Jump to content


Problem sa rezanjem i reprodukcijom audio cd-a


Spachek

Recommended Posts

Da ih sluša. -_-

Imam ih nekoliko stotina. Originalnih. JuÄer, u nedelju, kupio sam zadnji: DeÄiji Hor, Glasbene Matice Slo, doÅ¡ao kuÄi kliknuo EAC, izripovao i poslao u moj server. Na Net-u pronaÅ¡ao sve vezano za konkretni CD i to ubacio. Originalni CD je po tom pitanju zaista loÅ¡. Originalni nema nigde tekstove pesama, moj izripovan ih ima. Pa sad sluÅ¡amo i pevamo.

Mene fiziÄki nosaÄi zvuka ali i slike, viÅ¡e ne zanimaju.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 70
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ne razumeÅ¡, ovde su u toku neslućene bolne reforme, i Äovek hoće da sluÅ¡a ono Å¡to već ima. Svi se moramo bolno reformisati zbog boljeg sutra, i ne smemo troÅ¡iti za nepotrebne stvari.CD plejer se mora iskoristiti sve dok se i poslednji deo ne pokvari, pa tek onda, ako smo bili dobri i zaradili, t.j. promenili svest, možemo da razmiÅ¡ljamo o nabavci tamo nekih mrežnih plejera. Mada mogu i pleeri. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Iskreno, nemam predstavu do cega moze i sta moze da bude u pitanju, mozda mu je zaista laser izandjan pa ovo novije mislim na diskove, ne moze vise da isprati ono sto je napravljeno pre 20 i kusur godina.

 

Sto rece @deformero i slazem se sa njim, nemam nameru da kupujem nove plejere dok ovaj sljaka, mozda se resim da mu eto zamenim taj laser.

 

@Froggy, da, i dalje je u pitanju isti plejer.

 

Ostaje mi jos da probam da uzmem neke druge diskove, mozda Media Range [vinyl look] , njih sam vec rezao i citao ih je, ne znam ni sta mi bi da uzmem ovaj Maxell

Link to comment
Share on other sites

Ostaje mi jos da probam da uzmem neke druge diskove, mozda Media Range [vinyl look] , njih sam vec rezao i citao ih je, ne znam ni sta mi bi da uzmem ovaj Maxell

 

A da li si probao rezati na ovaj:verbatim-audio-cd-r-jewel-case-blank-mus

Ja sam pre dve-tri godine iz radoznalosti uzeo jedno ovakvo pakovanje, narezao jedan, i JVC CD plejer ga je oÄitao.

Ne košta te ništa da probaš.

U stvari lažem - koštaće te oko 80 dinara (po CD-u)...

Link to comment
Share on other sites

Nece pa nece, ovog puta koristio maxell-ove silver diskove, probao vise razlicitih programa za rezanje ali plejer nece da ih ocita, ama bas nista mi ne pada na pamet sta bi moglo da bude problem.

 

Probao direktno iz Flaca da rezem preko Burn-a, prebacio iz flaca u wav, rezao preko Foobara, Nera,EAC-a. sve sto mi je palo na pamet i opet nece, naravno racunar ocita svaki od tih diskova.

 

Da napomenem da sam cak skidao razlicite ripove ali ne pomaze, mozda mi je sudjeno da kupujem diskove, pa makar Bugare, njih cita bez cimanja

 

Pokušaj i da smanjiš brzinu pisanja.

 

I imaju li ti fajlovi u folderu prvo 00. HTOA fajl? Hoće i to da pravi probleme.

Link to comment
Share on other sites

Mene licno zanima dali postoje diskovi sa brzinama rezanja manjim od 8X u prodaji?

Ako hoćeÅ¡ da režeÅ¡ na nekom standardnom raÄunarskom rezaÄu starijih serija, možeÅ¡ bez ikakvih problema da režeÅ¡ na brzinama 1-2x, ali iskljuÄivo na JVC praznim diskovima, i imaćeÅ¡ besprekoran sken i kvalitetno snimljen cd. Naravno, pod uslovom da je rezaÄ u ispravno besprekornom stanju. Ali, ako planiraÅ¡ da režeÅ¡ u nekom standalone rezaÄu koji zahteva posebno kodirane prazne diskove, koji mogu da se režu samo brzinom od 1x, tu ne vidim da ima reÅ¡enja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...