Jump to content

Photo

moj odlicni skromni (500 glava) hifi

• Please log in to reply
36 odgovora u ovoj temi

#1 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 09 мај 2012 - 18:19

napokon sam zadovoljan sistemom. odusevljen sam kako zvuci, sve sami dragulji:

musical fidelity a100-x
dynaudio image 1
philips cd 723
ecosse ms2.3 (zvuc)
ecosse maestro ma2 (ic)
stalci diy (punjeni su peskom, tj trebalo bi da se desi ovih dana)

zelja mi je da probam neki skuplji cd, a razmisljam o zameni strujnog kabla na pojacalu.

evo slika (i nisu neke, ali valjda se vidi sve sto treba. razlog sto nisam ranije postavio sistem je upravo slikanje. mrsko mi je.).

uf, zaboravih da slikam diskove..

mislim da ce najvise polemike biti oko toga kako sam sve ovo kupio za 500 eur.

s vremena na vreme propratim koji oglas, stisnem se i kupim. posle godinama prodajem prethodnika. i tako..

prvo sam imao cyrus 1, ar 18bx, vdh mcd 310 i cs 122.

Umanjene slike u prilogu

• 2012_05090007.JPG
  • 2012_05090010.JPG
  • 2012_05090015.JPG
  • 2012_05090038.JPG
  • 2012_05090016.JPG
  • 2012_05090023.JPG
  • 2012_05090041.JPG

Install flash.

#2 MrĆelavi

MrĆelavi

Member

• Članovi
  • Pip
  • 370 Poruka:

Poruka napisana 09 мај 2012 - 20:29

Drago mi je da si zadovoljan sistemom, no cini mi se da sa tom pozicijom zvucnika imas pomalo bumi bas. Jesi li porbao da stavis sistem na duzi zid sobe.

Luxman L120A,  Denon pma920,  Pioneer pd-s703,  Kef iQ.

#3 MRMOT

MRMOT

हठयोग

• Članovi
  • PipPip
  • 2493 Poruka:
  • LocationIstocna Kapija, Konjarnik

Poruka napisana 09 мај 2012 - 20:35

A što si stavio zvučnike na šiljke, kada imaš sto nekih rka na njima?

#4 uzvarb

uzvarb

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1408 Poruka:
  • LocationSremska Mitrovica

Poruka napisana 09 мај 2012 - 20:57

Supre sistemcic. Meni se svidja. Ali bih molio objasnjenje za zvucnike. Dynaudio handcrafted in Australia...a pri tom visokotonac je peerless. Za bas nemam pojma, ali mi nista nije jasno. Mislim mogu ja i da googlam , ali to nije onda interesantno.

#5 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 09 мај 2012 - 21:34

Supre sistemcic. Meni se svidja. Ali bih molio objasnjenje za zvucnike. Dynaudio handcrafted in Australia...a pri tom visokotonac je peerless. Za bas nemam pojma, ali mi nista nije jasno. Mislim mogu ja i da googlam , ali to nije onda interesantno.

i mene je nesto mrzelo da guglam, ali uglavnom, neko rece da su ranije imali varijantu da sklapaju tudje drajvere, kao sonus faber. ne znam bas koliko je to tacno.
procitao sam da je zvucnik i dalje cenjen i da drzi neku solidnu cenu vec dugi niz godina.

#6 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 09 мај 2012 - 21:35

A što si stavio zvučnike na šiljke, kada imaš sto nekih rka na njima?

ma to su neke igracke i sl. a mislis li da to ima neke veze?

#7 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 09 мај 2012 - 21:37

Drago mi je da si zadovoljan sistemom, no cini mi se da sa tom pozicijom zvucnika imas pomalo bumi bas. Jesi li porbao da stavis sistem na duzi zid sobe.

ne uklapa mi se drugacije, a razlika u duzini zidova je manje od 1m.

#8 surokvl

surokvl

Member

• Članovi
  • Pip
  • 807 Poruka:
  • LocationZemun

Poruka napisana 09 мај 2012 - 22:04

Školski primer dobrog, pametno sklopljenog sistema za male pare.Stalno tvrdim da se manjak para uspešno nadoknađuje viškom znanja, a manjak znanja se ne može nadoknaditi viškom para.Takođe pokazuje da za 500E polovnih uređaja može da se napravi odličan zvuk.Sa boljim izvorom zvuka ćeš sigurno mnogo dobiti.Još jedna sugestija iz ličnog iskustva:izbaci one banane na zvučničkom kablu i veži ga direktno.Ako ne može kupi kvalitetne viljuške ili sl od čistog bakra,( recimo CMC YARBO ili slično, kod Toce u Kruševcu su nekih 12-15E četiri komada) desiće se čudo.Nisam verovao kako loša terminacija može da zezne kompletan sistem i zvuk.Da se nadovežem na temu o spajkovima.Stalci su odlični, jedino što mislim da gornji šiljci treba da budu orjentisani od zvučnika ka stalku, da odvode vibracije i to je pravilo, šiljak od mesta gde nastaju vibracije ka mestu gde ih treba odvesti.Ali kao što sma već pisao mišljenja po pitanju šiljaka su podeljena

#9 sondek

sondek

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2707 Poruka:
  • LocationNovi Sad

Poruka napisana 09 мај 2012 - 22:48

Odlican je sistem za male pare.Imao sam u kuci jednom prilikom DY i M.Fidelity ,doduse A1.To je bio sjajan zvuk naspram japanskih pojacala koje sam do tada(kao teenager) koristio,od tad sam na njih i trajno zaboravio.Bilo je tad dosta dobrih pojacala tipa cyrus,nad 3020,creek,magnum iz UK u toj budget klasi koja su vrlo muzikalna kad se dobro uklope.Cesto i sam danas u glavi sklopim neki vintage Uk sistem za male novce kad cujem neki danasnji za recimo 2000E i skontam kako ustvari lose zvuci.Videh recimo ovih dana AR amp sa dva trafoa i AR tjuner u UK za 90funti u kompletu i Royd floarstander zvucnike za jos 100,inace komponente koje su bile vrlo cenjene krajem 80-tih,uz dodatak jednog philipsa poput tvog(btw.poznato dobrog izbora) eto jos jednog sistema do 500E,treba malo uloziti u restauraciju ali dobar sound za male pare je itekako moguc.
I ne menjaj taj raspored siljaka,upravo tako stoje i kod najveceg broja fabrickih stalaka,svih target i ostalih koje sam ja imao i vidjao sa siljcima.
Linn Sondek lp12/Ittok/Adikt,Linn Karik Numerik CD/Linn Kudos/Naim 72-hicap-250/Naim Sbl

#10 MRMOT

MRMOT

हठयोग

• Članovi
  • PipPip
  • 2493 Poruka:

Poruka napisana 10 мај 2012 - 08:18

ma to su neke igracke i sl. a mislis li da to ima neke veze?

Pa siljke si stavio da eliminises vibracije, a onda ti te igracke vibriraju na kutijama.

#11 ras

ras

iskusan mladić

• Članovi
  • PipPip
  • 3909 Poruka:
  • LocationEscondida

Poruka napisana 10 мај 2012 - 08:43

Pa siljke si stavio da eliminises vibracije, a onda ti te igracke vibriraju na kutijama.

šiljci mu pročiste bas odziv, a igračke dodaju na činelama

sistem od 500 glava može da bude i zastrašujući
zamisli da je takvim sistemom raspolagala meduza,
ili da je kapetan džon piplfoks morao da se suoči sa takvim jednim sistemom,
ili...

#12 MRMOT

MRMOT

हठयोग

• Članovi
  • PipPip
  • 2493 Poruka:

Poruka napisana 10 мај 2012 - 08:57

...ili da je kojim slucajem Ron Jeremy imao 500 glava..... :order , pa John Holmes :banana

#13 ras

ras

iskusan mladić

• Članovi
  • PipPip
  • 3909 Poruka:
  • LocationEscondida

Poruka napisana 10 мај 2012 - 09:00

...ili da je kojim slucajem Ron Jeremy imao 500 glava..... :order , pa John Holmes :banana

ne bi mogli da zarade samo za brijanje i šišanje

da pokretač teme ne shvati pogrešno...

