Ja inace imam onaj Sony sistem sastavljen od digitalnog uzvora zvuka i risivera sa digitanim pojacalima:http://www.hi-files....ster-pro-sistem
Trenutno posedujem Sony PS-636 gramofon, koji je dosao sa mojim prvim "muzickim stubom", u kompletu sa policom, zvucnicima, tjunerom, kasetofonom, integralnim pojacalom i tajmerom, koji ima i RF prijemnik i preko njega ima daljinsku kontrolu nad citavim sistemom.

Ceo sistem osim gramofona i tajmera sam odavno rasprodao. Dugo sam se opirao zelji da uzmem neki ozbiljniji (skuplji) gramofon, jer ploce slusam vrlo retko, a i ove koje imam nisu u nekom narocitom stanju (ostale su iz tinejdzerskih dana). A onda sam kod prijatelja slusao gramofon Rega P3, sa Ortofon Rondo Red zvucnicom, koji je odlicno zvucao, tako da sam pozeleo da i ja uzmem nesto ozbiljnije.
Na kraju sam uzeo ovaj gramofon: http://www.ebay.de/itm/300706660085
Nazalost, nije perjanica PS-8750, vec model ispod, PS-6750, za koji sam cuo da je takodje veoma, veoma dobar (Nemci su ga stavili u Absolute Spitzklasse). Videcemo kako ce da mi se svidi i kako ce da zvuci u mom sistemu. A ako budem zadovoljan, ko zna, mozda onda kupim i PS-8750.
Sad cu morati i gramofonske ploce da kupujem, opet....
Nisam mogao da izdrzim da ga ne kupim i probam, pogotovo sto je ovaj primerak koji sam kupio bukvalno kao nov, od prvog vlasnika, ima cak i originalnu zvucnicu u kutiji
Evo par slika primerka kojeg sam kupio:

I PS-6750 ima dosta toga lepog na raspolaganju:
- carbon-fiber tonearm
- magnesium SME headshell
- dupla baza (koju ima i Sony TTS-8000) koja je sastavljena od SBMC (Sony Bulk Mold Compound -anti resonantna masa, vecinom od poliestera i fiberglasa), od gore i drveta, na dnu. Vrlo efikasna.
- antistatic lid (poklopac)
- mat punjen fluidom
- nogice punjene gelom,...
Specifications:
Platter: 320mm die-cast aluminium alloy; 1,3kg, internally damped
Drive system: DC servo controlled direct drive motor
Speeds: 33 and 45rpm
Speed control range: +-4%
Starting time: within 1/2 turn
Wow and flutter: <0.045%
Signal to noise ratio: >70dB
Tonearm: statically balanced, lateral magnetic counter balance, height adjustable
Pivot to stylus length: 237mm
Overall arm length: 320mm
Overhang: 15mm
Tracking force: 0 to 3g
Shell weight: 10.5g
Cartridge weight range: 4 to 10g (10 to 15g with weight)
Dimensions: 442 x 182 x 390mm
Weight: 10,5kg
Trenutno cekam da gramofon stigne iz Nemacke (nadam se da ce stici sto pre i pre svega sigurno, dug je put od Nemacke do Srbije).
Sa gramofonom dolaze dve zvucnice: originalna Sony XL15 i Audio Technica AT95E. Nesto sam razmisljao da zamenim zvucnicu nekom boljom zvucnicom, a mozda da kupim i odvojeno pretpojacalo za gramofon.
Sta mislite, da li ovaj gramofon zavredjuje bolju zvucnicu i posebno pretpojacalo i sta bi ste mi preporucili?
Svaka pomoc je dobrodosla. Hvala unapred!
Pozdrav,
Danijel