Jump to content

Photo

Creative Audigy 2 NX eksterna zvucna kartica u kvaru

• Please log in to reply
2 odgovora u ovoj temi

#1 Mexa

Mexa

Junior member

• Novi članovi
  • 1 Poruka:

Poruka napisana 14 април 2012 - 12:04

Pozdrav svima,

Imam problem sa eksternom zvucnom karticom Creative Audigy 2 NX koja je prestala da radi. Znam da kartica ne radi jer led indikatori ne svetle i kartica naravno ne daje/sprovodi zvuk.
Brzom dijagnostikom utvrdjeno je da adapter za struju daje neophodnu voltazu kao i da uredjaj ima voltazu na stampanoj ploci.

S'obzirom da sam imao dve ovakve identicne zvucne karte kao i dva adaptera za struju, po ponasanju bih rekao da je otisao adapter
za struju, medjutim nemam neki univerzalni koji bih mogao da probam, tacnije nemam takav prikljucak na univerzalnom adapteru. Da li
je moguce da adapter za struju daje neophodnu voltazu ali da je ipak u kvaru ? Output adaptera je 5V, 1.5A.

Svakako ne iskljucujem da je problem i u samoj zvucnoj karti.

Da li neko zna da li u Beogradu ili Srbiji postoji servis ili pojedinac koji bi uradio dijagnostiku/popravku ove zvucne kartice ?
Kontakt pojedinca/servisa mi mozete poslati na PM ili na 0641200722

Hvala i pozdrav

Install flash.

#2 Willi Studer

Willi Studer

Moderator

• Moderator
  • 4692 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 14 април 2012 - 12:56

Pozdrav svima,

Znam da kartica ne radi jer led indikatori ne svetle i kartica naravno ne daje/sprovodi zvuk.
Brzom dijagnostikom utvrdjeno je da adapter za struju daje neophodnu voltazu kao i da uredjaj ima voltazu na stampanoj ploci.
S'obzirom da sam imao dve ovakve identicne zvucne karte kao i dva adaptera za struju, po ponasanju bih rekao da je otisao adapter
za struju

Sam si dao odgovor. Ako adapter na izlazu daje napon naveden na njegovoj deklaraciji, i ako meriš napone na ploči, problem je sa karticom, pod uslovom da znaš koje vrednosti treba da meriš i gde.

#3 yugaja

yugaja

Junior member

• Članovi
  • 85 Poruka:
  • LocationBGd

Poruka napisana 14 април 2012 - 14:26

Te kartice i adapter imaju poznat (i opevan) problem, a tice se losih elektrolitskih kondenzatora u kolima DCDC pretvaraca. Moguce je da je u kvaru i jedno i drugo (kao sto je bio slucaj na mojoj kartici...). Svaki malo vicniji serviser ti moze zameniti tih 3-4 elektrolita... Nisu SMD, ali se vrednost zaista ne secam, mislim da na creative forumu ima detaljan (naravno neoficijelan) opis i problema i resenja..

Verovatno je isti kvar i kod tebe...
R Tape loading error, 0:1

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls