Jump to content

Photo

SqueezeBoxTouch Toolbox 3.0 -poziv na "Mini Clash"

• Please log in to reply
15 odgovora u ovoj temi

#1 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 08 април 2012 - 14:58

Poziv vlasnicima SB touch-a na druženje i uporedni test dva Touch-a (jedan sa TouchToolbox-om 3.0,a drugi bez).

Mislim da bi ovakav ,uporedni,A-B test rešio mnoge dileme oko toga kakav se napredak u zvuku dobija (ili ne dobija) instalacijom TTB 3.0.Ako ima zainteresovanih, slobodno se javite pa da organizujemo neki"Mini Clash".Svi ste dobrodošli.

Install flash.

#2 nikstev

nikstev

Member

• Članovi
  • Pip
  • 519 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 08 април 2012 - 20:38

Ja sam zainteresovan za rezultate (moj je bez intervencije,i interesuje me da li ima smisla čačkati...) Malo mi daleko za test ,ali ako se održi ako nije problem podelite iskustva ...pozz
"Facts are stupid things" - Ronald Reagan

#3 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 08 април 2012 - 21:01

Ja sam zainteresovan za rezultate (moj je bez intervencije,i interesuje me da li ima smisla čačkati...) Malo mi daleko za test ,ali ako se održi ako nije problem podelite iskustva ...pozz

Naravno,rezultati idu pravo u "Gluvu sobu".

#4 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 10 април 2012 - 21:53

Instalirao sam TTB 3.0 i nisam baš siguran da je doneo neku bitnu razliku ,ipak bi uporedni test bio najbolje rešenje.I dalje sam rad da ugostim nekog od vlasnika SB Touch-a pa da rešimo ovu dilema.Elem,ako vam je Bečej daleko (uz "popularne " cene goriva ,sasvim razumljivo),ja sam dva-tri puta mesečno u BG-u i NS-u pa ako još nekog zanima ovakav test mogao bih poneti svoj SBT za "mini clash" .
Malo mi je bez veze da se ni u jednom komentaru o TTB (u kojima se inače svi manje -više kunu u neverovatan napredak u zvuku) ne spominje da ih je neko testirao uporedo ,jedan na jedan (sa i bez TTB),što priznaćete budi opravdanu sumnju.Ne verujem dok ne čujem.

#5 nikstev

nikstev

Member

• Članovi
  • Pip
  • 519 Poruka:
  • LocationBgd

Poruka napisana 10 април 2012 - 22:47

Je si li samo instalirao 3.0 ili si i odradio kompletnu optimizaciju opisanu na sajtu.Ja sam se ,najiskrenije,demoralisao na pola čitanja uputstva,jer sam shvatio da bi mi oduzelo previše vremena.To je uostalom i razlog što se nisam upuštao u bilo kakve intervencije...Rešio sam da je ipak pametnije uraditi pošteno napajanje,ali ni to može da stigne na red...
"Facts are stupid things" - Ronald Reagan

#6 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 12 април 2012 - 10:45

Je si li samo instalirao 3.0 ili si i odradio kompletnu optimizaciju opisanu na sajtu.Ja sam se ,najiskrenije,demoralisao na pola čitanja uputstva,jer sam shvatio da bi mi oduzelo previše vremena.To je uostalom i razlog što se nisam upuštao u bilo kakve intervencije...Rešio sam da je ipak pametnije uraditi pošteno napajanje,ali ni to može da stigne na red...

Optimizacija je urađena u nekoliko faza i to:

1. Logitech Media Server Setup (formerly known as Squeezebox Server)
2. Squeezebox base setup
3. Touch Toolbox setup
4. Server and network setup

s tim da sam instalirao :
Version 1: Touch Toolbox 3.0 with Wireless LAN deactivated

Sama instalacija nije uopšte tako komplikovana kao što izgleda na prvi pogled i ne traje duže od jednog sata.Sve je jasno i slikovito objašnjeno i treba samo pažljivo pratiti uputstvo .Što se tiče hardware-a ,prvo dugoočekivani eksterni Dac ,a posle ćemo da poradimo i na napajanju (mada na Slimdevices Forumu ima dosta oprečnih mišljenja po pitanju napajanja za SBT...jbg tako ti je to sa forumima,nekad ti pomognu, a nekad misliš da su ti pomogli , a ono :plakanje ,mada bude i :banana) .

Eto, sada fali još samo jedan SBT fabrički podešen i da vidimo jel' "pije vodu" TTB 3.0 ili ne. :wave2

#7 dcolak

dcolak

Member

• Članovi
  • Pip
  • 500 Poruka:

Poruka napisana 12 април 2012 - 14:21

Skinete program:

http://libinst.com/A...o DiffMaker.htm

Nakacite SB na dobar ADC, semplujete istu pesmu pustenu jednom sa fabrickim settingsima i jednom sa ttb 3.0 settingsima.

DiffMakerom uporedite dva fajla. Ako su isti... well... nema razlike u zvuku :roll:

Dobar ADC?

Asus Xonar Essence STX na primer.

#8 O z Z y

O z Z y

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 6480 Poruka:
  • LocationNovi Beograd

Poruka napisana 12 април 2012 - 15:29

Opet ovaj smešni.
PC > M2Tech Evo [PH] > Naim DAC > Exposure XXV > PMC LB1 Signature
PRODAJEM DISKOVE : http://www.ptt.rs/ko.../ozzyan//CD.htm
I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore !!!

#9 civi

civi

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1392 Poruka:

Poruka napisana 26 мај 2012 - 21:06

najsmesniji , mnogo je zanimljiv....
alc 850 3.5 spdif to toslink stakleni kabal, denon avr770sd feat tripath 2022 and Analog Devices AD1835AAS , feat OEHLBACH type 1020 2x4mm x 2,5m feat Arcus ts300 feat vifa

#10 pantaNS

pantaNS

soundman

• Članovi
  • PipPip
  • 1990 Poruka:
  • LocationNovi Sad

Poruka napisana 26 мај 2012 - 21:16

Skinete program:

http://libinst.com/A...20DiffMaker.htm

Nakacite SB na dobar ADC, semplujete istu pesmu pustenu jednom sa fabrickim settingsima i jednom sa ttb 3.0 settingsima.

DiffMakerom uporedite dva fajla. Ako su isti... well... nema razlike u zvuku :roll:

Dobar ADC?

Asus Xonar Essence STX na primer.

Sednes na motor br.1 i stignes od tacke A do tacke B za XY minuta
Sednes na motor br.2 i stignes od tacke A do tacke B za XY minuta isto\
rezultat -> nema razlike u motorima
:D
The advantage of being wise is that you can play dumb, the opposite is much more difficult.

#11 MRMOT

MRMOT

हठयोग

• Članovi
  • PipPip
  • 2490 Poruka:
  • LocationIstocna Kapija, Konjarnik

Poruka napisana 27 мај 2012 - 08:35

Što se tiče hardware-a ,prvo dugoočekivani eksterni Dac .....

I sta bi? Da li si ga docekao? :order ;-)

#12 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 28 мај 2012 - 18:28

I sta bi? Da li si ga docekao? :order ;-)

Mada se činilo da će stići sa Godo-om, ipak sam ga dočekao: Exposure 2010s2 DAC.Sledi period razrađivanja,usviravanja,burn in-a,kako god to zvali(proizvođač preporučuje 48h).

#13 pera451

pera451

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 7948 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 29 мај 2012 - 04:52

O periodu (visegodisnjeg) uzivanja da i ne govorimo :).

#14 Green

Green

Junior member

• Članovi
  • 97 Poruka:
  • LocationBečej

Poruka napisana 29 мај 2012 - 08:48

O periodu (visegodisnjeg) uzivanja da i ne govorimo :).

Hvala na lepim željama.Nadam se da će tako i da bude osim ako ova "naša bolest" ,"hifitis","upgradetis" ili šta već,ne uzme maha.Ako bude neki Clash of Dac-s 4 računaj na mene i Expo-a.

#15 Jimmy_018

Jimmy_018

Junior Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1199 Poruka:

Poruka napisana 12 јун 2012 - 18:08

http://positive-feed...61/logitech.htm

#16 pera451

pera451

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 7948 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 13 јун 2012 - 07:45

Hvala na lepim željama.Nadam se da će tako i da bude osim ako ova "naša bolest" ,"hifitis","upgradetis" ili šta već,ne uzme maha.Ako bude neki Clash of Dac-s 4 računaj na mene i Expo-a.

Racunam :). Moracemo nesto, a verujem da ce se i Sima radovati :).

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls