Jump to content


koji software player?


l88ka

Recommended Posts

  • Replies 163
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Probao sam ga i ja skoro i stvarno je zvuk odlican! Bolji od foobar-a u direktnom poredjenju, cuje se posle 1/2 minuta. Stvar je u tome sto software nema GUI i sto je (meni) gadan za upotrebu. Da imam PC masinu samo za audio, ovo bi vredelo imati, ovako, vratio sam se na foobar.

Ko je spreman da plati 100 evra i ako ima sredjen PC kao transport, vredi.

Link to comment
Share on other sites

Moguce.

Ti si radio ozbiljnu optimizaciju PC-ja za audio svrhe, pa znas razlike iz prve ruke. Mozda se za priblizno iste pare (jplay + podoban polovni laptop) moze napraviti i optimizovan pasivno hladjeni pc a da se koristi neki drugi software lagodniji za upotrebu (foobar) sa istim rezultatima? Ili je takva varijanta skuplja? Ajd da kazemo da je varijanta izmedju zagrada 100 + 300 evra, koliko bi kostala solidna verzija druge varijante?

Link to comment
Share on other sites

Does foobar2000 sound better than other players?

No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of the other mainstream players are capable of doing the same by now.

Link to comment
Share on other sites

@Sonic

Jbt, pomesao sam te ladno sa Ozzy-jem, pitanje je za njega :lol::order

@SomiKnight

Ma, znam, to je jasno. Stvar je u tome sto sam ja navikao na foobar, odgovara mi.

Pitanje se odnosilo na to da li optimizovan PC, sa izgasenim nepotrebnim procesima, pasivnim hladjenjem, koji bi imao samo instaliranu neku light verziju OS-a i foobar, moze da zvuci kao JPlay i laptop?

Link to comment
Share on other sites

Meni je FOOBAR2K odliÄan ali me nervira Å¡to moram da se okozim da podesim da grafiÄki lepo izgleda. AIMP3 se Äuje isto toliko dobro. Da li neko zna da upotrebi AIMP3 da kontroliÅ¡e SqueezeBox ( uPnP player) ?

Pokusaj da to(uPnP) nadjes za Winamp pa prebaci u AIMP3 posto toliko ga volis

Link to comment
Share on other sites

ima li jplayer za dž?

Ako to "za dž" znaÄi "cracked", onda nema. Svira i ova trial verzija, i to odliÄno, samo Å¡to povremeno prekida playback. Za 99e koliko se traži za softver, meni je previÅ¡e nekomforan, jer ne Äita cuesheet fajlove, Å¡to znaÄi da bih morao da splitujem i tagujem gomilu fajlova, a taj njegov copy/paste naÄin reprodukcije mi je priliÄno idiotski. Dobro svira i Korg AudioGate, koji je namenjen pre svega za studijsku upotrebu i može da reprodukuje i DSD fajlove, a za Äiju registraciju je dovoljno imati neki od Korg MR ureÄ‘aja ili Tweeter nalog.

http://www.korguser.net/audiogate/en/download.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...