Jump to content

Photo

FLAC autoradio

• Please log in to reply
13 odgovora u ovoj temi

#1 BAD BOY

BAD BOY

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 23 јул 2012 - 17:11

Želim malo bolje ozvučenje u Puntu 2. Kvalitet zvuka mi je više bitan nego jačina.

U gepek ću da stavim Magnat classic 320 pojačalo (4x80W) i na njega povežem Magnat Magnastar sub (2x80W) i zvučnike.
Napred bih stavio par Magnatovih Selection 162 (16.5 cm) dvosistemca, osim ako nemate bolji predlog (izabrao sam njih zbog najviše osetljivosti u odnosu na ostale marke).

Želim da mi pomognete oko izbora autoradia, dakle plejer koji reprodukuje FLAC sa fleša (ako tako nešto postoji), kod plejera mi je jedino bitno da ima plavo osvetljenje i USB (što kvalitetniji DAC se podrazumeva).

Molim za vaše preporuke.

Install flash.

#2 BAD BOY

BAD BOY

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 23 јул 2012 - 17:35

Da li je ruski autoradio URAL ConceRt CDD moguće kupiti kod nas i gde?

#3 DYNABLASTER

DYNABLASTER

Member

• Članovi
  • Pip
  • 627 Poruka:
  • LocationFootog

Poruka napisana 29 јул 2012 - 19:11

sta ce ti FLAC sa tim komponentama?! :lol:

#4 loopfreak

loopfreak

Member

• Članovi
  • Pip
  • 125 Poruka:
  • LocationKragujevac

Poruka napisana 02 август 2012 - 19:35

A sta ce ti flac sa bilo kojim komponentama ...
Jedino ako vec imas kolekciju u flacu pa da se ne cimas.

Lossless / Esi Juli@ > Lake People G100 > Akg K702/ Denon AH-D2000
Lossless / Sansa Clip > Audeo Phonak PFE112 IEM / Sennheiser px 100 II

#5 Struja

Struja

lucidan

• Članovi
  • Pip
  • 555 Poruka:
  • LocationKragujevac - prva srpska prestonica

Poruka napisana 02 август 2012 - 21:17

Da bi dobio bolji zvuk u Puntu, moraš da kupiš Mercedes. :1038:
listen, and you will see

#6 BAD BOY

BAD BOY

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 02 август 2012 - 22:57

Imam pozamašnu kolekciju u ovom formatu, a najbitniji mi je kvalitet zvuka.

Ako ne može FLAC onda bilo koji kompresovani lossless format ili bar WAV.

Možda JBL zvučnici + Alpine plejer?

#7 NShappy

NShappy

Member

• Članovi
  • Pip
  • 318 Poruka:

Poruka napisana 03 август 2012 - 09:05

Kvalitet bilo kakvog ozvučenja u budget vozilima je daleko ispod mogućnosti FLAC formata. Možda one B&O ili Naim egzotike u Bently-jima, Maybah-ima i Audijima ima smisla da se koriste uz FLAC format, ali ono što je nama dostupno za Puntiće/Clie/Dacije/Opele i slično je daleko daleko čak i od osrednjeg kućnog sistema. Kada se na to doda buka vozila, položaj vozača, "akustika" kabine, dampiranje i "idealan oblik zvučne kutije" u koju stavimo naše driver-e, nalazimo se daleko od haj faja... bla. bla. bla...

...nemoj se smarati i ograničavati modele audio uređaja za kola zahtevom da pušta FLAC. Razliku između flaka i osrednjeg empetrija ćeš jako teško čuti na opisanom sistemu. Bolje gledaj da uzmeš što bolji uređaj renomiranog brand-a koji ima i USB priljučak.

Mene recimo strašno nervira korisički interfejs nekog Pioneer-a što sada imam u kolima. Da se sam nisam lično uverio, nikada ne bih verovao da je moguće napraviti tako nelogičan i tupav UI. Zbog ove osobine, nikada više ne bih uzeo takvog Pioneera, iako se čuje bolje od Sony-ja koji sam imao pre (i koji su mi ukrali, presela im muzika dabogda...). A Pioneer se čuje bolje jer je jednostavno, bolji match sa zvučnicima koje imam.

#8 loopfreak

loopfreak

Member

• Članovi
  • Pip
  • 125 Poruka:
  • LocationKragujevac

Poruka napisana 14 август 2012 - 13:59

Možda JBL zvučnici + Alpine plejer?

Ako ne zelis rupu u srednjim vidi uzmi neke jbl elipse nazad po mogucstvu trosistemce i pojacalo. Napred stavi jbl titanijumske visoke na headunit i iznenadices se kako dobro zvuce s'tim da viskoi nisu samo "sssiktalice" nego se cuje dosta i (visih) srednjih tonova, odlicna skretnica...

Kvalitet bilo kakvog ozvučenja u budget vozilima je daleko ispod mogućnosti FLAC formata. Možda one B&O ili Naim egzotike u Bently-jima, Maybah-ima i Audijima ima smisla da se koriste uz FLAC format, ali ono što je nama dostupno za Puntiće/Clie/Dacije/Opele i slično je daleko daleko čak i od osrednjeg kućnog sistema. Kada se na to doda buka vozila, položaj vozača, "akustika" kabine, dampiranje i "idealan oblik zvučne kutije" u koju stavimo naše driver-e, nalazimo se daleko od haj faja... bla. bla. bla...

Auto je najbolje mesto za slusanje muzike sa najgorim uslovima...

Trenutak kada se rese lose stvari u autu koje si naveo a koje uzgred nisu resene ni u bentliju i sl, tek onda mp3 moze da bude "bottleneck".

Isto tako kvalitet mp3 zavisi i od konvertora u velikoj meri. A ove fenserice u nabudzenim kolima su napravljene vise da izgledaju nego da "rade" jer ljudi koji kupuji takve automobile ili ti ciljna grupa vise reaguju na "oko" nego na "uvo" kada je zvuk u pitanju.

Cisto moje vidjenje car "hifi-ja", ako tako nesto i postoji...

#9 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4275 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 14 август 2012 - 17:28

Apple AirPort u kolima?
Simpaticno resenje.
Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#10 ssrdjan

ssrdjan

Member

• Članovi
  • Pip
  • 110 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 18 август 2012 - 14:46

...nemoj se smarati i ograničavati modele audio uređaja za kola zahtevom da pušta FLAC. Razliku između flaka i osrednjeg empetrija ćeš jako teško čuti na opisanom sistemu. Bolje gledaj da uzmeš što bolji uređaj renomiranog brand-a koji ima i USB priljučak.

Mene recimo strašno nervira korisički interfejs nekog Pioneer-a što sada imam u kolima. Da se sam nisam lično uverio, nikada ne bih verovao da je moguće napraviti tako nelogičan i tupav UI. Zbog ove osobine, nikada više ne bih uzeo takvog Pioneera, iako se čuje bolje od Sony-ja koji sam imao pre (i koji su mi ukrali, presela im muzika dabogda...). A Pioneer se čuje bolje jer je jednostavno, bolji match sa zvučnicima koje imam.

Pa, delimicno se slazem sa ovim ali ne u potpunosti. Istina, nemam veliko iskustvo posto car audio ne dozivljavam kao nasusnu potrebu ali je svakako lepo imati i u kolima koliko-toliko kvalitetnu muziku. Ranije sam imao C1 sa fabrickom muzikom i zaista je svaki buvljacki tranzistor bez problema gazio ono sto sam slusao u kolima. Zato se nisam ni trudio da radim neki upgrade. Sad imam najmanji Merc i razlika je drasticna. Zvucnike su oni ugradili i ne znam koji su, ali sam shvatio koliko je bitno da visoki i mid-bass budu razdvojeni (tweeter-i su u A-stubovima, mid-bass u vratima). Za pop/rock i slicno fali tu basa ocigledno ali za klasiku i jazz je sasvim ok, cak i sa nekim kenwood gofancem koje sam kupio samo zbog telefona. Cuje se sasvim jasno razlika izmedju mp3 i waw (USB/CD). A ja nisam od onih koji, ni u kuci a kamo li u kolima, traze audio perfekciju.

Slusao sam dosta muzike u kolima gde su zvucnici pozadi i mislim da to nije dobro. E, sad ne znam kolika je muka da se busi A-stub i montiraju skretnice, ali sam gotovo siguran da je ovakav layout najbolji.

I jos jedna stvar. Mislim da je bolje da trazis kvalitetan radio umesto da insistiras da podrzava FLAC i da zavrsis sa nekim no-name kinezom. 32GB flash kosta cca 2000 din (16-17E) i na njega staje 45 CD-a, a 64GB je cca 5000 din sa 90 CD-a. Posto vec hoces da ulazes i u pojacala, zvucnike i sl (a to sve dosta kosta), ne vidim razlog da ne kupis i flash za dodatnih 17E i imas 60 sati muzike na njemu. Ako vec imas vise od 50-ak CD-a kao kandidate za kola, na kompu napravi kompilacije, traje 10 min da se prebaci. Konverzija FLAC/WAW je brza. Memorija zaista nikada nije bila jeftinija. Sem ako nisi profesionalni vozac, spomenutih 60 sati je apsolutni overkill.

#11 loopfreak

loopfreak

Member

• Članovi
  • Pip
  • 125 Poruka:
  • LocationKragujevac

Poruka napisana 21 август 2012 - 18:18

Apple AirPort u kolima?
Simpaticno resenje.

Za one koje imaju I touch zajebancije prava milina. Jedino mala zamerka jeste da za startovanje WIFI ja na portu treba 90 sekundi, ali to nije strasno...ako se kola ne koriste za prevoz do trafike po cigarete :P

#12 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4275 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 21 август 2012 - 18:28

Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#13 D Agostino

D Agostino

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2181 Poruka:
  • LocationNaissus

Poruka napisana 21 август 2012 - 21:15

Posto ce cena benzina biti 170din, mozemo makar da slusamo muziku u automobilu.
Tehnics sl 1210 mk2+AT 95e+Nad 1300+Nad 521i+Grunding 8200mk2+Grundig XSM-3000.

#14 loopfreak

loopfreak

Member

• Članovi
  • Pip
  • 125 Poruka:
  • LocationKragujevac

Poruka napisana 24 август 2012 - 13:31

Samo bez headunit a , direktno na lajn in na pojacalu, prakticnija vrijanta.

Posto ce cena benzina biti 170din, mozemo makar da slusamo muziku u automobilu.

I za to postoji alternativa, do duse bez klime, abs a, esp a i elektricnih podizaca :)

Posted Image

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls