pomoc oko `spremanja` sobe
Poruka napisana 07 август 2012 - 16:35
pa bih dobrodosla pomoc oko rasporeda difuzora i apsorbera, koje cu najverovatnije sam praviti, gde i sta staviti ?
soba je 4m x 4m, visine 2,7m
zvucnici su kompresioni
trenutno stanje je kao sto vidite,
u polici iznad TVa su knjige, na prozoru su zavese, a zadnji zid je jos uvek prazan...
unapred hvala
Poruka napisana 07 август 2012 - 17:17
Poruka napisana 07 август 2012 - 17:30
Poruka napisana 07 август 2012 - 17:41
hteo bih malo akusticki srediti sobu, koja je nazalost daleko od idealne, al` sta je tu je...
pa bih dobrodosla pomoc oko rasporeda difuzora i apsorbera, koje cu najverovatnije sam praviti, gde i sta staviti ?
soba je 4m x 4m, visine 2,7m
zvucnici su kompresioni
trenutno stanje je kao sto vidite,
u polici iznad TVa su knjige, na prozoru su zavese, a zadnji zid je jos uvek prazan...
unapred hvala
u principu nista ne menjaj.. ona polica je viseca jel? pa stavi je iznad kreveta i kraj..
stavi iznad zvucnika neke tapiserije.
Poruka napisana 07 август 2012 - 17:48
Luxman L120A, Denon pma920, Pioneer pd-s703, Kef iQ.
Poruka napisana 07 август 2012 - 17:51
Poruka napisana 07 август 2012 - 18:37
takodje imam i dve male fotelje u sobi, koje takodje nisam ucrtao.
garnituri ne mogu menjati mesto, sem da je preselim na suprotni zid, a u tom slucaju sam na istom
polica za knjige moze da se skine i verovatno ce tako i biti, ali je premala da bih je kacio na zadnji zid, znaci eventualno nabavka - pravljenje nove
hteo sam na zadnji zid odstampati fotografiju na platnu u nekom vecem formatu, pa onda mozda napraviti ispod ram i popuniti je adekvatnim materijalom, mada bi to onda bio apsorber, a koliko sam do sada citao na troj strani bi trebao ici difuzor
sto se tice prednjeg zida, ne bih tapiserije to mi se ne dopada
posto je soba skoro prazna, pomalo `zvoni`
Poruka napisana 07 август 2012 - 19:25
garnitura nije skroz do zidova ima malo prostora, mrzelo me je da ulazim toliko u detalje...
takodje imam i dve male fotelje u sobi, koje takodje nisam ucrtao.
garnituri ne mogu menjati mesto, sem da je preselim na suprotni zid, a u tom slucaju sam na istom
polica za knjige moze da se skine i verovatno ce tako i biti, ali je premala da bih je kacio na zadnji zid, znaci eventualno nabavka - pravljenje nove
hteo sam na zadnji zid odstampati fotografiju na platnu u nekom vecem formatu, pa onda mozda napraviti ispod ram i popuniti je adekvatnim materijalom, mada bi to onda bio apsorber, a koliko sam do sada citao na troj strani bi trebao ici difuzor
sto se tice prednjeg zida, ne bih tapiserije to mi se ne dopada
posto je soba skoro prazna, pomalo `zvoni`
Za sprecavanje zvonjenja procitaj temu na ovom i susednom forumu o B.A.D. panelima. Ja sam ih dobio na poklon (4 komada) od jednog forumasa (on je sebi ostavio dovoljan broj , mislim 6
Pozz
Poruka napisana 08 август 2012 - 08:44
u principu nemam problema nikakvih sa basom, a na nekim pesmama bi bilo dobro malo ukrotiti srednje, i vrlo retko visoke
nadam se da bih to sa adekvatnim panelima leglo sve na svoje mesto...
Poruka napisana 08 август 2012 - 09:08
Imamo sličnu sobu / postavku sistema, pa sam i ja razmišljao da nešto uradim sa zadnjim zidom jer sam primetio da imam bolji zvuk kada "priđem" malo prema sistemu, odnosno kada se udaljim od zadnjeg zida jer mi je pozicija za slušanje takva da kad se zavalim na meke jastuke glava nekih 40 cm od zadnjeg zida. Cenim da bi koristilo da se tu postavi nešto a najlepše bi se to upakovalo kad bi se panel kamuflirao nekim finim printom.
Sad, gledajući nešto po tekstovima u vezi štampe na platnu, vidim da se pominje premazivanje posle štampe nekakvim laminat lakom (mat ili sjajan) pa me interesuje kako li štampa na kanvasu izgleda bez tih lakova? Verovatno vremenom bledi i brže propada. Ako se premaže površina platna onda džaba što pravimo rupe i čuda iza platna, jel tako? Platno treba da propušta vazduh a ne da ga odbija?
http://www.copy.rs/V...no-beograd.html
http://www.reprodukc...org/?page_id=34
Ne znam da li je potrebno raditi B.A.D. sistem, možda je dovoljno ram iza platna ispuniti azmafonom ili sunđerom ili nekakvim filcom?
Poruka napisana 08 август 2012 - 09:20
Mislim da se nista ne dobija (ili vrlo malo) time ako se odstampano platno u ramu ispuni azmafonom, glavna caka je da se samo neke frekfencije (one koje daju efekat zvecenja u sobi) priguse a ne sve
Poruka napisana 08 август 2012 - 09:30
Poruka napisana 08 август 2012 - 10:28
Poruka napisana 08 август 2012 - 10:43
Hmmm... Slažemo se da je logično da se preko štampe ne nanosi lak. Kako li će to da izgleda bez laka, pitam se? Čisto vizuelni efekat je u pitanju, da te boje ne izblede posle godinu dana? Valjda to zavisi od kvaliteta štampe, štampača i boja koje se koriste, šta znam.
Poruka napisana 08 август 2012 - 15:41
ovako nesto?
Poruka napisana 08 август 2012 - 17:41
Poruka napisana 08 август 2012 - 18:14
koji bi materijal kao ispuna bio najbolji za srednje i visoke tonove ?
lak preko platna bi verovatno od panela napravio zaludan trud, tako da to nije dobra ideja...
a prednje zidove cu mozda prolongirati do izrade ovog zadnjeg, pa ako ostane odjeka u prostoriji, onda cu i njih praviti...
Poruka napisana 11 август 2012 - 13:21
isao sam danas da se raspitam po NS-u vezano za stampanje fotografija na platnu, koje bih zategao preko panela
ali sve sto sam video, slikarsko platno, canvas u raznim debljinama, sve to mi se cini da jako malo ili nikako ne propusta vazduh
opciju koju su mi ponudili je mash, ali je to opet suvise rupicavo...
imate nekakvu ideju
Poruka napisana 12 август 2012 - 11:57
Luxman L120A, Denon pma920, Pioneer pd-s703, Kef iQ.
Poruka napisana 12 август 2012 - 12:28
0 Korisnik(a) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova