sredjivanje mp3 kolekcije
Poruka napisana 17 април 2012 - 01:22
Inace slusam muziku preko Linuxa i koristim moc http://www.linuxnov....OC-Player-3.png , sto ce reci nema sortiranja po zanrovima samo je moguce setanje kroz foldere. STA DA RADIM?
Poruka napisana 17 април 2012 - 06:43
Izbrisi MandicaSTA DA RADIM?
Poruka napisana 17 април 2012 - 11:06
Poruka napisana 17 април 2012 - 12:01
Poruka napisana 17 април 2012 - 12:41
Poruka napisana 27 април 2012 - 09:11
Poruka napisana 27 април 2012 - 11:30
Poruka napisana 15 мај 2012 - 07:01
Poruka napisana 15 мај 2012 - 08:25
Što se tiče foldera, moj savet je da oni prate informacije sa albuma, dakle: izvođač, naziv albuma, godina. Sve ostale informacije možeš da upišeš u metapodatke.
Poruka napisana 15 мај 2012 - 16:14
Ja sam to nekako rešio sa odvojenim hardovima (sve je u flac-u), al se polako ispostavlja da 1Tb nije beskonačno rešenje. Naravno najopterećeniji je onaj hard sa klasikom, jer bolest je ipak teška i neizlečiva. Još kad se to „kolekcionarstvo” iskombinuje sa poslom, eto belaja.
Šala na stranu, mislim da je Willi u pravu. Baze podataka su dobra stvar, ali posao oko popunjavanja mukotrpan, sizifov!
I onda se desi da je neko smislio da to i nije baš taj stil, pravac, pa prepravljaj.
Meni je važno da kad nešto tražim od npr. Mozart-a, imam folder u kome su njegova dela. Zato i držim svaki fajl zasebno (zbog pretraživanja) a ne zbirni Flac sa Cue shitom. Ima malo posla dok se to raspakuje, al i to je bolje nego pregledati omote i tražiti iglu u plastu sena. Najluđe je kad istu kompoziciju imaš u različitim izvođenjima, a toga nisi ni svestan. No ima trenutaka kad je i to dobro, jer će baš danas ta i ta verzija biti neophodna.
Znam da zastranjujem, al profesija to nameće. E sad, možda bi moglo da pomogne nešto poput schorcut-ova, pa da tamo postoji nekako razvrstano po žanrovima užim, a ne samo jazz, klasika, rock ili sl. al mislim da je to samoubilačka misija.
Eto, nešto rekoh, a jednom uredan fajl, ostaje takav za uvek. Uostalom, ne dešava se savki dan da se ubaci pregršt albuma u digitalni oblik, pa će se naći i vremena za id3 tagove, a tu ima mesta da se svašta napiše.
Poruka napisana 15 мај 2012 - 20:29
Nešto smo ovde pokušali ali nije nadjeno konačno rešenje
http://www.hi-files....__1#entry404974
Poruka napisana 16 мај 2012 - 09:04
Ja zaista mislim da je 1TB raspakovanih podataka dovoljan za preozbiljnu i sveobuhvatnu kolekciju klasične muzike. Sve preko toga je sakupljanje podataka, ne muzike.Hm, večiti problem gde šta odložiti?
Ja sam to nekako rešio sa odvojenim hardovima (sve je u flac-u), al se polako ispostavlja da 1Tb nije beskonačno rešenje. Naravno najopterećeniji je onaj hard sa klasikom, jer bolest je ipak teška i neizlečiva. Još kad se to „kolekcionarstvo” iskombinuje sa poslom, eto belaja.
Pretraživanje je najbrže preko plejera a ne preko fajl brauzera.Meni je važno da kad nešto tražim od npr. Mozart-a, imam folder u kome su njegova dela.
Poruka napisana 16 мај 2012 - 13:33
Iskreno, nije mi potrebno da mi muzika bude sortirana žanrovski kod mene kući, jer valjda znam šta je šta od onoga što imam na računaru, a inače nisam sakupljač svega i svačega.
Ima tu nedoslednosti, konkretno recimo, gde staviti album na kome su učestvovalo Mingus, Ellington i Roach ? Ja sam ga stavio u direktorijum gde su mi ostali albumi Ellingtona, ali je mogao ići komotno i pod Charles Mingus. Ili recimo Duke Ellington with John Coltrane, taj album mi je takođe u Duke direktorijumu, ali komotno može da ide u Coltrane direktorijum jer je sniman 60tih kada ni Coltrane nije baš bio nepoznata zverka
Poruka napisana 18 мај 2012 - 22:25
Men i je veliki problem tagovanje klasike. Možda mnogo zahtevam. Hoću pretraživanje i po autoru i izvodjaču i dirigentu i solisti i ....
Nešto smo ovde pokušali ali nije nadjeno konačno rešenje
http://www.hi-files....__1#entry404974
Koristim Foobar, u kojem je tag editor prilično juzer frendli. Na mom, danas nevelikom 20-inčnom monitoru, u Foobar-u u dva reda sasvim pregledno stane oko 40-50 tabova sa manjim brojem karaktera (JSB=Bah, WAM=Mocart, Wag=Wagner, itd.). Tako jedno isto delo može da se nađe i u tabu Mahler, i u tabu Solti, i u tabu Kiri Te Kanawa i u tabu Chicago Symphony Orchestra (you name it...). Jednom kad tako sortiraš tabove, folderi i pretrage po njima postaju nebitni. Sve se dešava u plejeru.
mudri vino piju.
Poruka napisana 18 мај 2012 - 22:27
Poruka napisana 15 јун 2012 - 10:37
Koliko sam ja nedoumica imao, premeštanja sa jednog na drugo mesto; iznova razvrstavanja kojekakvih...
Mislim da je siroma u pravu. A, opet, lepo je kada je diskografija nekog izvođača na jednom mestu, hronološki poređano...
Kako god - jbg.
0 Korisnik(a) čita ovu temu
0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova