Jump to content


Phono preamp za TD160


Jimmy_92

Recommended Posts

  • Replies 125
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

250E za tako dobar gram...bedna suma s obzirom za kakve se gluposti pare bacaju.Sve sto ima veze sa gramofonima je poskupelo,taj thorens po najmanje i procentualni i sa obzirom sta nudi kao gram.Cestitam pre svega na odlicnom izboru.Jedan jako dobar DIY phono MM preamp sa slusao i mogu da ga bez greske preporucim jer je potpuno bio ravnopravan sa mojim naimom nac72,tj njegovom phono sekcijom.Pisao sam o tome i na forumu.Mogu poslati PP da ne budem optuzen za EPP,mada mi to i ne smeta. 

Link to comment
Share on other sites

... om20. (I ako moze koja rec o pomenutoj zvucnici, nisam pas upucen). 

 

OM serija - stvar ukusa.

"Fluidna" i, možda i previÅ¡e, svetla/otvorena i analitiÄna zvuÄnica koja voli da istakne svaki mikron praÅ¡ine na ploÄi. 

Kvalitet zvuka bitno raste s brojem iza OM akronima (10-20-30-40). 

Nije se teÅ¡ko navići na njihov zvuk. 

Link to comment
Share on other sites

Torensima treba malo boje, a OM je ima. Pre bih rekao da je iskriÄava nego svetla. Mislim da je igla 20 razuman izbor, ali ja bih iÅ¡ao na 30. Za 40 je već potrebno ozbiljnije podeÅ¡avanje.

 

30 i 40 su mi na Hitachi HT41S zvuÄale zanimljivije i ekspresivnije od Shure V15 TypeIV, pritom ne nužno i bolje.

Link to comment
Share on other sites

Phono box s sam vec imao i to je opasna spravica, nije iskljuceno da ga opet kupim. :)

200e za tako dobar gram :D hvala hvala sondek, hvalicu se kad stigne mada cu morati kod druga da ga testiram, kod mene se ceka preamp. I hocu pp, ispricaj mi nesto vise i naravno kljucni faktor na zalost, cenu. :)

Videcemo da li meni to prija, nadam se da je ok. :) Ali mi se torens bas zato i svidja, mogu da ga mrckam i da mu radim posle sta hocu. Pisacu utiske

Link to comment
Share on other sites

Odlican gramofon, sit ces se nauzivati i naslusati. Ziveli kaisari.  Phono box S sam slusao cak sa Rondo Red-om i zvucao je vise nego pristopjno. MM sekcija mu je bolja strana.  Nikako neces pogresiti sa njim, samo se malo zaigraj sa onim pingvinima na donjoj strani, ogromne su razlike u zvuku. Mozda bi bilo lukavo da kontaktiras i Impulsa, On ima odlicne phono sekcije za razumne novce. Ja imam njegovu varijantu i prezadovoljan sam

Link to comment
Share on other sites

Ali to je posle teze preptopiti za nesto bolje. :D I ja sam slusao godinu i nesto phono box s, niiikakve zamerke nisam imao. Nego rekoh da cujem koje misljenje od starijih i iskusnijih. A inace, vlasnik kaze da je ispod stavljena neka daska/ploca i da je dobio na tezini i da ima podesive nogice. Videcemo sta je to i kako radi :)

Link to comment
Share on other sites

Ide uz gramofon, ja ga cenim da nisam lose proso.. Kapiram da su torensi precenjeni kod nas, secam se da su pre dve, tri godine bili oko 150-200e. Sad su oko 250, a ja sam dao za td160 sa om20 200e. Na tamo mogu i to da promenim. :)

Thorens je kod nas podcenjen, pogledaj cene preko pa ces videti koliko kostaju. Vlasnik sam jednog td 160 i na njemu je namontirana Goldring 1012 gx, izuva iz gaca  :klanjanje

Link to comment
Share on other sites

Da li neko moze mozda da podeli samnom informaciju tj dimenzije ili neku semu ovog rama za thorens td160 (plinth)? Ja bas nesto i ne nalazim na netu, i naravno neki savet ili iskustvo vezano za isti. :)

 

Pa koliko si dao para za njega, za predpojaÄalo i da ti neko uradi "ram/kućiÅ¡te/plinth" za te pare mogao si da kupiÅ¡ normalan gramofon.

:wave2

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Goldring će raditi dobro sa Thorensom. Dobar je to gramofon, imao sam TD160 Mk2 a neko vreme sam sluÅ¡ao i TD 320 ( ista sprava, samo modernija). ÄŒak, ja ne bih iÅ¡ao dalje od Goldring 1012gx. Ima Gyger II iglu. Lepa zvuÄnica ali skupa

Sad, ima jedna dobra stvar: znaÄajno jeftinija AT440 MLa je radila odliÄno sa Thorensom, i sa 160 i sa 320 (doduÅ¡e, na 160 sam imao Grace ruÄku). AT 440 se dobro uklapa sa okruglastim thorens basom, brza je i dinamiÄna i odliÄan je tracker, možda i bolji nego Goldring 1012gx. Goldring ima topliji, zatvoreniji, audiofilskiji zvuk i smirenije visoke. No, za smirivanje visokih će se pobrinuti sam Thorens. 

Å to se tiÄe phono preampa, pokojni MiloÅ¡ mi je dao Project-ov phono box ( dve kutije, jedna je napajanje, ako se dobro sećam) na probu i evaluaciju, i, nek je ta sprava i dobra za svoju cenu, moj DIY Leach ga je oduvao k'o konfete. Ako ti ne treba MC preamp, Leach može da se napravi za manje od 100. 

 

Napravi dobru i masivnu zidnu policu za Thorensa i stavi ga na šiljke ili napravi neki sandbox koji će se šiljcima oslanjati na policu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...