Jump to content


Lampucera Dac


pera451

Recommended Posts

Ti imaš Musical Fidelity V-DAC II, jesi li imao prilike da čuješ ovu našu Lampuceru? Ako jesi, cenio bih kratak osvrt & poređenje, nisam siguran na osnovu komentara da li govoriš iz iskustva ili na osnovu osećaja? I meni se čini da Lampucera nema tu neke šanse ali to me i brine, kad sam već najavio dvoboj, pokušavam da ne dajem nijednom uređaju 1:0 fore unapred.

Na kraju je nisam čuo. Bio sam vrlo radoznao u početku ali kako se prilike za slušanje nisu pružale, na kraju sam čuo MF i još neke pa sam se opredelio. Sud Lampucera vs. MF donosim teorijski, na osnovu toga koje je sve DAC-ove prešišao na testovima i forumima.

Link to comment
Share on other sites

@Willi Studer, ja pothitno na obuku za pretrazivanje sajta, do tada imam sjajnu Vasu plemenitu pomoc, a sve predlozeno ima i tekako smisla jer je upotrebljivo i za dalje.  Jedino me brine sto takvo napajanje treba prilagoditi odredjenom DAC-u pa bi moje pitanje bilo usmereno na to da li se posle upparivanja sa odredjenim DAC-om moze uz manja ulaganja dalje modifikovati za neki sledeci?

@Trotter, nazalost jos nisam spreman za taj projekat dok ne odradim novu postavku za zvucnike i kablove za iste, ali ce moje interesovanje biti usmereno ka tome i Vasim idejama. I ja pomisljam da je opravdano poraditi malo na Lampuceri do odredjene granice. :roll:

Link to comment
Share on other sites

Superteddyreg se izborom transformatora i komponenti u stabilizatorskom kolu pravi za potroÅ¡ača unapred poznatog napona i snage. Dok snaga nije problem jer STR isporučuje maksimalno 2A Å¡to je daleko iznad potroÅ¡nje prosečnog DAC-a, napajanje na izlazu je jednostruko (+ ili -) i podesivo u opsegu od svega nekoliko volti, tako da ne omogućuje prelazak sa 6 na 12V ili slično. 

Link to comment
Share on other sites

Gledam oglase tj. ponudu DAC uredjaja na KP i to je pravo cudo od ponude 'vrhunskih' DACova po bubreg ceni .... a mantra je da svaki prodavac hvali svog konja u maniru te potuko sve u u svojoj klasi, te svira u rangu x2, x3, x4 skupljih DAC uredjaja ... ma cudo jedno nevidjeno a lepo bi bilo staviti neku Lampuceru pored tih brand DACova pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi.

Link to comment
Share on other sites

Reklama je cudo.

Kupio sam LM dac iz Kine i kada sam ga cuo vrlo brzo sam ga se rijesio. Nisam ga ni pakovao u kutiju. Doduse prodao sam ga po cijeni po kojoj sam ga i kupio,jer nisam trgovac. Interesenata je bilo koliko hoces cak i bez ijednog oglasa, a za moj ukus svira stvarno neuroticno i tanko. Imao sam ga sa starom lampucerom rame uz rame i ona je svirala bolje. Ali taj isti dak je nekoliko puta pohvaljen na forumu i odmah se prodao lakse.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Citam temu od pocetka posle 6 godina. Prelistao sam prvih 10-ak strana... Ovo je za rubriku ''Gde su, sta rade'' :D

Elem, da li je bilo skorijih razgovora o kupovini dac-ova kineza sa ebay-a ili su svi presli na M2 Tech, Hegel, ...? 

Vidim da ima par lepih dac-ova sa AKM cipovima i sl. Da li je neko pazario/cuo nesto poput toga i ima li negde daleko na horizontu zainteresovanih za nove ebay avanture?

Hvala i srdacan pozdrav!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Dragi moji,

Prođe 10 godina od pokretanja ove teme, pa se eto sa setom prisećam svog entuzijazma oko nabavke, sklapanja, kutijanja, testiranja...itd.

Lepo svira i dan danas...🙂

Svašta se u međuvremenu desilo, da ne pominjem šta, samo se nadam da ste svi Vi dobro i zdravo i želim da takvi i ostanete u ovim epskim vremenima. Opet, sa željom za neke nove DIY projekte jer ta sinergija leči sve...

 

Živeli!!!🍻

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ja sam isto bio ponesen tim entuzijazmom, nabavio sam Lampuceru pri onoj grupnoj nabavci pre 100 godina. I nikad je nisam aktivirao tj. ugradio u svoje DIY pretpojačalo, sve mi stoji i dalje upakovano, i DAC i trafo, svi delovi.

Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...