Jump to content

Photo

Eterna

• Please log in to reply
4 odgovora u ovoj temi

#1 D Agostino

D Agostino

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2178 Poruka:
  • LocationNaissus

Poruka napisana 12 јун 2012 - 12:11

Kakva su ruska izdanja u reizdanju Nemacke firme Eterna.

Recimo ovako nesto...

Umanjene slike u prilogu

• originalslika-9138306.jpg

Tehnics sl 1210 mk2+AT 95e+Nad 1300+Nad 521i+Grunding 8200mk2+Grundig XSM-3000.

Install flash.

#2 ssrdjan

ssrdjan

Member

• Članovi
  • Pip
  • 110 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 12 јун 2012 - 18:41

Posedujem dvadesetak naslova Eterne (BTW radi se o izdavackoj kuci iz pokojnog DDR-a, ne zapadne Nemacke) i iskreno receno, nailazio sam na bolje zvuceca izdanja kod Melodije (doduse, imam daleko vise Melodijinih izdanja pa ne mora da znaci da sam u pravu). Neki opsti opis bi bio mekano i malo mutno za sva izdanja koja posedujem od ove kuce. Rihterovo tumacenje dobro temperovanog klavira je svakako jedno od najboljih dostupnih, pa iz tih razloga treba imati ovo na bilo kom nosacu. Ako je cena prevelika, ima nacina da se do ove interpretacije dodje i drugacije, pa sa aspekta vinyl-junkie ne bih ovo uzimao u obzir, zvuk svakako nije audio-nirvana.

Mada nisam siguran da je ovo Melodijino reizdanje, negde sam video slicni artwork i ipak mislim da se radi o nekoj zapadnoj izdavackoj kuci. Mozda gresim.

#3 D Agostino

D Agostino

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2178 Poruka:
  • LocationNaissus

Poruka napisana 12 јун 2012 - 20:57

Hvala na iscrpnom odgovoru.Ako ih dobijem objavicu moje utiske.

#4 D Agostino

D Agostino

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2178 Poruka:
  • LocationNaissus

Poruka napisana 14 јун 2012 - 10:29

U gornjem desnom uglu vidi se natpis Eterna...

Umanjene slike u prilogu

• originalslika-9138409.jpg

#5 ssrdjan

ssrdjan

Member

• Članovi
  • Pip
  • 110 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 14 јун 2012 - 17:38

Sorry, sta da radim kad sam corav...

Jeste naravno Eterna, vidi se i na prvim fotkama (kad covek gleda). Ovo su verovatno "novija" izdanja ove kuce, kod mene su sva sa daleko losijom stampom cover-a, negde iz sredine sedamdesetih. U tom smislu uzmi sa rezervom i moje izjave o zvuku, iskustvo sa ostalim istocnoevropskim izdanjima (Melodija, Electrocord, Balkanton, Hungaroton, Supraphon...) mi govori da su kod promena dizajna bilo logoa bilo omota oni menjali i tehniku za snimanje/izradu (sto nije uvek bilo na bolje), tako da zapravo nista pametno ne mogu da kazem - nisam slusao.

No svakako se vidi sa slika da su u pitanju "klasici" klasicne muzike pa sa muzickog stanovista ovo sto si pokazao su manje-vise referentna izvodjenja doticnih dela za period 50-ih-70-ih godina proslog veka sto se u jednom delu kritike smatra zlatnim periodom interpretacije od kada postoji zvucni zapis. Da ne sirim pricu zasto to ne mora uvek da bude tacno, poJenta je da su ovo svakako sjajne interpretacije, i kao sto vec rekoh, ako je cena normalna (a odmah konkretno da kazem, red velicine par evradi/kom) nije lose to imati cak i ako ti nije zivotni cilj da se bavis komparativnim slusanjem (naravno, pod uslovom da su ploce ocuvane). U svakom drugom slucaju, do svega ovoga se moze doci i u digitalnoj formi obzirom da se radi o svetskim imenima koja su zapravo vise snimali za zapadne label-e (Richter najvise, Oistrakh nesto manje - npr. moj WTK sa Richter-om je izdao RCA). Nista od ovoga nije zvucno blazenstvo te ako ti je samo to cilj - look further - pogotovo ako je cena kao da je plocu presovao Honikel licno.

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls