Jump to content


Drajveri za usb dac


Kapone

Recommended Posts

Pozdrav. Konacno mi je stigao dugo ocekivani dac, u pitanju je kinez sa asinhronim usb-om sa ebay-a koji je sklopljen od strane gospodina Stona. Uredjaj savrseno funkcionise, testiran je, itd... Komp je najnormalnije prepoznao usb dac cim je uboden i zvuk je automatski preusmeren na njega. Problem je sledeci: nikako ne mogu da ga nateram da svira preko wasapi outputa u foobaru, a nigde ne mogu da nadjem odgovarajuce drajvere, posto je u pitanju diy uredjaj. I jos da napomenem, po specifikacijama podrzava 24/192 format, a u sound properties ne postoji opcija veca od 16/48. Pomagajte! OS je win7

Link to comment
Share on other sites

Tako je, na tu putanju sam i ja mislio. Posto su se u vezi ebay kineskih dacova ovde najvise pominjali oni sa CM6631/6631A USB interfejsom, ovde imaju linkovi za download drajvera

 

http://hifiduino.wordpress.com/2013/04/03/c-media-cm6631a-based-usb-i2s-interface/

 

Ako nije CM6631, naravno, zanemariti navedeni link.

Link to comment
Share on other sites

Kako je DAC prepoznat od strane sistema? Da li je sigurno u pitanju kartica sa CM6631a cipom (za ovaj DAC postoje i jos dve vrste, sa Xmos i PCM cipovima)?

 

Za probu, mozes probati da uplis DAC tek kada se OS potpuno podigne (ovo je znalo da pomogne sa detektovanim rate-ovima).

 

Pozdrav! :wave2

Link to comment
Share on other sites

Морам да Ñе умашам у целу причу  :)  ÐŸÐ»Ð¾Ñ‡Ð¸Ñ†Ð° за аÑинхрони УСБ нема CM6631 него PCM2706, како и зашто ни Ñам не знам јер је набавка тих малих плочица била ноћна мора. Ма КинеÑка поÑла.

 

МиÑлим да је проблем у ОС-у рачунара и већ неког од програма.

 

Ðикакви драјвери ниÑу потребни, гарантујем.

 

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Svi ti "noviji kinezi" su predvidjeni za ASIO a ne za WASAPI koji je rezervisan za "starije" generacije. Mislim da ce se uvek povremeno ponavljati neprepoznavanje samog uredjaja sto je najverovatnije posledica Kineskog odabira kvaliteta izrade i ostalih komponenata, sve u svemu iritantno ali i sa tim moze da se zivi. Sta si upotrebio za USB kabl?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...