Jump to content


HRT Music Streamer zaćutao


WTF

Recommended Posts

Pozdrav!

Posle nekih mesec dana pauze, prikljuÄio sam dotiÄni USB DAC, ali nema zvuka.

UreÄ‘aj je prepoznat na 2 raÄunara, USB Device Descriptor pokazuje da je napajanje OK, izlistane su sve frekvencije, pokuÅ¡ao sam ASIO i Direct Sound ali ne ide. Promenio ulaz u pojaÄalu, pa zatim na drugo pojaÄalo, meÄ‘utim niÅ¡ta. (Sa istim USB i interkonekt kablom druga zvuÄna (EMU 0404 USB) radi kako treba.

Å tampana ploÄa mi izgleda OK (mada sam za te stvari laik). Jedino Å¡to mi pada na pamet je da ga nije ubilo pojaÄalo, jer je sve vreme bio povezan na AUX ulaz mada nije bio u upotrebi. MeÄ‘utim, ostali ureÄ‘aji na tom ulazu rade.

Ima li neko ideju?

Link to comment
Share on other sites

Sve je kao i ranije, samo nema zvuka.

Uzgred, podrÅ¡ka sa sajta HRT je stvarno odliÄna. Sinoć su mi posle pola sata odgovorili na mail i pitali me isto to u vezi LED lampica a tražili su i serijski broj. Sad Äekam odgovor.

Rekao bih da je ulaz u redu, ali da ima neki problem na izlazu, ne Å¡alje niÅ¡ta u pojaÄalo.

Link to comment
Share on other sites

Zanimljivo, kod mene je reprodukcija tekla glatko i sa laptopa i PC-ja (ASIO4All, Foobar, Winamp, JRiver, sta god.)

 

Evo ga  jos jedan mail od HRT:

 

"The behavior you describe does indicate that the product may have a problem.  If I were to guess, it might be the isolated power supply section.  As the Music Streamer II went out of production early this year and was replaced by the Music Streamer III, rather than a repair, it might make more sense to upgrade.  Without a serial number we can't verify the date of registration but as you mentioned that it was already over 1 year old, this won't matter as the warranty would have expired even if registered.  

 
My suggestion would be that the next step is to post the Streamer to the factory for a check out and then we can determine what makes the most sense."
 
Normalno da ga necu slati, previse je to gnjavaze.
Samo mi nije jasno kako to moze biti power supply kad mu je napajanje OK cim ga racunar prepoznaje, sve normalno, menja lampice kako koja rezolucija fajla naidje, i softver ga prepoznaje, ali iz zvucnika nista.
 
U svakom slucaju, za sada se moram vratiti na E-MU 0404 USB, a tebi i ostalim vlasnicima HRT uredaja puno srece i da vam se ovo nikad ne dogodi.
 
 
 
Link to comment
Share on other sites

Ma nemoj da odustajeÅ¡, možda je neka glupost. Probaj ga joÅ¡ kod nekog, Äisto da razbijeÅ¡ maler. Probaj viÅ¡e softverskih plejera, ne znam Å¡ta bih ti rekao, osim da mi je žao :(

 

Kad bi mogao da se resetuje nekako, pa da ubaciš zadnji firmware, ali ne znam kako jbg.

Link to comment
Share on other sites

Nije teÅ¡ko ispitati ureÄ‘aj. To Å¡to ga kompjuter prepoznaje, znai da radi samo front-end, dakle risiver i upsampler. Treba ispitati dalje od toga, konverter i analognu sekciju. Ja bih prvo proverio napone napajanja na  stabilizatorima, DAC-u i izlaznom op ampu. Ne otpisuj ureÄ‘aj pre vremena, možda ga popravimo na forumu za dve banke.

Link to comment
Share on other sites

Imam ovaj DAC taÄno godinu dana. Radio je OK.

Sve sam varijante isprobao i na svim HRT ćuti, a EMU USB radi (isti konektori, software, raÄunari...)

 

Od alata imam par Å¡rafcigera, a u okolini nikog ko bi se bavio tako finim stvarima. Ako neko ima volje, da se dogovorimo i da poÅ¡aljem DAC na popravku (i za viÅ¡e od dve banke). 

 

Pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...