Jump to content


Bowers & Wilkins


Pavlaka

Recommended Posts

Potstaknut republikancima i klubasima uz citat(brand kao trend) iz jednog domaceg filma,

resih da otvorim jos jednu temu ljubitelja ovog proizvodjaca zvucnika,naravno i ostalih koji imaju sta da kazu o ovim kutijama,pa navalite sa svim arsenalom sto imate da kazete.

Cinjenica je da se radi o jednom izuzetnom i renomiranom prizvodjacu zvucnih kutija sa dugom tradicijom i kvalitetom izrade,nista manje poznat od Dynaudio fabrike,a sigurno poznatiji od Naim republike.Naravno da u rangu cene (kao i ostali proizvodjaci) proizvode od ove firme mozete imati od osrednjih do vrhunskih kutija koje nemozemo svi ni imati,pa tako oni malobrojni srecnici sto imaju te vrhunske kutije neka kazu nesto o njima i njihovom zvuku,a i ostali kako su izvukli maksimum iz svojih kutija.

Ja imam B&W cdm 7 nt kutije i prezadovoljan sam sa njima sa obzirom na cenu koliko su kostale i rade bolje i od dosta skupljih kutija od nje,fantasticno su ocenjene u Stereoplay casopisu 47 bodova.

Link to comment
Share on other sites

Kao ljubitelj B&W zvuÄnika, podržaću ovaj hrabar potez kolege Pavlaka, kao Å¡to sam i obećao u jednom od postova, kod komÅ¡ija u Dynaudio klubu . :thumbsup2

Moje prvo sretanje sa ovim brandom, dogodilo se 1997. godine, kada sam kupio, tada glavni hit na ostrvu, monitore DM 601. PriÄa se, da je fabrika radila u tri smene, da bi postigla da pokrije gladno tržiÅ¡te za ovim bookshelf kutijama, tih godina (96./97.) Pobednici raznih testova, viÅ¡estruko nagradjivani u raznim Äasopisima, ali ono Å¡to je najbitnije, pružili su svojim vlasnicima vrhunsko uživanje u muzici i to, za samo 200 funti. SluÅ¡ao sam kod drugara u to vreme, razne kutijice do te cene, ali stvarno, moji mali ljubimci, ostavljali su ih iza sebe. Postoji joÅ¡ jedna lepa uspomena od B&W firme. Naime, tada je bila neka akcija, ne znam da li je joÅ¡ uvek upražnjavaju,kad registrujete svoje zvuÄnike (serial number) na njihovom sajtu, oni vas udostoje preporuÄenom poÅ¡iljkom sa malim poklonÄićem unutra. Ja sam dobio izuzetno kvalitetan privezak, sa logom B&W, propratno pismo i zahvalnica tadaÅ¡njeg direktora marketinga, Å¡to sam , jel'te, poklonio svoje poverenje njima..NiÅ¡ta naroÄito, ali za mene, jako lep gest.

Ophrvan raznim životnim situacijama, nisam sebi mogao priuÅ¡titi neÅ¡to, zaista vrhunsko, ali vremenom se Äovek zadovolji onim Å¡to ima. :cry: Trebalo je da prodje dosta vremena, dok nisam skupio lovu, da se doÄepam, malog hi-end-a, bar po reÄima mnogih, B&W CDM 1 SE :loveface . E, to mi je leglo ko dete na noÅ¡u. Izuzetno sam zadovoljan kako se uklopio sa Marantzom. To zadovoljstvo traje, skoro, deceniju i po.

P.S. Klinci i dalje rabe DM 601, mada, spopao ih neki JBL-itis. :wave2

Link to comment
Share on other sites

Naime, tada je bila neka akcija, ne znam da li je joÅ¡ uvek upražnjavaju,kad registrujete svoje zvuÄnike (serial number) na njihovom sajtu, oni vas udostoje preporuÄenom poÅ¡iljkom sa malim poklonÄićem unutra. Ja sam dobio izuzetno kvalitetan privezak, sa logom B&W, propratno pismo i zahvalnica tadaÅ¡njeg direktora marketinga, Å¡to sam , jel'te, poklonio svoje poverenje njima..NiÅ¡ta naroÄito, ali za mene, jako lep gest.

I ja sam za prethodne B&W kutije dobio zahvalnicu sa potpisom i prigodne poklone u vidu jednog DVD i jednog CD izdanja !

Zaista lep gest,ako se sete,sete,ako ne... :wave2

Link to comment
Share on other sites

Mi TehniksaÅ¡i (Tehniksofili? Tehniksomani? Tehniksopate?) Å¡aljemo srdaÄne pozdrave kolegama iz najnovijeosnovanog kluba B&W.

Nadamo se da će naÅ¡i klubovi imati dugu i plodnu saradnju. Nadamo se da ćemo veoma brzo, zajedniÄkim snagama, upriliÄiti sluÅ¡anje kombinacije snova - naÅ¡a dika i ponos 1210, vaÅ¡i Äasni Nautilusi :bounce

Link to comment
Share on other sites

Kakvi, bre, Nautilusi, ovo ide uz 1210.

Bujo, ne bilo loÅ¡e da neki put Äujemo i Nautiluse uz naÅ¡eg malog - mislim da bi dobro radili kao B sistem, u spavaćoj sobi recimo, kao multipraktik reÅ¡enje za one koji ne vole da se mnogo bakću sa setapom. Ove Tehniksove horne zaista jesu viÅ¡a klasa, slažem se, ali su dosta teÅ¡ke za pozicioniranje a priÄa se i da su dosta usmerene.

(Izvinjavamo se zbog ove male svađe u porodici. Pozdrav za Bowersa, a posebno Wilkinsa :thumbsup2 )

Link to comment
Share on other sites

Ne tako davno imao sam B&W 802 Matrix S2.Bio je u fantastiÄnom stanju kupio sam ga od prvog vlasnika.U osnovi vrhunski zvuÄnik, prepoznatljivog zvuka ima sve Å¡to treba odliÄan bas kristalne visoke Neverovatne srednje, dinamiÄan transparentan.To govorim na osnovu one koliÄine zvuka koju sam ja uspeo da izvuÄem iz njega.Tada sam imao Korato KTA100/KV 10 kombinaciju i to nije amplifikacija dostojna ovog Bowera.Glavni problem 802 i 801 ove generacije je Å¡to su gutaÄi snage i teÅ¡ki su za pogon.Uglavnom me ljudi pitaju kolika im je osetljivost? Jeste 90db ali impedansa Å¡eta u jako velikom rasponu i mora da bude zaista izuzetno pojaÄalo da bi to radilo kako treba.Pa i tada je ćudljiv Å¡to se uparivanja tiÄe i to mu je glavna mana.Taj 802 ima problem Å¡to ima fantastiÄne drajvere i fenomenalan kabinet ali su skretnice katastrofa.I konstrukciono i plus su pravljene od "deÄijih" delova.To je raÄ‘eno radi uÅ¡tede i zato Å¡to je bio zahtev da skretnica bude unutar kabineta jer je bila ideja (posebno važi za 801) da se koriste u studiju za monitorisanje a tu je prostor deficit.Rezultat toga je nesretni kompromis koji je doveo do toga da jedna vrhunska konstrukcija ima problem.Ovo je naravno reÅ¡ivo, izradom Custom-made skretnica kao Å¡to su skretnice firme North Creek.Da bi skretnice bile kako valja moraju da budu veliÄine solidnog monobloka i eksterne kao Å¡to su ove North Creek-ove.I mora da se eliminiÅ¡e APOC zaÅ¡tita od preopterećenja.

Problem je Å¡to ova priÄa koÅ¡ta mnogo.Gorepomenute skretnice koÅ¡taju 2200$ plus cena zvuÄnika koja i u polovnoj varijanti nije naivna, dobija se strahovita cifra.Ljubiteljima ovih zvuÄnika to nije problem oni reaguju emotivno, mi ostali se pitamo Å¡ta može da se kupi za te pare i Å¡ta ćemo dobiti apgrejdom.

Bez obzira na sve napisano mislim da je to izvanredan zvuÄnik i da sam tada imao mogućnosti za znatno bolju amplifikaciju pa i izvor zvuka možda ga ne bi prodao, možda bi zagrizao u apgrejd, ali ko to sada da zna.Moje miÅ¡ljenje na osnovu intuicije je da bi taj apgrejd uradio posao i ako neko već ima ovakav ZvuÄnik a Äita ovaj tekst moj savet je da zagrize ovako neÅ¡to i da ga nipoÅ¡to ne prodaje.To kao i većina Vrhunskih komponenti nije Plug&play ureÄ‘aj, iz njega zvuk mora da se iscedi i da mu se ugaÄ‘a, tek onda on vraća istom merom.

post-15694-0-13078500-1340542443_thumb.j

post-15694-0-37030300-1340542447_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Sve je to ok što pišete i što navijate za svoje,i ja sam ih imao više, ali ako ih uporedite sa neBritanskim kutija istih cena,nažalost nemaju šansi

Niko ni za koga ne navija, jednostavno iznosimo svoje utiske i trudiomo se da budemo pozitivni i da se ne ponovi s....nje sa Dynaudio kluba.U tom kontekstu svaka podela na naÅ¡e i njihove neće dati pozitivan stav kao ni svaka generalizacija tipa britansko, nebritansko nemaÄko francusko.......papuansko!

Link to comment
Share on other sites

BaÅ¡ suprotno i normalno Å¡to svako za svoje vuÄe i ti uopÅ¡te ne razumeÅ¡ Å¡ta ja piÅ¡em.Nije nikakva generalizacija nego jedna i jedina prava istina. Ako iznosite Äinjeni ce kako je Diy najbolji ili kako je B&W najbolji to nije nikakav utisak i pozitivnost.Bitna je istina i istina.

Link to comment
Share on other sites

BaÅ¡ suprotno i normalno Å¡to svako za svoje vuÄe i ti uopÅ¡te ne razumeÅ¡ Å¡ta ja piÅ¡em.Nije nikakva generalizacija nego jedna i jedina prava istina. Ako iznosite Äinjeni ce kako je Diy najbolji ili kako je B&W najbolji to nije nikakav utisak i pozitivnost.Bitna je istina i istina.

... a znas je samo ti?

Ti si k'o stvoren za clana DY kluba. :heat

Link to comment
Share on other sites

A jesam li ja Älan i jednog kluba?Prvo proÄitaj ceo tok pa se onda javi.Ovde je bilo reÄ o Bowersima ,koliko ja znam.Javljate se samo da bi zapoÄeli neku svaÄ‘u,niÅ¡ta pametno.I Å¡aljete tu neke znakove.Mislio sam da si ozbiljniji Äovek po broju poruka

Link to comment
Share on other sites

Sve OK, ali od 150 modela, kolko ih je HiEnd?

Prvo cestitke :wave2 pokretacu na otvaranju teme

Aha evo vec je pocelo sa provokacijama - kazem ja lepo neki vole fajt i nervira ih ucmalost - na svu srecu i ja sam jedan od tih pa evo i mene, nego ajde malo da se prebacimo na ovu temu gde svi samo vole B&W i imaju jednoumlje :)

Kako mozete samo da pisete o B&W , Sta ste navalili kao da su to jedine kutije na svetu , hm m mozda ste B$W sekta , naravno da se salim za sve ovo - samo da pojasnim neke stvari koje su odavno jasne

J a cu ovde postovati naslov i samog pokretaca bez obzira sto ne slusa DY ALI ga slusa sa uzivanjem kad dodje kod mene kao i ja Bowersa kad dodjem kod njega

Elem imao sam gomilu b&w, da nabrojim.... Matrix 3 serija 1 i 2, Matrix 2, 704 - ke, 802 stare ser 2. Jako sam bio zadovoljan i ostale su mi u lepom secanju. Matrix 3 su zajebane za pogon, u stvari svaki bowers voli potentna pojacala . Sto se tice hi - enda cela Nautilus serja po meni tamo pripada :1038:

Link to comment
Share on other sites

Suca, da iskoristim tvoju konstataciju kao pitanje. Da ti nije SLON nagazio usi?

Koji BW može da reprodukuje 20-20kHz korektno? Taj koji može, može biti Hi End (ili po tvome Hi And)... ali to je samo neophodan ali ne I dovoljan uslov.

Nadam se da je ovo bilo dovoljno jednostavno za razumjeti?

Link to comment
Share on other sites

Sve je to ok što pišete i što navijate za svoje,i ja sam ih imao više, ali ako ih uporedite sa neBritanskim kutija istih cena,nažalost nemaju šansi

Nisam mislio ovom temom da okupljam "navijace" vec da bivsi,sadasnji ili buduci vlasnici iznesu svoje misljenje o njima,sta im se svidja ili ne i zasto,naravno i oni koji ne planiraju da ih kupuju imaju pravo da objasne zasto im se ne svidja zvuk B&W kutija,ja recimo kada pominjes druge ne britanske kutije,sam se lozio nekada na nemacke Canton ergo RCL kutije,koje su zaista dobre kutije,ali meni se vise svidjaju ove moje kako rade. :facehearts

Ostale su mi u secanju B&W kutije,jer kao klinac slusao sam razne zvucnike (nebitan proizvodjac)i uglavnom mi je bilo bitno da imaju dobar bas i da "gruvaju",a onda sam cuo za HI End zvucnike pod imenom Bowers&Wilkins,kao je to meni tada zvucalo aristokratski i prefinjeno,jos kada sam ih prvi put cuo kod ćaleta od mog druga,odlepio sam,pa sam kupio dosta kasnije (1991 god.) moje prve B&W u mislim"Tehnoprometu"u 7-mog jula DM-580(nisam imao para za bolje),nisam mogao da ih se nagledam. :bounce

Zato sam pomalo nostalgican prema tim kutijama,ali daleko od toga da nebih voleo da imam neke druge vrhunske kutije. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...