Jump to content


Slusalice


Mojdezanin

Recommended Posts

Pozdrav svima , novi sam na forumu . Potrazio sam ovaj forum da bih mogao da bih mogao da pitam nekoga za savjet povodom kupovine slusalica . Zanima me da li mi mozete preporuciti neke slusalica do 100 e , eventualno vise ako ima neke dosta velike razlikeu kvalitetu pa da se malo strpim jos i ustedim . Htio bih audiofilske slusalice , najvise za slusanje klasicne muzike , u mjestu gdje se nalazim najdostupniji su mi Sennheiser, Bose i Akg marke, ako ima nesto dosta bolje od njih recite pa da potrazim nekako negdje drugo . Ovdje trazim ako ima neko iz iskustva da mi preporuci kvalitetnu stvar , ako mislite da bi i neka eksterna zvucna kartica bila potrebna za to preporucite . Hvala unaprijed , pozdrav .

Link to comment
Share on other sites

U klasi cena 50-100 evra sam sluÅ¡ao uporedo na istoj opremi nekoliko modela Senn, Koss, AKG i Audio Technica. Ne znam taÄno oznake modela, ali to nije teÅ¡ko pronaći na netu. SluÅ¡am iskljuÄivo klasiku, pa sam na takvom materijalu i testirao. Po mom ukusu AT modeli su bili nedvosmisleno bolji od ostalih. Kasnije sam kupio ATH-M50, doduÅ¡e za neÅ¡to viÅ¡e para i prezadovoljan sam.

 

Ne bih dalje da elaboriram da ti ne trujem temu, ali moj glas ide za AT ako imaÅ¡ bilo kakve mogućnosti da ih nabaviÅ¡. S tim da ih, naravno, prethodno posluÅ¡aÅ¡. 

Link to comment
Share on other sites

http://www.pro-audio.me/pro-audio za Sennheiser i http://green.co.me/product-category/hifi/slusalice-hifi za AKg . Ajde idi do 150 e , oprostite sto promjenih nego sada dodjoh sa koncerta , nova grupa Montenegro Muse svirali Godisnja doba od Vivaldija pa bih dao i jos tih 50 ako nekako mogu da poboljsam kvalitet tog zvuka sto bih dobio sa slusalicama .

Link to comment
Share on other sites

Ako su ti te sluÅ¡alice opcija, evo mojih par utisaka o njima. 

 

ZvuÄno, za moj pojam pun pogodak za klasiku. Kompleksnija orkestarska dela su dobila potpuno novu dimenziju, Äujem stvari koje ranije nisu "postojale", pogotovo u Malerovim simfonijama. Odziv u donjem delu spektra je fascinantan, Å¡to naroÄito dolazi do izražaja kod Vagnerove tube ili, možda joÅ¡ bolje, kod orguljskog pedala. Bahova Pasakalja u c-molu u skoro svakoj varijaciji sadrži veliko C koje zvuÄi vrlo jasno i dobro definisano, Ävrsto, utegnuto i nerasplinuto, a ne kao potmula grmljavina. Srednji i visoki su takoÄ‘e na svom mestu, bogati detaljima ali nenametljivi. MožeÅ¡ da pratiÅ¡ melodijsku liniju bukvalno bilo kog instrumenta ako to želiÅ¡, ali ti se nijedan od njih neće pojavljivati nepozvan, ako shvataÅ¡ Å¡ta hoću da kažem. 

 

Kvalitet izrade je besprekoran. Raspolaže 3,5 mm džekom koji izgleda pozlaćeno i 6,3 mm adapterom koji se priÄvršćuje navojem i ne diÅ¡e. Postoji verzija sa obiÄnim kablom i sa uvijenim kablom. 

 

ÄŒitao sam po netu recenzije u kojima se negde pominje da su problematiÄne za pogon od strane prenosnih plejera. Moje iskustvo je sasvim suprotno, s obzirom na to da ih na mom nejakom Blueberry Tomcat-u sluÅ¡am na najviÅ¡e pola snage i Äujem sve Å¡to treba da Äujem. Važno je reći da okolina ne Äuje niÅ¡ta, a uglavnom ni ti nju. 

 

Jedina zamerka se odnosi na malo jaku oprugu iznad glave zbog koje duge sluÅ¡ne seanse (recimo od 3 sata) mogu postati neugodne. Zato ih držim raÅ¡irene na zvuÄniku, malo većem od moje glave  :) .

 

Ako neÅ¡to nisam napisao Å¡to bi ti moglo pomoći u odluci, pitaj. 

 

Pozdrav

:wave2

Link to comment
Share on other sites

SluÅ¡am iskljuÄivo klasiku, pa sam na takvom materijalu i testirao. Po mom ukusu AT modeli su bili nedvosmisleno bolji od ostalih. Kasnije sam kupio ATH-M50, doduÅ¡e za neÅ¡to viÅ¡e para i prezadovoljan sam.

 

Zato ih držim raÅ¡irene na zvuÄniku, malo većem od moje glave.

 

... ovdje kostaju 160 e .

 

Te ne poznajem, ali sam, opet cu to reci (uglavnom se ponavljam),  veoma zadovoljan 20% jeftinijim modelom AD700 koji je otvorenog tipa. Takodje slusam Muziku i takodje ih drzim na zvucniku - dosta tanjem od moje glave - sa kojim se fino slazu po boji, strukturi i materijalu mrezice. CD-ve daleko cesce slusam preko slusalica, utaknutih direktno u plejer, nego preko zvucnika. Imam i dva para prastarih elektrostatickih slusalica, ali njihova upotreba trazi da se ukljuci pojacalo. Ove obicne su za mene najbolje resenje, jer volim i intimno slusanje (bez obzira ima li nekoga u blizini) i tehnicki minimalizam - mada "na nivou".

 

Da na pusto ostrvo mogu da ponesem najvise tri audio komponente, to bi bile slusalice, tjuner sa ulazom za njih (verovatno B760 – Accuphase ga nema) i FM antena koju bih nasadio iznad svoje kolibe. Kako stvari stoje, danas bi mi za takvo putovanje bio neophodan vremeplov, obican splav ne bi bio od koristi.

Link to comment
Share on other sites

PoÅ¡to ti je izvor comp, obrati pažnju i na model ATH ES55. Uklapaju ti se u sadaÅ¡nji budžet, a ja bih ti preporuÄio da umesto da dajeÅ¡ lovu za skuplje sluÅ¡alice, poÄneÅ¡ da Å¡tediÅ¡ za neki USB DAC/headphone amp. jer će to doneti daleko veće poboljÅ¡anje od skupljeg modela sluÅ¡alica.

InaÄe, ja ih imam neÅ¡to manje od godinu dana i izuzetno sam zadovoljan, možeÅ¡ da ih koristiÅ¡ i za neku prenosni plejer.

Link to comment
Share on other sites

...umesto da dajeÅ¡ lovu za skuplje sluÅ¡alice, poÄneÅ¡ da Å¡tediÅ¡ za neki USB DAC/headphone amp. jer će to doneti daleko veće poboljÅ¡anje od skupljeg modela sluÅ¡alica.

 

Ja bih radije dao Å¡to viÅ¡e para na sluÅ¡alice, pa napravio pauzu ako treba, pa onda kupio amp kad se steknu uslovi. Proći će vremena i vremena dok se uho navikne na kvantni skok izmeÄ‘u nekih jeftinih plastiÄnih sluÅ¡alica (koje pokretaÄ teme možda sad koristi) i nekih malo ozbiljnijih. A onda priuÅ¡titi sebi novi kvantni skok od integruÅ¡e do nekog posvećenog pojaÄala za sluÅ¡alice. Samo ne žuriti. 

Link to comment
Share on other sites

Ja bih radije dao Å¡to viÅ¡e para na sluÅ¡alice, pa napravio pauzu ako treba, pa onda kupio amp kad se steknu uslovi. Proći će vremena i vremena dok se uho navikne na kvantni skok izmeÄ‘u nekih jeftinih plastiÄnih sluÅ¡alica (koje pokretaÄ teme možda sad koristi) i nekih malo ozbiljnijih. A onda priuÅ¡titi sebi novi kvantni skok od integruÅ¡e do nekog posvećenog pojaÄala za sluÅ¡alice. Samo ne žuriti. 

 

Verovatno si u pravu, ima smisla.

Link to comment
Share on other sites

Ja sluÅ¡am muziku iskljuÄivo na sluÅ¡alicama i mogu da kažem da sam ih probao jedno 30tak modela.

ATH M50 nisu iskreno nešto specijalno.
Dobro su izradjene to priznajem ali zvuÄno u odnosu na cijenu koÅ¡tanja mene nisu dojmile

Ništa tu ne fali da se razumijemo, samo meni nisu legle.
Daleko su bolje bile ATH pro700 koje u Beogradu koštaju 180 eur-a.

http://www.rolandplanet.rs/index.php?q=kat1&r=4250&arti=9060

Medjutim ni te slušalice nisu ono što ja držim dobrim izborom.
Možda za nekog basheda ti zatvoreni modeli zvuÄe dobro ali za akustiÄnu muziku, klasiku rok i džez ja sam uvjek prije za otvoren model.

Konkretno imam grado sr80, medjutim za klasiku ih ne preporuÄujem ima i bolje za te novce.

MOja preporuka su AKG K141 i K240 oba mk2 verzije. 
Takodje možeÅ¡ pogledati i ovo Å¡to estetiÄar ima AD700.

AKo se uklapa u cijenu mislim da bi odliÄno legle.

Dakle mislim da bi ti dalje preporuke i razmišljanja trebale ići ka otvorenim modelima.
AKo neko ima još nešto za preporuku nek napiše.

 

E da zaboravih da kažem, dac i amp obavezno, bez toga ih nećeš moći valjano iskoristiti..

Za prvu ruku kupi sluÅ¡ke koliko možeÅ¡ novca da daÅ¡, sluÅ¡aÅ¡ na Äemu imaÅ¡ a kad ti dodje ponovo prilika da si pri parama obavezno dac i amp.
Bez toga ne valja.

Link to comment
Share on other sites

Pokretac teme ima uslovno receno ne srecu da slusa jedan od najzahtevnijih zanrova u pogledu reprodukcije. 

 

U cenu upgrade-a bi uracunao sansa clip + ( koji se daleko bolje cuje od integralca na laptop-u ) i AKG k550. Slusalice jesu zatvorenog tipa sto se kosi za zdravom logikom da ih preporucujem za klasicnu muziku ali neutralnost, balans, brzina i otvorenost zvuka je toliko dobra ( kao i cena ) da treba da se cuje da bi se poverovalo. Najbolje bi bilo da znas nekog gast-u da ti donese sa amazona gde je cena oko 130 evra jer su ovde koliko vidim 199 evra, mada i za te pare vrede, bez problema !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...