Jump to content


Tozin sistem


Toza

Recommended Posts

On 25.7.2017. at 15:54, beatgoeson said:

Ja sam kriv za ovo zakuvavanje, ali mi se učinilo da nemaš ništa protiv. Osim toga, za to što se ovde piše o svemu i svačemu osim o onome što sam pokrenuo, nisam ja kriv. Pogotovo ne za neprijatne komparacije.

Elem, "ovi" me vuku za uši da čujem tvoj sistem, pa da vidim kako to treba da zvuči. Da ne ispadne kako ja to izbegavam, samo da napomenem da nikada ne odbijam druženja ovakvog tipa, ali se ne sećam da li si i ti uputio poziv? 

Pogotovo iz razloga što, ako je zaista u pitanju izuzetno muzikalan sistem, za to nije zaslužan nikakav hokus-pokus, nego su u pitanju neki ovozemaljski razlozi.

Po treći put... svi ste pozvani i dobrodošli!!!

Ne vidim poentu da pozivam ponaosob. Ko ima volju i želju najaviće se.

Link to comment
Share on other sites

Bilo je razloga.

Došao sam na slušanje neposredno posle probe i u sistemu čuo obilje muzike. Ne u pukom smislu, već muzike koja nagrće i teče. Muzike, naprosto.

Sa poslednjom iteracijom sistema, uređaji na kuglicama, srednji jesu delovali zauzdanije i manje ekspresivno, blago istanjeni. Gore je bilo čistije, definitivno. Bas je ostao postojan, nisam mogao opaziti neke probleme tu, uzimajući u obzir efekte sličnog vešanja na koje sam navikao. Kod Toze jeste došlo do izvesnog balansa koji je očistio zvuk, ne prazneći ga potpuno.

Kada smo postavili moj DAC, volumen se vratio, ali ovaj put drastično čistije.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

To se samo čini da su tanke :P

Ja sam vojvođanin, lala, što bi rekli. Lepo pa debelo se kaže kod nas. :)

Potpuno nova iteracija. Juče ih zakačio. Dugo sam se premišljao da li uopšte da se bakćem s tim i na kraju ipak prelomih da "usučem" dva komada. Različiti presjeci i različite izolacije, prilagođeno upravo mom sistemu.

Link to comment
Share on other sites

Nego? Neću valjda ja da ginem? :lol:

Bez šale, uopšte nije mala zajebavancija, 12mm2 na fazi, različiti presjeci punih i licnastih provodnika, treba to spakovati u utikač, a da ne bude kasnije posledica. 

Sto puta sam poželio neke bananice na krimpovanje i neku mašinu ili kalup da se izlije nakon toga utikač. Ovako, uopšte nije naivno da se sve učvrsti da bude bezbijedno. Izgubio sam pola dana na to. 

Ali je zvučno, bez premca do sad.

Link to comment
Share on other sites

Najbolje je to zalemiti u bananicu, ali, veliki je rizik da se izolacija istopi (ima nekih poliolefinskih), pa onda termobužirom za svaki slučaj pa u konektor. A i ne može da se ugura u svaki. Ma, uopšte nije vrijedno truda. Opasnost je tolika da se ne treba uopšte baktati s tim. Ako se ne pričvrsti kako treba, može i šuko da se zagrije i istopi...

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, Toza said:

Hi - end niskobudžetni sistem zaslužuje i hi - end niskobudžetne nove napojne kablove :)

Popunismo i sredinu uz koješta :)

20170810_101106.jpg

Nemoj što zamjerit , al malo se previše vide "gole " žice ? na utikaču . Vidim da je "gužva" , al trebao si termobužir ugurati unutar štekera  taman malo potuprijao rupu za kabel ? :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...