Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

djolodjolo

Hi-fi nogice

Recommended Posts

Zanima me da li neko zna da li postoji tako nesto u Beogradu i gde, naime hteo bih da napravim policu za hi-fi uredjaje tako sto bi na staklo od 6mm dimenzija 50x40cm ili tako nesto posto nisam tacno izmerio, zalepio ili probusio rupe za te nogice i tako napravio modularnu varijantu police. Znaci da se svaka ta ploca odvaja po potrebi. Da li postoji tako nesto u Beogradu i gde, otprilile mislim da bi im visina bila do max 25cm.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja ne znam za takvo mesto u Bg-u (jer nisam iz Beograda) ali bih se pre svega toga zapitao kolika je tezina komponenti koje stoje na staklenoj ploci (kako sam shvatio bez ikakvog rama) odnosno da li staklo moze podneti tu tezinu ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Najteza komponenta koja bi stajala na jednoj ploci bi bila pojacalo koje je do 15kg maks. Debljina stakla je podlozna promeni posto bih prvo video sa staklorezcom da li je potrebno deblje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lakse ti je da napravis TNT model police, ako si vec resio s tim staklom. Umesto posebnih nogica izmedju svakog nivoa, izbusi svako staklo na isto mesto i udeni navojnu M sipku kroz sve, i samo maticama i gumenim sajbnama prisrafi svaki nivo na odredjenu potrebnu visinu. To ti je klasika od police, varijabilna i jeftina (M sipke zavisno od debljine su do 150-200din komad- treba ti 3 ili 4 sipke, zavisno od tacke oslonca).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 • Forum Statistics

  • Total Topics
   24,066
  • Total Posts
   272,850