Jump to content

Photo

M audio Audiophile 192 vs. Audiotrack prodigy 7.1 hi fi

• Please log in to reply
45 odgovora u ovoj temi

#1 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 13:06

Mislim da odgovor vec znam ali ipak zelim da cujem misljenja cenjenih forumasa, kartica mi treba iskljucivo za stereo. U pocetku analogno u preamp a posle kao dobar spdif izlaz iz PC-a. Sta je bolja opcija? p.s. Na oglasima je i emu 0404 ali moram malo da ubijem cenu za nju, audiophile 192 je 40e jeftinija..

:cheers

Install flash.

#2 robespierre

robespierre

Member

• Članovi
  • Pip
  • 461 Poruka:
  • LocationPancevo

Poruka napisana 27 јун 2012 - 14:40

Znas i sam da nisam neki strucnjak,ali zasto ne bi uzeo m2tech usb to s/pdif? Mislim da sam video da je oko 100e na oglasima :)

#3 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 14:44

Znas i sam da nisam neki strucnjak,ali zasto ne bi uzeo m2tech usb to s/pdif? Mislim da sam video da je oko 100e na oglasima :)

Zato sto hocu da kupim karticu koja ce dobro da radi i na analognim izlazima i da tako slusam, onda u pricu upada gramofon a tek nakon svega neki dac. Tako da mi treba nesto sto ce na pocetku da radi sa rca, sa usb to spdif mogu da se slikam bez dac-a :D

#4 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 15:00

Sto ti rece Sonic ako do sada nisi napravio kolekciju ne zamlacuj se time sada. Mislim da je Delija imao 192 kartu, slusao Prodigy a zadrzao STX. Moguce da on moze da ti da najbolji savet.
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!

Vladavina has spoken.

#5 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 15:04

Mogu da rastegnem budzet i za stx ali gde da je nadjem!? :cry: Skoro bila jedna za 100e, jos me dusa boli za nju...

#6 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 15:11

Ima u emmi za nekih 170e.
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!

Vladavina has spoken.

#7 Bujodrag

Bujodrag

Šušumider

• Članovi
  • PipPip
  • 6202 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 27 јун 2012 - 16:26

Jimmy, nije problem iskeširati nekakav gramofon.Medjutim, uzmi u obzir da su ploče skupe i zarazne.Većina nas gramofondžija je potrošila mnogo više para na ploče nego na HiFi sistem.Kad pokupuješ sve što te zanima od jeftinih domaćih izdanja počećeš da kupuješ strana, skuplja izdanja a onda računica ide vrlo jednostavno: 52 ploče = Dynaudio Audience 52 + besni kablovi.

Sorry na off-u.

Dete, kakva ti reč iz ograde izlete zubne?
Primitivci nemaju ogledalo!

Sunburst teaser

#8 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 16:39

Jimmy, nije problem iskeširati nekakav gramofon.Medjutim, uzmi u obzir da su ploče skupe i zarazne.Većina nas gramofondžija je potrošila mnogo više para na ploče nego na HiFi sistem.Kad pokupuješ sve što te zanima od jeftinih domaćih izdanja počećeš da kupuješ strana, skuplja izdanja a onda računica ide vrlo jednostavno: 52 ploče = Dynaudio Audience 52 + besni kablovi.

Sorry na off-u.

Auuu iz danas u dan se lomim, jedini problem su ploce.. Tako ispada. Ne mogu ceo zivot da kupujem ploce od 200-300din na pijaci, jedna ploca iz radnje (inace imamo jednu novu u Nisu) je 2000-3000din... :cry: Verujem da cu jos 100x da se predomislim ali cu valjda da donesem dobru odluku, mada znam da cu nekada svakako da iamm gramofon!!! :crno-na-belo

#9 robespierre

robespierre

Member

• Članovi
  • Pip
  • 461 Poruka:
  • LocationPancevo

Poruka napisana 27 јун 2012 - 16:50

Hoces savet nekog ko je u slicnoj situaciji (i slicnih zelja)? Uzmi dac. Koncentrisi sredstva koja imas,dok si na maminoj i tatinoj finansijskoj cucli i uzmi ono sto ne zahteva dodatna ulaganja. A kad budes bio samostalan,zaradjivao svoj novac,onda ces opet moci opet da im uzmes pare za gramofon,a od svojih ces kupovati ploce :order

#10 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 17:14

Ma vise mi ne daju novac ni za hranu. :P imam posao preko leta pa cu da zaradim neki novac a imam stek od, kako je ja zovem, stipenzije. :D babe i dede su najzasluznije za hi fi. :D

#11 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 17:33

Koja je to nova prodavnica u Nisu?

