Jump to content


Thorens TD 124 MkII


Borko

Recommended Posts

img7528.jpg

 

Moj prijatelj želi da proda ovaj stari, ali Äuveni Thorensov model. On je prvi i jedini vlasnik. Gramofon je ovaj sa slike.

 

Vidi se da mu nedostaju neki delovi koji su pogubljeni pri selidbi (kontrateg, tegić za antiskating, kabl treba da se zameni). Baza tj. plinth je originalna. On nije audiofll, i prodao bi ga posle restauracije ili makar za delove.

 

Da li bi se isplatila restauracija ? Ko to kod nas može da uradi ? Ako bi iÅ¡ao za delove, gde to ponuditi. na KP ili na eBay ? Pogledao sam na internetu i ima fantatstiÄno restauriranih modela. Ima i specijalizovanih firmi koje rade tu restauraciju ali je cena toga oko 1000 €, naprimer: http://www.schopper.ch/index.php?page=motor-chassis-restoration

 

Možete li mi dati neki savet Å¡ta je u ovom sluÄaju najbolje uraditi tj. kako prodati. Ovakav kakav je (za delove) ili prvo srediti ?

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Možete li mi dati neki savet Å¡ta je u ovom sluÄaju najbolje uraditi tj. kako prodati. Ovakav kakav je (za delove) ili prvo srediti ?

 

Цео грамофон Ñреди и врати га у радно Ñтање а ручку Ñкини и Ñтави неку ктрштену.

 

Колико Ñам ја упознат тај грамофон трпају у бабарога плинтове и обично Ñтављају SME ручице.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Restauraciju može da ti uradi Groovygavra bivÅ¡i Älan ovog foruma koji je otvorio servis i velik je poznavaoc Thorensa,oglaÅ¡ava se na Kp.Mislim da se .to isplati.U ovom stanju i uz Kp verovatno će ga uzeti neki preprodavac za sitne pare,ili daj bože neki ljubitelj za malo posteniju cenu.ebay nije uopÅ¡te loÅ¡ predlog ali treba biti oprezan pri postavljanju aukcije tj.postaviti minimalnu cenu.Jedan kolega je tako zbog neiskustva loÅ¡e proÅ¡ao-shit hepens.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...