Jump to content


Ivchin trenutni sistem


ivcha1976

Recommended Posts

Nikad nisam stigao da postavim slike i setup mog sistema, a nema ni mnogo smisla, zato sto je prilicno dinamicno u njemu.

Trenutno od instrumenata:

 

- perjanica sistema Michell Syncro gramofon sa Rega RB 300 ruckom, Ortofom MC20 Super zvucnicom, MSS 7 VDH wires, WBT Chinch i VDH Hibrid integra kabl (for phono) koji ga povezuje sa preampom

 

- CD skromni od pre Jesusa Marantz CD73, iz vremena kada nisu ni displeji postojali, a kada je CD ploca jos uvek nazivana digitalnim gramofonom. Povezan nekim Audioquestom, sa originalnom terminacijom

 

- Squeezebox Touch ( jedan od tri u kuci- dva Touch i jedan Radio) koji je sa optikom bacen na DAC - AD- DA konverter, Izvor QNAP TS109 II

 

- Tuner Akai RDS 3000 - ozbiljna mashina za to vreme, danas u senci digitalnih strimera iako radi perfektno

 

- DAC, ili bolje DA - AD konverter Behringer SRC2496, simpatican komad profesionalne digitalne opreme http://www.behringer.com/EN/Products/SRC2496.aspx (za vise info) koji daje balansiranu vezu svakoj digitaliji koja to nema, a ima i mogucnost upsamplinga na 96kHz ko voli

 

- Preamp - Classe Audio DR6 sa izdvojenim napajanjem ( ako se ko pita sta je kutija na kojoj je SB)

 

- Power Amp - Tact SDA 2175 (Lyngdorf SDA 2175)

 

- Zvucnici Magneplanar SMGb SE koji su sa Kimber 4TC povezani za prethodnikom

 

Ostali kablovi su razliciti u sistemu, ima svacega pa se po potrebi kombinuje.

 

Uskoro ce biti i prinove u domenu zvucnika (sadasnji su na prodaju, ko voli neka se javi), kad bude javim.

 

Tolko od mene o pozdrav iz Grcke!post-10985-0-02946600-1367089185_thumb.j

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 198
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@ Mostly Harmless

Pa ja ocekivao posjet, ali zbog vishih sila ne dodje do realizacije. Ali, ocekujem, ocekujem. Vlaya je u HU sa familijom oko praznika? 

 

@sondek

Videcemo za zvucnike, ima nekoliko opcija, mozda ostane Maggies u sistemu i da dodje neki standardni mocni brat u maloj kutiji sa extra pogonom... Sto se Boska tice, jako smo bili dobri prijatelji, pa mi je ovu gomilu postera, knjiga, diskova, ploca etc. licno on dao, a nakon njegove smrti i Kolja, njegov sin. Zao mi je sto nisam uspeo da izrealizujem svirku na Nisville jazz festivalu, taman smo usli u pricu kada se desio nemili dogadjaj. Inace, Bosko je za moj pojam mr Jazz za exYU prostore koji je toliko toga uradio da zasluzuje da mu se u ZG napravi spomenik ili sta god.

 

@ ViolentFemmes

Slikam ga cim se vratim, ovo sam testirao neki Nikon D90 pa nastade ova slika slucajno. Poslacu i detalje...

 

@nikstev

Knjiga je u nastajanju (exYU enciklopedija), na zalost u fazi prikupljanja materijala - gomila se gradja koja treba da se sistematizuje lagano. Posto sam jako bio zauzet sa zavrsavanjem prethodno zapocetog projekta MBA, to se okoncalo i sada ce se krenuti polako u akciju. ALi bas polako. Ako bilo ko ima sta da doda od materijala, ploca ( mada je skoro sve tu, uz sitne dopune) is more than welcome.

Link to comment
Share on other sites

:)  Suco, videh da je Ivcha napisao da ima u planu da menja zvucnike, pa me interesuje sta planira. Jutros je dodao da ce mozda i da ostanu a da doda neki sub, sto rece Sondek, ako se najvise slusa jazz to moze lepo da bude ako se lepo i pazljivo uklopi. Nisam nikad slusao takve zvucnike, samo mi deluje da ima logike.

 

Inace, sistem mi se bas svidja, ima od svega po malo, i vintage i moderno, a nije uobicajeno i po best buy preporukama sto ja volim da vidim. Sigurno da ima istine u postovanju nekih pravila to se sa tim slaze i slicnih sinergijskih pravila po automatizmu, ali to mi nekako dosadno :) .

Link to comment
Share on other sites

@ Trotter

Mala opaska: nisam mislio da dodajem sub na Maggies, bilo bi to skrnavljenje lepog zvuka koji daju ovi instrumenti. Mislio sam na dodatni par instrumenata klasicnije konstrukcije, pa kada se zazelis ovoga, onda ovo, kada se zazelis onoga, onda ono.

Nisam pristalica sub varijanti. Basa ima sasvim dovoljno, obzirom da idu do 50Hz. Fora je, za razliku od standardnih zvucnih kutija sto ovde to kako zvucnik isporuci tako i svira - nema kabineta da kolorise zvuk, transmision lineova da bass pojacava i bilo kakvih trikova. Sto odsvira membrana - to je to. Ili se nekome svidja ili ne.

 

@suca77

 

Dynaudio mi se generalno ne dopada, osim nekih ekstrema koje sam imao prilike da cujem. Maggies odlicno idu sa ovim Lyngdorf digitalcem, puni ih samo tako ( obzirom da on isporucuje citavih 2x375W na 4 oma). Pre njega je bio Forte 4A by Threshold koji je isporuciovao fenomenalnih 100W po kanalu ciste A klase. I to je ishlo jako lepo.

Link to comment
Share on other sites

Aha, pogresno sam razumeo, asociralo me na sub.

 

Svejedno, i ta povremena rotacija zvucnika, ovo - ono, nije losa stvar, ne treba biti konzervativan ni u hifiju. Ako pojacalo raspolaze sa dva para izlaza za zvucnike a ima mesta u sobi za jos jedan par zvucnika takva varijanta je vrlo izvodljiva i komforna za upotrebu.

Link to comment
Share on other sites

@sondek

Zaboravih da kazem oko zvucnika- pre ovih Maggies su takodje bili Maggies SMGc varijanta u drugoj kombinaciji boja. A pre njih je bio Soltanus koji srecno svira kod naseg dragog druga Steve. Kod njega je zavrsio i moj CD California Audio Labs CL15.

 

soltanus je cudo tehnologije  :1038:  a california cd plejer je zvucno fantastican steta sto firma i dalje nepostoji...cl-15 me podseca na stelt bombarder

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...