Jump to content


Snagas polovan oko 1000e tranzistorac,


Mr.

Recommended Posts

  • Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Ja cu da se iskljucim iz ove teme da vise ne bih iritirao pojedince svojim stilom pisanja ili nacinom razmisljanja , mada ne vidim zasto citati nesto sto nekoga iritira. Cemu komentari koji nemaju veze sa temom a jos su uvredljivog karaktera.

u svakom slucaju hvala svima koji su imali konstruktivne predloge i zelju da pomognu

Link to comment
Share on other sites

Ja cu da se iskljucim iz ove teme da vise ne bih iritirao pojedince svojim stilom pisanja ili nacinom razmisljanja , mada ne vidim zasto citati nesto sto nekoga iritira. Cemu komentari koji nemaju veze sa temom a jos su uvredljivog karaktera.

u svakom slucaju hvala svima koji su imali konstruktivne predloge i zelju da pomognu

Link to comment
Share on other sites

Iskreno da priznam ja u pocetku nisam bas najbolje razumeo temu pa sam mislio da se uopsteno trazi dobro resenje za 1000E polovnog i da je Air tight nezamenjiv u Stradijevom sistemu,pa sam predlozio ovaj moj iz najbolje namere,btw dobro radi sa AR -slusao sam sa dva AR modela i dobra je kombinacija,jedan sam i sam imao par godina(AR11).Da odgovorim i nekom na pitanje kako bi se snasao van svog terena,verovatno jako dobro- za druge je i napravljen(u vreme njegove proizvodnje prvi 20godina samo su se pojacala i pravila),a koriste ga i BBC,van naim ostatka naravno.

Mislim da nije lose da se pre svega predlazu stvari koje su licno isprobane,ili barem negde drugde i da se navede u kom su se sistemu dobro pokazali,kako ce u Stradijevom to samo on moze da vidi probom i ne sad i u ovom prostoru,to bi bilo zaista gubljenje vremena.Da bi tema bila od koristi i za druge,mislim da je dobro da ostane,a pozdravljam i prosirenje na engleze.Za svaki slucaj ja cu da prvo predlozim nesto za sto znam da je odlican amp,a nije englesko vec Skotsko :D i kojeg bih se bojao u duelu sa mojim ampom na mom sistemu,a to je Linn Klout http://www.degobah.i.../storklout.jpeg ima ga na KP u kompletu sa Kairn preampom za 1500E,kao nov je kostao 10000dm(komplet,snagas sam 6000dm),a danas bi barem toliko evra verovatno i vise.

Ako bi na osnovu forumskih internet citanija trebalo da jos nesto predlozim,to bi svakako bili Exposure monoblokovi iz Farlowe ere,koji su po engleskim forumima izuzetno cenjeni kao ultimativno resenje.Mislim da je u pitanju cista egzotika na ovim prostorima i da ih nema,a licno bih voleo da isprobam Klout/Nap250/Expo kod sebe,malo se jedino bojim da bi ispao luzer dana,ali bi iskustvo svakako bilo interesantno.

Sto se tice konkretno Stradijevog sistema,zbog uskladjenosti sa prempom ja bih najpre isao na Acuphase iz istog perioda kad je pravljen i preampa ako naravno prodje licni test,to je ujedno i jedini nacin da se uklopi,jer je firma danas preskupa za budzet vecine od nas obicnih smrtnika.

P.S.Ako pokretac smatra da predlozi ne valjaju,i da su previse "sektaski" i da im ovde nije mesto neka se slobodno brisu ili prebace u L&N Republiku,gde im je mozda mesto

Link to comment
Share on other sites

Nema niceg sektaskog, ti jednostavno to volis najvise i ja to postujem jer i ja nesto volim najvise i svako od nas (osim onih koji ne vole nista). Ja cak i cenim upornost i stav kada je afinitet preme odredjenoj firmi ili koncepciji u pitanju,

Nas dvojica se vec da tako kazem poznajemo pa stoga mislim da nisu potrebni nikakvi komentari jer smo se na tako mnogo mesta slozili do sada. I u predhodnim postovima sam rekao da se samo nekolicina kolega oglasila sa predlogom koji je obrazlozila a u tu nekolicinu spadas i ti.

Tebi petica cista, Ti volis Naim ja Air Tight i nema tu nista lose niti strasno sto volimo razlicito,pa zato i postoje razlicite firme i razliciti proizvodi. Nisam ja bas tako grubo mislio da ne volim Engleze ima tu jako dobrih stvari ali kada ih uporedim onda nekako uvek ostanu po strani ali eto prosirili smo na ceo svet pa da vidimo, Predlog za Accuphase stoji , to je i @nikogovic rekao i slazem se potpuno, ali ja ne zastupam tezu kao sto se iz mog sistema vidi da pojacivac i predpojacivac treba da budu iste firme da bi to bilo to. cak sam cesto nailazio na suprotne primere kao fantasticne set up-e samo treba znati sta zelis i biti siguran u svoje uvo.

Ja sam slusao CD direktno u Air Tight-a i razmisljao da je to najbolje resenje jer nema nikakvih smetnji ili iskrivljenja od strane preampa ali sam znao isto tako da se mnogo vise oseti da li player valja i koliko, ili ne. I to je fantastican zvuk medjutim trazeci phono ja sam donosio neke predpojacivace i desavalo se da cd svira bolje sa njima nego direktno utaknut u pojacalo. Ovi koji se razumeju kazu da predpojacalo opegla zvuk tj kada je dobro ono lepo sve sto treba da ode u amp sredi pa pusti tako da ja eto danas slusam i CD player preko Accuphase-a a nisam ga zato uzeo.

Zatim te teze da 30 godina stara sprava ne moze da bude Hi end, po meni pogresne. Hi end je odredjeni kvalitet zvuka a taj kvalitet ne zavisi od godine proizvodnje. Cesto se govori da cena odredjuje da je nesto Hi end, smatram da takodje nije tako jer nije sve sto je skupo automatski Hi end sprava, ali da cesto ono sto je zvucno Hi end prati odogovarajuca visloka cena i to je tacno, Uredjaj kada izadje ako je Hi end po zvuku pa on ima Hi end zvuk i posle 10 godina. po meni bar. Smatram da neke vintage sprave takodje imaju previsoku cenu gledano u odnosu na godine starosti ali takdje smatram da ima vintege sprava koje imaju pravi pravcati Hi end zvuk ali imaju i ne normalne cene, jer kako se drugacije zove kada je nesto staro 30 godina a kosta 1000 eura na primer, Koliko bi to kostalo danas da je novo . pa bar 40.000 do 50.000 e. zar ne, Tako da eto ima slucajeva kada i cena od 1000 eura moze da bude astronomska ili ti Hi end cena koja prati Hi end zvuk odnosno kvalitet zvuka. Doduse na tih 1000e treba dodati jos 1000 pa i vise za restauraciju ali to nije bitno za ovu pricu, jer restauracija ne spada u osnovnu cenu.

Drago mi je da je tema interesantna za citanje mnogima i nadam se da ce tako i da se nastavi ali da bi ti isti sto vise saznali o zvuku Hi end-a potrebno je da se sto vise komentarise isti , mislim zvuk pa eto ako vam nije tesko da vas jos jednom zamolim da uz predlog kazete i neku rec o samom zvuku tog istog predloga

Hvala Republikanac ti si rekao za tebe ne vazi molba, i jos jednom da kazem jako mi je drago da toliko volis Naim, da uopste nesto volis toliko , jer to je prava posvecenost ali i sinergija izmedju tebe i naima-a koja proizvodi zadovoljstvo neslucene slasti.

pozdrav druze i pisi

Exposure je firma koja ima interesantnih sprava narocito one MCX mono blokove , koji nemaju tipicno Engleski zvuk vise lice na Luxman iz onih dana kada su bili prava Hi end firma, po malo podseca na M O5 (kakav je to uredjaj) a ima i tu drskost i brzinu, u opste taj naglaseniji gornji spektar savremenog uredjaja , dojmio mi se kada sam ga cuo i to na Quad elektrostaticima a ja ti nisam neki veliki fan takijeh kutija. Izgleda da mnogo toga je ne volim, zabrinjavajuce po mene, mozda i olaksavajuce, manje biram, ali Quad ESL 57 volim i to bas volim a u principu je zvuk na koji se treba naviknuti i ima manu kao kuca a to je da nema bas ali ih volim i zao mi je sto ih nisam kupio da ih posedujem ali ima vremena jos sam mlad. To i SET i onda je Nora Jones sigurno dosla u goste da peva uzivo u sobi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

ima jedan handmade snagaÅ¡ iz NS, pravio ga je jedan momak koji je drugar sa Nelson Passom i svaki dan se Äuju telefonom,snagaÅ¡ je stavrno vrh,trenutno se nalazi kod jednog dobrog lika mod edit: Izbacen kontakt koji je ovo pretvorio u oglas. Ostavljen ostatak jer je zabavan. .Veruj mi apsolutni vrh,on će ti objasniti karakteristike,testiran je sa mnogima i nemogu mu prići,cena je oko 1000 evri!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...