Jump to content


USB/SPDIF konverter ili kvalitetna zvu�na karta?


tsuyoshi

Recommended Posts

U planu mi je formiranje kvalitetnog PC sistema za sluÅ¡anje muzike. Muziku bih sa PC-a slao na DAC digitalnom SPDIF vezom (coax kablom). Ono Å¡to me u ovom trenutku najviÅ¡e muÄi je Å¡ta je "bolji" izbor:

1. USB/SPDIF konverter + coax kabl

2. Kvalitetna zvuÄna karta (vidim da se dosta hvale ESI Julia, M-Audio, ASUS...) + coax kabl.

Kakva su vaša iskustva, i koje kartice ili konverteri su BAŠ vredni pažnje?

 

Pošto bi u ovom paketu išao i digitalni kabl, zanima me da li je neko imao iskustva sa WireWorld digitalnim (SilverStarlight / Starlight) kablovima i kakva su?

Link to comment
Share on other sites

Zato sam i pitao. Negde na forumu sam skoro baÅ¡ Äitao, Äak su i slike bile, da su u neke popriliÄno skupe sprave (sad nisam siguran da li DAC ili strimeri) ugraÄ‘ene neke od ovih ovih zvuÄnih kartica (ESI Julia, ako se ne varam), ali poÅ¡to nisam mogao da naÄ‘em gde sam to proÄitao, morao sam da otvorim ovu temu. 

Link to comment
Share on other sites

Licno koristim STX kao spdif izvor do dac. STX sam kupio zato sto mi je potrebna zvucna karta i kao izvor za desktop zvucnike, kao pojacalo za slusalice i kao spdif izvor.

Ako ti treba jedino spdif out, potrazi polovni M2Tech Hiface 2 iskljucivo (imas u oglasima na KP). Polovni jedino zato sto smatram da je previse skup kao nov za ono sto nudi.

Link to comment
Share on other sites

Nisam razumeo da li već imaš DAC ali rešenje pod 1 je bolje jer treba "pobeći" što dalje od kompjutera i njegovog napajanja (a i S/PDIF izvora direktno iz kompjutera) sa dužim USB kablom do USB>S/PDIF konvertera kao što je M2Tech Hi-Face ili MF V-Link192 i odatle ići sa kratkim koaksijalnim kablom do DAC-a. Da bi bilo potpuno, ovo rešenje bi odmah ili kasnije zahtevalo izolovanje kompjuterskog napajanja od konvertera i uvođenje posebno pravljenog za tu namenu preko račvastog USB kabla prema nekoj od šema koje su već bile predložene u drugim temama. ALi i bez zasebnog napajanja, mislim da je ovo bolje rešenje od S/PDIF izlaza koji dolazi direktno iz kompjuterske kartice koja je izložena raznim smetnjama koje negativno utiču na zvuk.

Link to comment
Share on other sites

Asus Xonar DX

 

asus_xonar_dx_01_2040203236_o.jpg

 

+ Cardial cabel u amplifajer

 

181876.jpg

 

Resto love ulozi u dobre zvuchnike,oni ce ti dati ubedljivo najvecu razliku za ulozen novac.Obrati paznju na izvor zvuka(na koji se slabo obraca paznja na ovom forumu,za razliku od HD video foruma,jer se pita od g..... ne pravi) da bude neki "blagosloven" Flac(on posle zvuchnika pravi najvecu razliku).Shto se tiche smetnji od resto komponenti u kompu sa "blagoslovenim" napajanjem,merni instrumenti ne pokazuju nishta,ali "Zlatne" ushi chuju svashta.Resto love mozesh da strpash i u "shtek",jer dolazi zima duga i hladna.

 

Ostale varijante su ti "igranka do zore",pozdrav Tsoyu.

Link to comment
Share on other sites

Postoji i ovo

http://www.ebay.com/itm/CM6631-USB-DAC-to-Coaxial-fiber-192KHz-32bit-I2S-192K-24BIT-SPDIF-in-case-/151269191200?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item233858ae20

 

Poseduje mogućnost prikljuÄivanja spoljaÅ¡njeg napajanja. Radi dobro al ja nisam referenca................... Na žalost prodao sam ga u trenutku pomraÄenja uma.

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na odgovorima i sugestijama. Predloge sa eBay-a ću najverovatnije zaobići, jer trenutno nemam nikakvu pouzdanu opciju za naruÄivanje i nabavku odatle, pa mi hiFace oÄigledno ne gine. DAC trenutno nemam, imam neke interesantne ideje po tom pitanju, ali otom potom. Ono Å¡to me Äudi je da se niko nije osvrnuo na pomen WireWorld kablova, pa sam tu ostao malo zbunjen valja li ih uopÅ¡te uzimati u razmatranje ili ne. Ono Å¡to me posebno brine je da li i kod njih (kao Å¡to  sam Äuo da se deÅ¡ava kod AudioQuest i Kimber kablova) ima lažnjaka na naÅ¡em tržiÅ¡tu? Zna li neko?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...