simpatičan sistem

#14 MRMOT

MRMOT

हठयोग

• Članovi
  • PipPip
  • 2493 Poruka:

Poruka napisana 10 мај 2012 - 09:11

apsolutno simpatican

#15 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 11 мај 2012 - 17:22

Školski primer dobrog, pametno sklopljenog sistema za male pare.Stalno tvrdim da se manjak para uspešno nadoknađuje viškom znanja, a manjak znanja se ne može nadoknaditi viškom para.Takođe pokazuje da za 500E polovnih uređaja može da se napravi odličan zvuk.Sa boljim izvorom zvuka ćeš sigurno mnogo dobiti.Još jedna sugestija iz ličnog iskustva:izbaci one banane na zvučničkom kablu i veži ga direktno.Ako ne može kupi kvalitetne viljuške ili sl od čistog bakra,( recimo CMC YARBO ili slično, kod Toce u Kruševcu su nekih 12-15E četiri komada) desiće se čudo.Nisam verovao kako loša terminacija može da zezne kompletan sistem i zvuk.Da se nadovežem na temu o spajkovima.Stalci su odlični, jedino što mislim da gornji šiljci treba da budu orjentisani od zvučnika ka stalku, da odvode vibracije i to je pravilo, šiljak od mesta gde nastaju vibracije ka mestu gde ih treba odvesti.Ali kao što sma već pisao mišljenja po pitanju šiljaka su podeljena

hvala na sugestijama, probacu da izbacim bananice (vec sam to hteo, nego ne stizem da se bavim)

#16 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 11 мај 2012 - 17:27

Odlican je sistem za male pare.Imao sam u kuci jednom prilikom DY i M.Fidelity ,doduse A1.To je bio sjajan zvuk naspram japanskih pojacala koje sam do tada(kao teenager) koristio,od tad sam na njih i trajno zaboravio.Bilo je tad dosta dobrih pojacala tipa cyrus,nad 3020,creek,magnum iz UK u toj budget klasi koja su vrlo muzikalna kad se dobro uklope.Cesto i sam danas u glavi sklopim neki vintage Uk sistem za male novce kad cujem neki danasnji za recimo 2000E i skontam kako ustvari lose zvuci.Videh recimo ovih dana AR amp sa dva trafoa i AR tjuner u UK za 90funti u kompletu i Royd floarstander zvucnike za jos 100,inace komponente koje su bile vrlo cenjene krajem 80-tih,uz dodatak jednog philipsa poput tvog(btw.poznato dobrog izbora) eto jos jednog sistema do 500E,treba malo uloziti u restauraciju ali dobar sound za male pare je itekako moguc.
I ne menjaj taj raspored siljaka,upravo tako stoje i kod najveceg broja fabrickih stalaka,svih target i ostalih koje sam ja imao i vidjao sa siljcima.

hvala na odgovoru, bas mi je prijala konverzacija.
ps.
imao sam i ja a1, i kad sam ubacio stotku nisam mogao da verujem. svet se prevrnuo, sve je postalo bolje. zvuk je sonican, oduvao je a1 iz momenta.

#17 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 11 мај 2012 - 17:30

ne bi mogli da zarade samo za brijanje i šišanje

da pokretač teme ne shvati pogrešno...

simpatičan sistem

ma kakvi..

#18 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 11 мај 2012 - 17:30

apsolutno simpatican

i vise od toga..

#19 Nikola_G

Nikola_G

Member

• Članovi
  • Pip
  • 275 Poruka:
  • LocationNovi Sad

Poruka napisana 11 мај 2012 - 19:56

Mislim da si hteo reci 5 glava? 500 glava bi bilo mnogo novaca... :)

I sigurno je da si sve pokvario sa ovim plejerom od 10 evra, iz najgore Philips-ove serije...

Ako volis Philips, do 50 e, npr 614, 624, 630, 830...
A nesto ozbiljnije od 100+ 850 ili jos bolje 850 mkII

#20 surferlola

surferlola

Member

• Članovi
  • Pip
  • 112 Poruka:
  • Locationzrenjanin

Poruka napisana 11 мај 2012 - 21:02

ma ne volim philips nego sam ga stvarno platio 10 eur. a jednog dana cu probati neki skuplji cd..

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls