Jump to content


UPS, zima, restrikcije...


boombox

Recommended Posts

Sada je pravo vreme za pripremu.

Ono sto sam hteo da pitam tice se napajanja wireless routera na battery modu.

To naravno samo po sebi radi, ali problem predstavlja nesnosno periodicno oglasavanje bipera.

UPS verovatno moze satima da napaja router. E sad, ja bih naravno da odlemim biper tj. zvucnik i da ugradim prekidac, tako da nakon restrikcija kada je desktop na UPSu, zvucna signalizacija bude po PS.

Dakle, da li je taj, (predpostavljam piezo biper) dovoljno odlemiti tj.

ugraditi prekidac pa ga vratiti, ili se taj vod kojim signal stize do njega mora premostiti otpornikom odgovarajuce omaze da bi UPS radio?

Nije problem doci do bipera i uraditi sve to, ali ne bih da nesto zahebem.

Jos jedno podpitanje kada sam vec tu, o istoj stvari...

Da li bi baterija UPS duze napajala neki uredjaj koji radi na 12V, kada bi on na nju bio direktno povezan, umesto da baterija napaja invertor UPSa koji od 12 pravi 220, pa da onda UPS napaja ispravljac od uredjaja koji je ustekan u njega, i koji od 220 ponovo pravi 12?

Znam da ispravljac routera ne radi na 12V, ali pitam generalno one koji se razumeju, ponajvise zbog neke LED svetiljke umesto sveca, fenjera, petrolejki i ostalih neprakticnih i opasnih stvari. Preporuka za LED lampu je takodje dobrodosla. Na trzistu ima svega i svacega, ima li neko predlog ili savet za LED lampu jacine obicne stone lampe?

Smislih i trece podpitanje, a ono glasi - kolika je potrosnja desktop napajanja kada je komp. ugasen i kada se na USB port nakaci npr. USB stona lampa? Kada pitam za potrosnju, mislim na potrosnju samog napajanja, a ne na potrosnju USB lampe. Koliko wati povlaci napajanje na tom IDLE modu, kada ga sisa samo neki uredjaj koji se napaja preko USB porta.

Hvala unapred! Ne zamerite na obimnosti.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Citavu deceniju i vise sam clan na raznim, uglavnom stranim, internacionalnim forumima. Videh sve i svasta, ali nikad, nigde ovako neobjasnjivo hladnu i tesku atmosferu kao ovde. Ne zalim se sto tema ima 250 otvaranja i ni jedan odgovor, konstatujem samo kako na ovom forumu nesto u osnovi nije postavljeno kako treba, jer pored toliko zrelih i pametnih ljudi, atmosfera odise nekim zatvorenim klubom. Upoznah i ovde virtuelno nekoliko ljudi, i na ljude se u tom smislu ni ne zalim. Pokusavam da kazem ono sa pocetka, a to je da svi pa i ja na forum ulazimo i pisemo sa dozom opreza, neverovatno je neprijatno, sablasno... Kada jos procitam kako se medjusobno svadjaju i prepiru dugogodisnji clanovi, ukljucujuci banovanja, zaista se ne mogu otrgnuti utisku da je nesto nakrivo nasadjeno.

Temu i post zaboravite, nebitni su, odavno sam saznao to sto me je zanimalo. Pominjem ovo ovde kao komenar stanja na forumu, jer mi je u neku ruku krivo sto ovo nazalost nije opusteno mesto za caskanje.

Pozdrav! :)

Link to comment
Share on other sites

Apsolutno se slazem sa napisanim.

Niski prihodi (onih koji rade) i ogromno nezadovoljstvo.

Klanovi kao oni u vojsci davno, gde je bilo popularno "miniranje" kreveta nepodobnima.

Dzombe na Gustere i sl.

Otkada sam na forumu video sam vise banova ljudi koje sam smatrao za istinske poznavaoce ovog sporta, ali jos bitnije, uvek spremnih za savete i svakojaku pomoc neiskusnijima.

Mislim, ne ulazeci sad u to da li je ban zasluzen ili ne, da se takvim banovanjem  sece grana na kojoj se sedi i mozda je doprineo ovom tvom utisku.

Link to comment
Share on other sites

Boombox, za primedbe na forum, ima posebna soba i tema za to.

 

Å to se tiÄe tvojih pitanja na poÄetku teme, iako se razumem u napajanja, UPS-eve i baterije, otprilike mi uopÅ¡te nije jasno Å¡ta si hteo da pitaÅ¡ i Å¡ta želiÅ¡ da uradiÅ¡?!? Temu nisam video kada se pojavila, tamo u avgustu, ali ni sada je ne kontam.

Link to comment
Share on other sites

???

Booombox, bre! :)

To je ipak do pojedinca, iskljuÄivo.

To što je neko stisnut ili pod pritiskom, naponom, to je odlika njega i njegovih strahova. Ko ti brani da budeš opušten? I tebi i gušteru i bilo kome?

Kad me neÅ¡to tiÅ¡ti i žulja to se odražava i na moje uÄešće na forumu. Postajem nadžak baba, samo koljem i ujedam.

Aliii, kad vaspostavim mir u glavi, vaspostavim i mir u vaseljeni. Tada je sve novosadski "opušteno".

Il' se ženi il' postani zen majstor! :D

Mir s vama komšije, kumovi, braćo i prijatelji! Zen sa vama u 2015 toj! :D

Link to comment
Share on other sites

@NShappy

Ma o tome se i radi. Nije kritika foruma, vec ljudski iskazano razocarenje.

Tema nije bitna, pomenuh to. Ako je forma bitnija od sustine, onda to vodi bar po meni iskrivljenoj, dogmaticnoj “logici“ po kojoj bi manja steta (ili veca korist) bila da sam pokrenuo novu temu u utiscima o sajtu, nego sto sam se nadovezao na temu, cisto primera radi, ili pomenuo napomenu da sam u offtopicu, isto primera radi onoga sto primecujem da ne stima.

Nikakva kritika ovo nije, niti srdzba niti bilo sta slicno. Znam da se to promeniti nece, i sem konstatacije, nazalost nista drugo ni ne preostaje. Verovatno je za sve kriva reflektujuca situacija, kako vec neko napisa, i verovatno nema tog foruma na kome ce sredovecni da se zezaju kao klinci. Schopenhauer je u Studijama Pesimizma, napisao da kada se nakon mnogo godina sretnu dva prijatelja koji se nisu videli od mladosti, i kojima su u medjuvremenu protekli zivoti, oni jedan drugom nista nece morati da kazu, jer ce se razocarenje kao predominatna emocija moci procitati na licima obojice. U tome vidim logiku da ovde sem u retkim trenucima naleta neke nostalgije, fakticki retko ko ima nesto optimisticno da kaze nekom drugom, te otud grobljanska atmosfeta i ono sto je prati.

BTW, nismo svi novosadisti, ima nas i novomazohista ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...