Jump to content

Photo

Da li je dobro povezati pojacalo od 1200w na zvucnike od 8 oma?

• Please log in to reply
8 odgovora u ovoj temi

#1 Komislav

Komislav

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 13:13

posto nisam kupio jos pojacalo ne znam koliko ima 0ma a imam zvucnike od 8 0ma,pa ako mezete da mi pomognete?

Install flash.

#2 Chuck Norris

Chuck Norris

Offtopičar

• Članovi
  • PipPip
  • 1250 Poruka:
  • LocationPepper city

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 13:29

Budi malo precizniji, koje pojačalo sa kojim zvučnicima. Omaža i vati se ne uporedjuju, to su dve različite stvari. Većina razglasnih kutija su na 8 oma, ako ne i sve, a od pojačala zavisi da li će moći da tera 2, 4, ili 6 kutija,( ako uopšte pričamo o takvoj vrsti pojačal, mada i za hi-fi važi isto), znači da li može da radi u rasponu od 8 do 2 oma. Jedne kutije od 8 oma svako pojačalo sigurno može da vozi, ma koliko ono snage bilo.
U principu može, samo treba voditi računa, da se ne "odvrne" potenciometar previše.

Edit:
Tek sad vidim da je reč o car audio temi. Svejedno pravila su ista. Omaža pojačala i zvučnika moraju odgovarati jedno drugom.
Čak Noris čuje ispod 20 HZ !!

#3 Komislav

Komislav

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 14:10

Hvala,a znas kako da izmerim w ,posto na zvucnicima pisu samo 0mi?To je pojacalo sss 1200w.

#4 Chuck Norris

Chuck Norris

Offtopičar

• Članovi
  • PipPip
  • 1250 Poruka:
  • LocationPepper city

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 14:32

Proveri na pojačalu na koliko ohma radi, ako piše 2, 4, ili 8 ohma, a zvučnici su 8 ohma, onda sigurno može. Tu Wati ne igraju nikakvu ulogu, već se prvo mora složiti impemdansa pojačala i zvučnika.
Ako piše 4 ohma, onda možeš vezati 4 zvučnika od 8 ohma. Ako piše 8 ohma, onda samo jedan par od 8 ohma.

#5 Komislav

Komislav

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 15:00

Hvala ti mnogo!!!!!

#6 Komislav

Komislav

Junior member

• Novi članovi
  • 8 Poruka:

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 15:27

Ovaj covek sto prodaje kaze da je univerzalno,pa da li je to istna?Pojacalo ima 800w i smo to kaze.Pa ako mezete da mi pomognete.
Evo oglasa i slika.
http://www.kupujempr...as.htm#photoBig

#7 Gox co.

Gox co.

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1405 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 15:46

Pise i na tarabi ali... Ako nemas iskustva,a nemas,prelistaj teme u podforumu,vidi sta su drugi ljudi pisali i zakljucices vec nesto.A ako ti i tad nije jasno,mani se corava posla,idi u neki od servisa koji se ovime bavi i resio si problem.
Marantz CD63 (ali prvi model,kao CD100),Denon DCD-1560,,Crimson CS630 Amp + Crimson Preamp CS610,JBL 4311B

#8 Chuck Norris

Chuck Norris

Offtopičar

• Članovi
  • PipPip
  • 1250 Poruka:
  • LocationPepper city

Poruka napisana 08 фебруар 2012 - 17:29

Tako je, ako nemaš iskustva sa povezivanjem, nemoj sam. Ja sam u prvi mah shvatio da je u pitanju razglasno pojačalo. Sa nikakvom strujom se ne treba igrati, pa ne i sa onom u kolima, koja možda deluje bezazleno, jer se može dodirivati, ali je nauprot tome, veoma snažna i opasna i auto začas plane. Ne žuri, prouči...pitaj, a najbolje je u nekom servisu, koji se tim bavi.
Pozdrav.

#9 DYNABLASTER

DYNABLASTER

Member

• Članovi
  • Pip
  • 627 Poruka:
  • LocationFootog

Poruka napisana 09 фебруар 2012 - 15:51

kao prvo nemoj da bacas pare na ta djubrad od pojacala, a kao drugo kao sto su ti kolege rekle nemoj sam da povezujes nista, nego nadji nekog ko se razume u auto ozvucenja

a na svako auto pojacalo mozes da povezes zvucnik od 8Ohma i od 4Ohma, na 2 i 1Ohm vec ne moze svako

ono SSS sto si spomenuo je skraceno od teske nebuloze Sofisticated Sonic Systems i to je isto kineski mulj zvuk pojacalo

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls