Jump to content


Opera consonance...ima li ko i misljenja...


kotor

Recommended Posts

Konkretno me zanima firma kao firma,i ako moze misljenja iz prve ruke.Imam priliku da uvezem dvije mnogo dobre komponente pomenute marke i mislim se.Ako neko od vas posjeduje bilo koji uredjaj od imena ove firme,volio bih da napise svoje misljenje,utiske o kvalitetu.Hvala i pozdrav svima.

Link to comment
Share on other sites

Slusao sam CD plejer,odlican je.Bilo je bas poredjenje tri cd plejera osnovni naim cd5i,exposure i taj Opera i bio je znatno bolji od oba.Govorim samo o zvuku,o firmi i kvalitetu nisam informisan.Mislim da je bio ovaj model,tako je izgledao,ne znam koja verzija http://www.opera-consonance.com/products/digital/RCD2.2linearMKII.htm .Imao je lampu i nakon nekog vremena zagrevanja,lako je nadsvirao oba pomenuta plejera.Bio je kvalitetan ostatak sistema i transparentni zvucnici i cula se dosta jasna razlika.Topao,prijatan zvuk.Meni je i dizajn odlican.

Link to comment
Share on other sites

Imao sam prilike da od distributera u dva navrata na viÅ¡e od dve nedelje dobijem na sluÅ¡anje CD pleer Consonance 2.2mkII i to 24bitnu varijantu.To je odliÄan, vrhunski CD, jedan od boljih koje sam imao prilike da Äujem.Izrada je odliÄna, dizajn takoÄ‘e, ima par relativno nezgrapnih detalja, ali niÅ¡ta bitno.TaÄno je da ima lampu u izlazu, i to samo preko ÄinÄ, nebalansiranih izlaza.Balansirani izlazi rade preko trafoa, tak da u jednoj kutiji imate dva zvuka.Oba zvuÄe odliÄno.Možda je ova "linear" verzija takva kako je kolega Sondek opisao, ali ona je sa TDA 1541 i ima sve prednosti i mane tog koncepta.Stvar ukusa, meni se liÄno taj tip zvuka ne sviÄ‘a, sluÅ¡ao sam takvu verziju, ali Droplet 3.1 ili tako neÅ¡to ne znam taÄnu oznaku.

 

Ova 24bitna varijanta je neÅ¡to sasvim drugo.Detaljna brza, sa dobrim tonskim balansom i transparentnim zvukom, sa vazduhom izmeÄ‘u detalja(da viÅ¡e ne reÄ‘am stereotipne definicije), zaista dobro zvuÄi, ima sve, nigde ne pada nigde ne iskaÄe! Biosam na korak da ga kupim, ali sam tada imao Bladelius SYN, pa nisam uspeo finansijski da zatvorim kombinaciju.Ako bih birao izmeÄ‘u ova dva plejera, zvuÄno Opera, bez razmiÅ¡ljanja.Jedina mana mu je Å¡to brend nije jak kao Bladelius, pa kad doÄ‘e dan za prodaju može da bude poteÅ¡koća!

 

Å to se tiÄe poreÄ‘enja sa NAIMom, ne znam kako svira 5i nisam sluÅ¡ao, sa 5x je malo drugaÄija situacija, nisam siguran da je bolja od NAIMa, Äak sam viÅ¡e sigurniji da nije.Mislim da je viÅ¡e stvar ukusa i sinergije sa ostatkom sistema.

 

SluÅ¡ao sam na kratko i njihova pojaÄala, sa EL34 i BabuÅ¡kama (kod sebe u sistemu ali na jedno veÄe) i tranzistorac kod prijatelja.To su na prvu loptu dobra pojaÄala, neÅ¡to skromnije estetike(sem tranzistorca)ali nemam detaljnije iskustvo kao sa CDom

Link to comment
Share on other sites

Hvala ljudi na misljenjima,cijenim to...jer stvarno ovu marku uredjaja nisam nikad imao.U medjuvremenu sam se malo nacitao i na forume...neznam ni sam,da prenoci pa da vidimo...nisu male pare u pitanju,a jako su mi uredjaji zanimljivi,i bilo bi jako dobro cut ih,a tek jos i imati...vidjet cemo.

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da je to saÅ¡a već poruÄio ;) oÄekuju se rezultati ...

Hahha...znas ti mene...prije u uredjaje nego u kafic ili dje drugo...stara ljubav nema granica ;-) .Obecavam,ako ih uzmem,poslije mene ces imati priliku prvi da ih cujes.Pozdrav za tebe i ekipu :wave2

Link to comment
Share on other sites

Ja imam pojaÄalo sa el34 lampama, cyber već dve godine. Kupio sam ga novog iz Kine i iznenadio se kvalitetom unutraÅ¡nje izrade, kvalitetom delova. Uparen je sa jbl zvuÄnicima i ne žalim pare koje sam dao. PoÄeo sam da sluÅ¡am onako kako sam dobio u originalu, a posle mi komÅ¡ija dade stare lampe i kaže, probaj kak ovo zvuÄi?

 

I tako sam zamenio kineske lampe Å¡uguan  za filipsove, kakva promena zvuka se dogodila. Pa sam posle nabavio simens pa joÅ¡ jedna promena zvuka, nastavio sam da menjam i ulazne lampe i uÅ¡ao u novi svet starih lampi (NOS)!

 

Ako bude sreće i para možda prmenim i neki unutraÅ¡nji kondenzator. 

 

Sve u svemu, izgleda da kineski dizajner zna svoj posao, kvalitet izrade je na visokom nivou a i dizajn se razlikuje od drugih kineskih i ostalih marki!

 

Javi nam Å¡ta si kupio? Može da se Äuje to jednog dana?

Link to comment
Share on other sites

Brao ti ga...bas fina sugestija ;-)  :wave2 ...a ja i dalje neznam kako stavit slike. A kako stvari stoje odje se najbolje sto manje druzit,sto manje pisat,sto manje slika ubacat,ili ih nikako ne ubacat...jer pojedinima neke stvari sluze za ispoljavanje nekih njihovih frustracija i sasavih pogleda na neke stvari.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...