Videh u foobar podesavanjima da postoji dsp za resampling pa me zanima da li se dobija nesto na kvalitetu ako se koristi?
I ako ima svrhe koristiti resampling koji je dobar plug in za tu namenu?
Resampling?
Pokrenuo mcnc, јул 08 2012 15:50
4 odgovora u ovoj temi
Poruka napisana 08 јул 2012 - 15:50
FLAC ->Wasapi ->Emu 1212m ->Mogami/Neutrik interkonekt ->Nad C350 ->Supra Ply 3.4s ->Monitor Audio BX 2 ->
Poruka napisana 08 јул 2012 - 19:44
Koliko znam, postoje dva resampler plugina za Foobar, SRC (Secret Rabbit Code) i SoX. Ovaj drugi za moje uši radi bolje, a sviđa mi se i što je komforniji za podešavanje. Moguće je, recimo, podesiti za koje frekvencije hoćeš, odnosno nećeš resampling, kako fajlovi koji su već native hi-res ne bi bili resamplovani bez potrebe. Inače, razlike nisu baš dan i noć, na nedovoljno transparentnom sistemu verovatno se ne bi ni čule, a usput, treba ti i DAC koji je u stanju da prihvati signal velike rezolucije.Videh u foobar podesavanjima da postoji dsp za resampling pa me zanima da li se dobija nesto na kvalitetu ako se koristi?
I ako ima svrhe koristiti resampling koji je dobar plug in za tu namenu?
But i still haven't found what i'm looking for... Well, almost;-)
Poruka napisana 08 јул 2012 - 21:34
Probao sam tj. jos uvek isprobavam SoX i oseca se razlika, cini mi se da je zvuk rasprostranjeniji, nekako meksi u basu i sve skupa prirodniji, prijatniji, muzikalniji... A posto mi je izvor PC uradio sam upsampling na 192khz.
Ne znam, mozda je sve to u placebo ali mi se definitivno svidja ovaj zvuk.
Ne znam, mozda je sve to u placebo ali mi se definitivno svidja ovaj zvuk.
FLAC ->Wasapi ->Emu 1212m ->Mogami/Neutrik interkonekt ->Nad C350 ->Supra Ply 3.4s ->Monitor Audio BX 2 ->
Poruka napisana 15 јул 2012 - 13:55
Pa i meni se cini da je zvuk malo kvalitetniji, nadam se da nije placebo efekat...
Kako si podesio parametre u SoX-u i WASAPI-u ?
Hvala.
Kako si podesio parametre u SoX-u i WASAPI-u ?
Hvala.
Tko leti - vrijedi!
Poruka napisana 17 јул 2012 - 08:50
SoX mi stoji na samplerate 192khz, quality best, passband 99.%, allow alasing i phase 50 %. A wasapi mi je podesen na 50ms i 24 bit.
0 Korisnik(a) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova