Jump to content


Pojacalo i zvucnici+DAC i gramofon


Pietro

Recommended Posts

...vec tek kad sam vec kod prodavca utvrdio da sam na 90% siguran da uzmem i dobijao sam ih uglavnom i na 7-8dana jer su mi bili poznati ljudi,sa ne poznatim makar na dan.Sad sam se inace zainteresovao za jedne za restauraciju koje su oko 100kg teski,u startu sam pitao bas to coveka -da li ce pazljiv transport i proba biti problem i slozio se bez problema iako sam ga zvao na obican oglas,kulturno se predstavio objasnio da sam vec slusao zvucnik i da znam o cemu se radi.Kolega je dobio Viene koje su takodje dosta kabaste za transport i dosta skuplje od tih Elana.

 

.Pitajte malo dilere kako lako  ide prodaja  kad se nov ex demo uredjaj nakon jedne prezentacije nudi pola godine sa popustom od 30-40-50% i visi na sajtu vise od pola godine.

 

Ja sam par puta pitao vise reda radi da pozajmim od prodavca uredjaj na probu, gledalli su me kao budalu i bili su u pravu sad kad razmislim hladne glave. Tebe su ti prodavci koji su ti davali robu na probu ili poznavali ili im j debeeelo gorelo da robu prodaju pa su skidali gace do clanaka.

Zamisisli sad da me neko pita da odnesem svoje kutije onako bez obaveze tri ulice dalje na probu pa ako mu se ne svidjaju, onda nista. Pa bre, oterao bi ga u PMaterinu...

 

GDE si ti video kod distributera popust od 50% za neki uredjaj sem u One HiFi? Vox nema, 4Audio nema, AV Impuls nema, Audiophile nema, Korato nema.....

Roba koja se ne prodaje a ne prodaje se jer je niko nece ide na 50% to je valjda jasno?

E sad, ZASTO je niko nece, o tome mozemo da diskutujemo. Meni pada na pamet da za iste pare ima bolje. Sta ti mislis?

 

p.s.

ako ti znas da se po domacim radnjama nesto nudi za 50% moliom te javi na privatne poruke. Na sajtovima nema takvih informacija.

Link to comment
Share on other sites

Daywalker, to sto One Hi Fi daje takve popuste moze da bude bas to sto si naveo, a to je da za iste pare ima da se nadje bolje, samo zavisi kome je sta bolje?!

Primer koji sam naveo je opravdan ukoliko se poslusa, a priznaces cena za novo od ovog proizvodjaca je prihvatljiva.

:wave2

Link to comment
Share on other sites

http://www.one-hifi.com/proizvod/zvucnici/rega/rs-5/

 

Sta mislite o ovome, za promenu bass reflex je napred, a Rega je  :1038: - moze i rs-3 posto je link ka rs-5.

 

Iskreno, iako je mala soba pre bih isao na Rege RS-7 nego na RS-5. Imaju odlicnu cenu sada na popustu. A to su kutije koje odlicno rade i u malim i u vecim sobama, pretpostavljam zbog TL konstrukcije.

 

ps. Ne pricam bas napamet, Imam Rege Naos. Kutije koje su TL i koje su preteca ovih RS-7. Imaju isti mid/bas, nesto bolji visokotonac i dvosistemske su.

Link to comment
Share on other sites

Svakako bolje kutije i rs7 i tvoj Naos uz dobru cenu, moj predlog je bio ogranicen okvirom i dimenzijom sobe kao i bass portom koji je orjentisan napred. Bila bi u svakom slucaju bolja proba u datom prostoru gde bi se sve videlo i culo.

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Dobro.

 

InaÄe, TL princip kutija je dosta zahvalniji za smeÅ¡taj u prostoru od bas refleks tipa (u većini sluÄajeva).

Kutije koje sam probao u zadnjih par meseci (Audioplan Konzept, Rega Naos, T+A TMR80, T+A TMR160…) su mogle na 15-20 cm od zadnje zida, a da u sobi od 15 kvadrata nema muljavog basa uzrokovanog refleksijama.

Sve te kutije, osim Rega, imaju prednji otvor i to u donjem delu. Rege imaju pozadi i to u gornjem delu i interesantno je da Äak i u sobi sa kosinom i na nekih 20-ak cm od tog zida bas je odliÄan, bez guÅ¡enja srednjetonskog dela, niti sa tendencijom da nadjaÄava ostatak.

Link to comment
Share on other sites

Znam bar 5 modela zvucnika sa refleksom pozadi koje mogu da se pozicioniraju 10-15cm od zadnjeg zida i da rade bez problema. Iste te kutije u slobodnom prostoru , sto je iznenadjujuce, ne pate od nedostatka bass frekvencija.

 

Dobro.

 

InaÄe, TL princip kutija je dosta zahvalniji za smeÅ¡taj u prostoru od bas refleks tipa (u većini sluÄajeva).

 

 

Da, sad sam saglasan. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...