Jump to content


Upgrade zvu�ne Hercules Fortissimo 4


MarkoR9

Recommended Posts

Pozdrav dragi forumaši!
Skoro sam doÅ¡ao u posed pomenute zvuÄne karte bazirane na envy24ht Äipu, 24/192, sa dac-om wm8776 za front kanale i wm8766 za surround. Op ampovi za sve kanale su jrc4580. Kartica je sliÄna terratec aureon space 7.1, ako nekima neÅ¡to znaÄi, po nekim testovima i bolje zvuÄi. Moje glavno pitanje je da li bih dobio osetno poboljÅ¡anje u zvuku promenom op amp-ova i eventualno kondenzatora. Svaki predlog je dobrodoÅ¡ao, s obzirom da ja nisam baÅ¡ elektroniÄar, ali me zanima iskljuÄivo kvalitet zvuma, muzike, igre me ne zanimaju. Treba pomenuti joÅ¡ da mi kartica služ kao digitalna skretnica, Å¡to znaÄi da  koristim front, rear i surr. back kanale (3x2 stereo), dakle tropojasna skretnica(cent/sub ne koristim). Dakle želeo bih da unapredim zvuk na ova 3 izlaza. Å ta da se promepost-30958-0-21545400-1397828223_thumb.jni i koji delovi bi bili odgovarajući? ÄŒuo sam da je dobra zamena op amp LME49720...

Link to comment
Share on other sites

Nova serija 4580 su cipovi sa poboljsanom dinamikom i nisu losi uopste. Ipak,ako imas potreban alat,zameni ih sa ovim chipovima koje si naveo i javi kakav je rezultat. Mozda za pocetak nije lose da zamenis samo jedan chip i da onda probas da uocis razliku.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na brzim odgovorima! Sa 4580 sam zadovoljan zaista, ali Äujem da su to solidni i niÅ¡ta viÅ¡e od toga Äipovi, a ja bih da radim poboljÅ¡anje, možda i neopravdano :thumbsup2 . Probaću da idem u silken, kelco, mikroprinc, možda u joÅ¡ neke firme, pa da pitam za taj Äip... A Å¡ta mislite o kondenzatorima? Da li i da to menjam i koje da stavim? InaÄe, nisam viÄan ovim finim lemljenjima, stoga ću dati nekom da mi to uradi, i za to je svaki predlog dobrodoÅ¡ao, ako znate nekog ko to fino i jeftino radi.

Link to comment
Share on other sites

Ako izuzmemo problem nabavke, koji op ampovi bi mogli da uÄ‘u u razmatranje, osim pomenutog LME49720? Kakvo je miÅ¡ljenje o stavljanju razliÄitih op ampova za razliÄite opsege, npr za bas jedan koji je najbolji u niskim frekvencijama, za srednji drugi i za visoki, treći?

Link to comment
Share on other sites

Problem nije u nabavci nego u ugradnji odgovarajuceg.Taj LM49720(ako moze kod tebe) je odlichan op amp barem meni,ali ti nemash podnožja za op ampove da ih lako zamenish,vec su zalemljeni za plochu,shto njihovu zamenu otezava.Ne mozesh staviti razliÄite op ampove za razliÄite opsege.Jedan op amp je za sve opsege na tom kanalu.Moj ti je savet da se obratish telefonom na gore pomenutu adresu http://www.kemp.rs/batalabs/index.html kazesh koju zvuchnu imash,saznash koje mogucnosti imash i koliko ce to da te koshta.Stavi sve na papir,pa ako nije skuplja dara od mere nadogradi zvuchnu kartu.

Link to comment
Share on other sites

Znam da je jedan za sve opsege, izvinjavam se Å¡to nisam pojasnio ono Å¡to sam mislio. ÄŒitao sam o tome da su neki op ampovi bolji za srednje, neki za basove, neki za visoke, pa s obzirom na to da ja koristim karticu kao digitalni skretnicu, front mi svira bas, surround midbas, a drugi surround svira visoke tonove. E sad za frontove bih stavio najbolje za bas i tako redom. Nadam se da sam uspeo da pojasnim to, na Å¡ta sam mislio pod tim razliÄiti za razliÄite opsege  ;-) . Skretnica je inaÄe digitalna, tj foobar mi glumi skretnicu sa svojim plugin-om, svaki analogni izlaz na po jedno stereo kućno pojaÄalo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...