešni, namazani, i da imaju logiku dece iz osnovne škole.

Dakle, jesi vređao, a takvim ponašanjem nanosiš štetu Milanu i njegovom radu.

 

Nadam se da ćeš pravilno shvatiti ovu poruku.

Link to comment
Share on other sites

jesam,shvatio sam je dobronamerno i nemam nikakve zle misli,nego sam samo bio isprovociran nekim stavovima pojedinaca,ali to je život,ne mogu svi u životu da vole isto,tako da idemo dalje.Nisam imao nameru da nekoga vređam ,već sam pokušao to da uvijem u oblandu,ali malo se istrglo kontroli,pa svi smo mi ljudi,sa vrlinama,ali i sa manama.

  TaÄno je da sam veliki poÅ¡tavalac Milanovog rada,ali to nije sluÄajno,ali da ne bih ponovo ulazio u tu priÄu,ostavljam otvorenim vrata ,koja vode u njegov svet,da se to ne zaboravno iskustvo podeli sa Å¡to većim auditoriumom,jer gledam već godinama kako ljudi dolaze ,posluÅ¡aju i odlaze od njega sa reÄima hvale,a to nije sluÄajno.Ima tu neÅ¡to! Ima magije u njegovim zvuÄnicima.

  LiÄno mislim da imam veliku sreću u žovotu Å¡to liÄno poznajem Milana,jer da ga ne znam i da nemam njegove zvuÄnike,verovatno bih bio "osakaćen" sa zvukom u svom svetu,u kojem se "ovaj" zvuk idealno uklopio.

Link to comment
Share on other sites

Sedi se blizu zvuÄnika, na metar ipo, najviÅ¡e dva. Otuda me je zbunilo kada se muzika zaÄula odnekud daleko iza njih. Stvorila se pozornica kakvu nisam nikad Äuo, niti sam znao da je moguća. Moglo se Äuti neÅ¡to nalik, na proÅ¡lom sajmu, na onoj hrvatskoj postavci. DoduÅ¡e, scena nije neÅ¡to za Äime bih ja patio, ali jeste atraktivna stvar. Osim toga, dobra pozornica podrazumeva i precizan i odliÄno definisan zvuk. Svi drajveri su, oÄigledno, izvanredno uraÄ‘eni, rezolucija je fenomenalna,

 

 

Mali off, ili ne baÅ¡ off. 

 

Vratiću se na ono o Äemu smo raspravljali u temi o akustici i rasporedu zvuÄnika. Imao si prilike (verovatno po prvi put) Äuti postavku o kojoj sam ranije dao par napomena. ZvuÄnici u prostoru, izrazito udaljeni od zadnjeg zida, u sobi koja je priliÄno otvorena i minimalno dampirana. Nadam se da si sada raÅ¡Äistio sa sobom da nearfield sluÅ¡anje ne znaÄi zvuk koji pada u krilo već neÅ¡to potpuno suprotno, kao i da se ne radi o boljitku koji se odnosi samo na pozornicu. 

Link to comment
Share on other sites

 Nadam se da si sada raÅ¡Äistio sa sobom da nearfield sluÅ¡anje ne znaÄi zvuk koji pada u krilo već neÅ¡to potpuno suprotno, kao i da se ne radi o boljitku koji se odnosi samo na pozornicu. 

 

Nisam ja imao nikakvih dilema po pitanju nearfield sluÅ¡anja. Tako sluÅ¡am svoje male Dual-e za raÄunarom, pa mi se ponekad uÄini da su to mnogo bolji zvuÄnici nego Å¡to jesu.

 

Jasno je da se tako bolje Äuju fine nijanse u visokotonskom podruÄju, da je zvuk bolje definisan i da ima dosta argumenata "za". S druge strane, već sam napomenuo da je u pitanju pretežno "uÅ¡no" sluÅ¡anje i da klasiÄna postavka zvuÄi opuÅ¡tenije. Kod glasnog sluÅ¡anja malo vatrenije muzike, pogotovo kod dugotrajnijeg sluÅ¡anja, nesumnjiva je prednost klasiÄne postavke.

 

Moram da kažem da smo pretežno sluÅ¡ali atraktivne audiofilske snimke a da "obiÄna" muzika zvuÄi obiÄnije. Å to znaÄi da u obiÄnoj muzici nema vatrometa, ali ostaje da je to izvrsna reprodukcija i da su u pitanju vrhunski zvuÄnici.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...