Vladavina has spoken.

#12 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 18:24

Preko puta irskog paba je mala prodavnica, vrte se neke ploce a imaju i lep izbor :) p.s. Vi seniori ne pratite desavanja u gradu? :D

#13 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 18:32

Heh... secam se kad je Nis bio peskovito dno... pre nekih 180 miliona godina....

Vladavina has spoken.

#14 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 27 јун 2012 - 19:01

Heh... secam se kad je Nis bio peskovito dno... pre nekih 180 miliona godina....

Gori si od Krkobabica. :D

#15 robespierre

robespierre

Member

• Članovi
  • Pip
  • 461 Poruka:
  • LocationPancevo

Poruka napisana 27 јун 2012 - 19:22

Gori si od Krkobabica. :D

Niko nije gori od Krkobabica,cak je i njegov sin u penziji :D

#16 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 19:23

Pusti ga... on poletarac... :D

Vladavina has spoken.

#17 NIKK

NIKK

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1724 Poruka:
  • LocationZajecar / Nis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 19:37

Većina nas gramofondžija je potrošila mnogo više para na ploče nego na HiFi sistem.

Tako i treba, to je sustina! ;-) Bolje mnogo ploca i neki skromniji sistem, nego skup sistem sa 2 audiofilska albuma. Ili jos gore, skup sistem, i naskidani FLAC sa DAC-om. To je tek propast audiofilije i gubljenje osecaja za muziku kao umetnost, a na zalost svi tome teze ovih dana... Pre 2-3-4 godine, ovim starcima ovde na forumu kad bi spomenuo komp kao komponentu sistema, to je bila ultra jeres i gadjali bi te cime stignu, a sad svi prodaju ploce i diskove, pa kao hrcci skidaju piratsku muziku i glume neke puritance, principijaliste i ludila pod stare dane. :D
-Na ovome svetu mogu da kazem sto se desava, to nije istina... mislim, na ovome svetu sto bi naglasio, da propaganda, sto vecina kazu o ovome - nije istina.
-Hvala Vam...
-Molim...

#18 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5249 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 27 јун 2012 - 20:51

Jesteee... a ti gde spadas druze Nikk, stari zvukofilu? Ploce mozes da kupis ili ukrades, flac mozes da kupis ili ilegalno skines... ploca vs cd, parna masina vs bmw je druga tema. Covek je hteo reci da se ne zaleti, zagrize vise nego sto moze da proguta. Kad smo kod toga Nikk ti kao hrcak skupljas ploce ili flac?

Vladavina has spoken.

#19 Bujodrag

Bujodrag

Šušumider

• Članovi
  • PipPip
  • 6202 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 27 јун 2012 - 21:15

Tako i treba, to je sustina! ;-) Bolje mnogo ploca i neki skromniji sistem, nego ......

A najbolje mnogo ploča i odličan sistem. :thumbsup2
Ma, nek sluša i skuplja šta ko hoće, ovde smo svi punoletni.
Htedoh samo Jimmy-u naglasiti jednu stavku koja se često zaboravlja u ovom novovinilnom hajpu.
Vidi, neko bi mogao vrlo argumentovano da me ubedjuje da bi bilo bolje da sam, umesto u ploče, uložio par hiljada evra u DAC i/ili ostatak sistema i da bi zvuk bio bolji nego s gramofonom koji sad imam.Ima raznih audiofilskih puteva i nisu svi pogrešni.

Jimmy, onoliko koliko mogu da te procenim na osnovu forumskog poznanstva, mislim da bi ti bilo najbolje da sad lagano središ jedan izvor kako treba, DAC, bez novčanog rasplinjavanja zbog gramofona.

Dete, kakva ti reč iz ograde izlete zubne?
Primitivci nemaju ogledalo!

Sunburst teaser

#20 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1200 Poruka:

Poruka napisana 28 јун 2012 - 14:22

Bujodraze, svaka ti ko njegoseva :thumbsup2 Jeste dac bolje resenje zbog upotrebljivosti i dostupne muzike na netu ali me dusa boli kad bacim pogled na moje ploce tipa kraftwerk, sonic youth, laibach, borghesia itd itd.. Mislim da cu ipak da idem na dac a da ce da padne neki gramofon cisto da vrti ploce kada se bas toliko zazelim. Nesto na foru onog thorens-a sto sam imao..

:cheers

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls