Jump to content

Photo

Interkonekt od 5m?

• Please log in to reply
16 odgovora u ovoj temi

#1 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 24 мај 2012 - 15:23

Pozdrav,
Posto koristim PC kao izvor a raspored u prostoriji mi ne dozvoljava kraci kabl, da li bi bio veliki gubitak ako bi se koristio cinc od 5m? I da li bi mogao da zavrsi posao Oehlbach nf1 za kombinaciju Emu 1212m - Nad C350 - MA BX2? Ili mozda neki drugi interkonekt?

Hvala unapred!
FLAC ->Wasapi ->Emu 1212m ->Mogami/Neutrik interkonekt ->Nad C350 ->Supra Ply 3.4s ->Monitor Audio BX 2 -> :listen

Install flash.

#2 gvlada

gvlada

Imperator

• Članovi
  • PipPip
  • 5270 Poruka:
  • LocationNis

Poruka napisana 24 мај 2012 - 15:46

Predugo... kabl ce se ponasati kao antena pa sam signal nece biti "pure". U tim situacijama je na bilo koji nacin pribliziti komp, kupiti bas kvalitetan (dosta skup) kabl ili nabaviti ext dac pa spdif ili usb veza. Licno za sada koristim QED Reference 1 od 3m ali to je 150e (nabavljeno dosta povoljnije na nekoj akciji u UK).
Shut up before I slap the taste so far out of your mouth you'll never get it back!

Vladavina has spoken.

#3 D Agostino

D Agostino

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2204 Poruka:
  • LocationNaissus

Poruka napisana 24 мај 2012 - 15:49

Ja imam aktivne kutije i duzina je 5m i mislim da ne smeta.
Tehnics sl 1210 mk2+AT 95e+Nad 1300+Nad 521i+Grunding 8200mk2+Grundig XSM-3000.

#4 Alexandar

Alexandar

Member

• Članovi
  • Pip
  • 692 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 24 мај 2012 - 16:07

Identicno pitanje je skoro postavljeno na forumu, procackaj malo.. Mislim da je kod Jimmy-ja u temi mozda.. To po default-u nije tako dobro resenje, bolje je neka digitalna veza bilo optika ili coax uz d/a konverter, ako finansije dozvoljavaju.. Ili neki muzicki strimer npr..

Ako bas hoces cinc, ja ti mogu poslati neki svoj Neotech 5m, solidan kabl sa odlicnim konektorima, sa jedne strane banana a druge 2cinca.. Ako ti zavrsi posao, castis pivce kada se vidimo.. :thumbsup2 Ako ne, mozes mi ga vratiti o svom trosku naravno.. Cisto bi mogao da cujes kako to zvuci sa solidnim kablom na 5m razdaljini..
:wave2

#5 gotam

gotam

Junior member

• Članovi
  • 88 Poruka:
  • LocationPancevo

Poruka napisana 24 мај 2012 - 19:13

Koristim interkonekt od 5 metara od PC-a do pojacala i nisam zadovoljan. Zvuk je mnogo plici nego sa kratkim interkonektom. Dobro je samo za informativno slusanje.
Muzika se slusa, uredjaj se cuje!

#6 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 24 мај 2012 - 19:24

Nazalost raspored u prostoriji mi bas nikako ne dozvoljava da koristim krace interkonekte, jedino bih mozda mogao da smanjim sa 5 na 4m mada nisam siguran da bi to napravilo neku mnogo veliku razliku. A finansije ne dozvoljavaju trenutno da ulozim u neki DAC tako da je dugacak cinc jedino resenje... :(

Jedino mogu mozda da prebacim pojacalo kod kompa a da posle razvucem 6-7m zvucnickog do kutija. Da li bo to bilo srecnije resenje?
FLAC ->Wasapi ->Emu 1212m ->Mogami/Neutrik interkonekt ->Nad C350 ->Supra Ply 3.4s ->Monitor Audio BX 2 -> :listen

#7 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4294 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 24 мај 2012 - 19:34

Kolko košta taj 2*5m interkonekt? ( a da nije pijačarski)
A da probaš Apple AirPort Express?  Malo sam se igrao sa njim ( vidi ovde http://www.diyaudio....+%2Bair+%2Bport) i bio veoma zadovoljan pa na kraju završio sa 3 mrežna plejera( 2 Apple i 1 ROKU). I bez DACa svira sasvim solidno , mnogo bolje od PC integruše, a sa DACom je odličan.
Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#8 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:15

Oehlbach NF1 56e, e sad jedino ako nisam nesto dobro skontao pa je to 1x5m...

A Emu 1212m mi treba jer mi je hobi muzicka produkcija pa je zbog toga be bih iskljucio iz cele price.

#9 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4294 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:20

Ako neće breg Muhamedu hoće Muhamed bregu.
A da približiš PC pojačalu? Dugački VGA kabl i neka bežična tastatura  i miš i ...gotovo.
Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#10 Alexandar

Alexandar

Member

• Članovi
  • Pip
  • 692 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:23

To je odlicna zvucna, nemas razloga da je zaobilazis.. Mozda ipak da prebacis pojacalo pored kompa, nije ni to lose resenje.. Po meni bolje 6-7m zvucnog kabla nego 5m interkonekta.. Inace, zvucni su kod mene 4m, pa ne vidim sta ce skoditi tih 2, 3m preko.. Mozda eventualno da povecas malo presek, ne znam koji ti je sada, cisto za svaki slucaj..

Ali to se ne isplati ako vec imas neke dobre kablove, a i mozda je malo skuplje resenje.. I tesko da ces moci kasnije da eksperimentises sa razlicitim kablovima, ako ti je uopste stalo do toga..

Siroma je bio brzi, pa ne vidoh njegov post.. I ovo sto on predlaze nije losa ideja, ako imas mogucnost za tako nesto naravno.. Al' vidoh da vec par puta insistiras da komp ne sme da se dira. :)

#11 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:34

Pokusacu tu kombinaciju da prebacim komp kod pojacala pa ako mi bas ne bude bilo funkcionalno trazicemo drugo resenje :)

#12 Alexandar

Alexandar

Member

• Članovi
  • Pip
  • 692 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:48

To je najbolje resenje, go for it! :thumbsup2

A onda mozda sledece, za novce koje si planirao da potrosis u ovaj Oehlbach nf1, probaj da nadjes neko PC kuciste namenjeno 'audiofilima'.. Ne znam kakvo ti je sada kuciste, ali bi trebalo bi da izgleda svakako lepse.. I mozes da ga postavis na neku policu, ako posedujes istu naravno, i da izgleda kao jedan uredjaj vise.. Ako imas novca i zelje za takve egzibicije naravno! ;)

#13 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 24 мај 2012 - 20:58

Extra ideja, ionako mi je trenutno kuciste blagi uzas :)

#14 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 25 мај 2012 - 23:15

Prebacio komp pored pojacala, povezao sa nekim "kvalitetnijim" pijacarskim kablom od 1m i najezio sam se! :loveface
Jednostavno ne mogu da poverujem koliki je gubitak bio zbog kabla od 5m i mogu samo da zamislim kako ce raditi sa nekim kvalitetnijim interkonektom... :banana :listen

Hvala svima drugari na pomoci i idejama :thumbsup2

(Jos ako bi neko predlozio neki interkonet za moj sistem i da nije skup bio bih i vise nego zahvalan :cheers )

#15 Struja

Struja

lucidan

• Članovi
  • Pip
  • 557 Poruka:
  • LocationKragujevac - prva srpska prestonica

Poruka napisana 28 мај 2012 - 17:46

Prebacio komp pored pojacala, povezao sa nekim "kvalitetnijim" pijacarskim kablom od 1m i najezio sam se! :loveface
Jednostavno ne mogu da poverujem koliki je gubitak bio zbog kabla od 5m i mogu samo da zamislim kako ce raditi sa nekim kvalitetnijim interkonektom... :banana :listen

Hvala svima drugari na pomoci i idejama :thumbsup2

(Jos ako bi neko predlozio neki interkonet za moj sistem i da nije skup bio bih i vise nego zahvalan :cheers )

Ako hoćeš solidno rešenje za nekih 12-ak eura, uzmi Mogami, a ako hoćeš još malo kvalitetnije rešenje predložio bih FTA Entry interkonekt, koji istini za volju nisam slušao, ali forumaši ga uglavnom hvale,uvaženi gospodin Zoki daje 20% popusta za članove foruma.
listen, and you will see

#16 mcnc

mcnc

Member

• Članovi
  • Pip
  • 126 Poruka:
  • LocationKrusevac

Poruka napisana 30 мај 2012 - 10:20

Zahvaljujem na odgovoru, mislim da cu dati sansu Mogamiju, nije skup i 100% ce raditi bolje od pijacarskih a kasnije kada finansije budu dozvolile drugacije uzecu nesto bolje. :)

Inace pokupio sam komsi par kablova (mada ni jedan nije neki kvalitet) i sa svakim su mi kutije svirale potpuno drugacije, ne mogu da verujem da se primeti bas tolika razlika zbog kabla...

#17 Struja

Struja

lucidan

• Članovi
  • Pip
  • 557 Poruka:
  • LocationKragujevac - prva srpska prestonica

Poruka napisana 30 мај 2012 - 18:16

Zahvaljujem na odgovoru, mislim da cu dati sansu Mogamiju, nije skup i 100% ce raditi bolje od pijacarskih a kasnije kada finansije budu dozvolile drugacije uzecu nesto bolje. :)

Inace pokupio sam komsi par kablova (mada ni jedan nije neki kvalitet) i sa svakim su mi kutije svirale potpuno drugacije, ne mogu da verujem da se primeti bas tolika razlika zbog kabla...

Eeee, ne mere to bez kabla... :)
listen, and you will see

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls