Jump to content


Kako odrediti budzet za hi fi sistem?


Å¡ale

Recommended Posts

Da li je to neki procenat proseÄnih primanja u trajanju veka ureÄ‘aja cca 15 godina?

ProseÄna srpska porodica je sa jednim detetom i dve plate ili sa jednom platom pojedinac (i to je u velikom broju sluÄajeva, po mom miÅ¡ljenju).

Recite mi vaše procene.

pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Ima tu par interesantnih momenata.

Ako mogu da ispravno predvidim, u najopštijim crtama, svoj imovinsko stanje u sledećih, recimo, dvadeset godina, kakav HiFi sistem treba da kupim?

S kolegom Hifi User-om povremeno presluÅ¡avam razliÄita izdanja nekih ploÄa i doÅ¡li smo do (opÅ¡tepoznatog) zakljuÄka da razliÄita izdanja mogu priliÄno razliÄito da zvuÄe i da originalna izdanja vrlo Äesto odskaÄu kvalitetom od ostalih . Na veoma dobrom gramofonskom sistemu, te razlike se izuzetno jasno Äuju. Problem nastaje kad se uÅ¡i upoznaju s zvukom first press-a a karakter je sklon loženju. Onda poÄinje skupljanje novaca za kojekakve preskupe ploÄe bez obzira Å¡to je budžet nedovoljan. Ili se, u osujećenosti finansijskom situacijom, s gorÄinom gleda na postojeću, skromnu kolekciju vinila.

Dakle(m), ako je tako, treba mi optimalan a ne najbolji HiFi sistem. Sistem koji me neće voditi van mogućeg budžeta a koji će me održavati u stanju realnog zadovoljenja. Sistem koji, u sluÄaju gramofondžije, neće baÅ¡ toliko jasno pokazivati koliko neki skupi first press bolje zvuÄi.

Ignorance could be bliss, sometimes

So, Å¡ale je, možda, na takvu ili sliÄnu problematiku mislio kad je, nespretno, pokrenuo ovu temu.

Link to comment
Share on other sites

Kad tako kreneÅ¡ tu nema kraja (kao i za bilo koji drugi pravac). Prvo hoću sistem koji ne pravi razlike izmeÄ‘u first i second press-a, pa onda hoću sistem koji ne pravi razlike izmeÄ‘u engleskog i nemaÄkog izdanja, pa onda da ne pravi razlike izmeÄ‘u originala i licence... :)

Å to reÄe neko, kraj puta za svakog pravog audiofila je mini linija. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

...treba svaki dan ici u kafanu i potrositi 500din , zadnji dan u godini saberi da si spicio 1546eura.Za sledecu godinu preskoci kafanu pa odvedi zenu i decu u Grcku na more na kom nisi bio vec 10 godina i jedino sto ti je od zivota ostalo je da odes do kafane i platis tu ,.ebenu jednu turu pica dnevno bas kao u nekoj zgubidanskoj reklami za pivo.Za hifu se snadji tek posto si ovo i jos neke druge stvari resio.Pridruzujem se inace onima koji se pitanju cemu ova tema sluzi...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Posted · Hidden by Chowek, September 21, 2012 - No reason given
Hidden by Chowek, September 21, 2012 - No reason given
Nema obavezu naravno, ali po ovom pitanju svako sam sebi (ili bar budžet kojim raspolaže) određuje granicu i nivo kompromisa na koji pristaje. Samim tim je i pitanje u neku ruku besmisleno, osim kao pokušaj provokacije. :thumbsup2
Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...