Jump to content


Tozin sistem


Toza

Recommended Posts

  • 5 months later...

Ovako je bilo nekad:

20170515_144350.jpg

A sad:

20180210_141920.jpg

Ih, aplikacija za daljinsko upravljanje APlayer om, spartanska i arhaična ali radi. Ista ta aplikacija i za upravljanje internet radiom... milina! 

Ništa više ne gasim, samo s vremena na vrijeme stavim mobilni telefon na punjač. :D

Screenshot_20180210-143013.png

 

Link to comment
Share on other sites

Nikako. Isključio štitove, a u firewallu ostavio prostora za web aplikaciju.

I nije baš bez ustajanja iz fotelje... da bi radio internet radio kako treba u podešavanjima treba isključiti reprodukciju iz memorije. A onda kad se zaželim ozbiljnog slušanja, opet u podešavanja pa uključim reprodukciju iz memorije. 

Prihvatljivo, mada i dalje navijam za strimer. Ubodeš šta god, eksterni hdd, usb memoriju, strim sa ovoga ili onoga i ne misliš.

Sve mi je manje bitan kvalitet reprodukcije a sve više lakoća i jednostavnost rukovanja. Zapravo, došao sam dotle da mi te male nijanse pri reprodukciji nisu problem. Tj. reprodukcija je podignuta na visok nivo pa mi sad i mali pad u kvalitetu ne znači puno. Najviše mi znači u ovom momentu scena i prostornost. Ostalo je sasvim ok. Ako ne gubim scenu i prostornost onda je sve kako treba. :)

Edit: prije neko veče smo proveli skoro tri sata slušajući preko foobara i drndajući foobar con daljinsku aplikaciju i prilično smo se opustili uz zvuk. Meni lično, iako je reprodukcija nesumnjivo bolja preko APlayera ništa nije smetalo. I uz foobar mogu da živim i to prilično opušteno. Svakako je APlayer bolji u svakom pogledu.

Edit II: i dalje je neprikosnoven cd plejer sa orginalnim diskovima, dok kod daca kvalitet reprodukcije uveliko zavisi od kvaliteta flaca. Kako i sa čega je ripovan itd. Neki ripovi zvuče izuzetno dok su drugi onako, ali je sve u svemu prihvatljivo obzirom na lakoću življenja.

Link to comment
Share on other sites

Malo sam poredio ripove sa orginalnih cd ova rađene u EACu (ja ripovao) i bez sumnje zvuči bolje preko DACa u odnosu na sony 930qs, međutim, gomila toga sa interneta zvuči lošije nego kad se reprodukuje preko cd plejera.

I dalje sam mišljenja da se pri ripovanju izgubi nešto što orginalni cd posjeduje, a to bih opisao (kako Nomimasen jednom reče) gubitak glazure. One fine sjajne površine kao na vrhunskoj keramici, a koja na ripovima nedostaje.

Link to comment
Share on other sites

To oko reprodukcije je sve na mestu što si napisao. I foobar radi izvanredno kada se pogode podešavanja i odabere najbolja kombinacija u datom slučaju. APlayer radi odlicno i bolje od foobara, ali dalkeo od toga da bih plako za njim kada bi se vratio na foobar.

Kada već imam APlayer i nalazim da je bolji, a nije previše nepraktičan, svakako ću se odlučiti za bolji sofverski player.

Ja internet radio slušam kada se sredjuje kuća ili radim u ofisu tako da tada uglavnom slušam sa  D3 sbb-a i nisam toliko izbirljiv za kvalitetom. Čak u tim situacijama pre palim back speaker sitem preko NAD-ovog risivera i drugog para bookshalf zvučnika.

Treba probati ima li taj tvoj antivirus opciju "alow files list" gde možeš da uputiš antivirus da ne tretira APlayerweb.exe (kako mu je tako ime) kao malware ili neku pretnju. Verujem da ima i to će ti sigurno uštedeti par ustajanja i nelagodnosti, a sistem će ostati bezbedan ukoliko pristupa spoljnom svetu preko web-a. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...