Jump to content


internet radio/receiver


deks

Recommended Posts

Pozdrav svima. Gledao sam neÅ¡to po internetu ali nisam uspeo da  naÄ‘em (u Srbiji). Radi se o internet radiju odnosno internet receiveru, za prijem radio stanica koje se emituju preko interneta. Ne software za komp već hardwerski ureÄ‘aj. Ako neko zna gde ima bio bih mu zahvalan.

Link to comment
Share on other sites

Nisam siguran šta tražiš. Da li želiš da to bude stand alone internet radio tuner?

 

Većina strimera (NAP - network audio playera) izmeÄ‘u ostalog imaju i internet radio tuner. Kažem izmeÄ‘u ostalog jer imaju i AM/FM radio tuner, rade i kao eksterni DAC, mogu da se umreže sa compom, strimuju sa internet muziÄkih servisa....

 

Mislim na uređaje tipa Marantz NA7004, Pioneer N 50, Pro-ject stream box DS i sl.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kolega, Arcam irDAC sam imao prilike da sluÅ¡am i radi se odliÄnom ureÄ‘aju, uostalom ima velika tema koju su pokrenuli srećni vlasnici. Cimni SonicHammera na PP pa zakaži sluÅ¡anje.

Å to se tiÄe strimera, Marantz i Pioneer NAP-ove drži BGB studio. Pro-ject strimer drži AV impuls (Sonic) mada sam ja u gornjem postu skrenuo pažnju na Pro-ject strimer koji je prodavao Ljuba admin skoro nov u pola cene (proveri na PP da li je aktuelan jer ga nema na oglasima).

 

Ja imam Marantz NA7004 i vrlo sam zadovoljan. Trebalo bi uskoro da ga testiramo kod jednog kolege sa foruma u mnogo ozbiljnijem sistemu od mog pa ćemo videti kakvo mu je pravo lice.

Link to comment
Share on other sites

Kolega ti strimeri umaju ugradjen DAC. Da li je taj DAC na nivou Arcama to je drugo pitanje...

U svakom slucaju mislim da je besmisleno kupovati strimer (NAP) u tom rangu cene + DAC cime se dolazi do cifre oko 1000evra. Za taj novac se kupuje vec mnoogo ozbiljniji standalone DAC a za strimer ko te pita

Znam da imaju dac to je jasno :) mada je njemu prioritet strimer makar bio i skuplji. S jednim udarcem dvije muve ...,vjerujem da je izvodljivo. Eto ima vremena pa nek razmislja.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...