Ja sam na mom gramofonu probao taj Technicsov mat i nije mi se mnogo svideo:
http://www.hi-files....078#entry388078
Da ne kucam ponovo:
Nemam iskustva sa SL1200MkII, verovatno tu radi bolje, ali sam cuo da su ga i na njemu menjali.
...A mozda sve zavisi i od zbira razlicitih faktora, koji se kod mene nisu pogodili.
Probao sam i filc i plutu i na kraju sam zadrzao taj Luxmanov gumeni mat.
.
Pročitao sam i ranije tvoj origanalni post i nemam razloga da ti ne verujem.
Ako izvesnu suvoću u srednjem i gornjem delu spektra mogu da zamislim kao utisak, nije mi jasna opaska o heavy bass zvuku i grmljavini?
Taj mat delotvorno čini zvuk čistijim i za to nije potrebno naprezanje - registruje se odmah.
Moj odgovor u ovoj temi bio je upućen Sonicu i odnosio se na modifikaciju Technicsa koja je uključila i mat, a hteo sam da kažem da to nije nikakva modifikacija i da može da se primeni na bilo koji gramofon i ograničio sam se na svakodnevna, dakle svima dostupna i jeftina rešenja - ogradio sam se od upotrebe egzotičnih Cu matova, a u međuvremenu smo saznali da je Sonic mislio na Ring-mat. Ok, moguće da je dobar, ali on košta 100+ Ł i nije svakodnevno rešenje, ako ćemo se složiti.
Dalje- nisam tvrdio da je Moskvič najbolji auto na svetu!
I ja sam, na
metalnim tanjirima i onim teškim (poput Thorensa) i onim lakšim (poput Technicsa) probao različite kombinacije filca, plute i gume (i tankih i debelih) i mišljenja sam da debeli gumeni matovi daju najbolje rezultate.
To ne mora da bude Technicsov mat, sasvim je moguće da je bolji taj koji si našao kod Luxmana.
Treba probati sve što dođe pod ruku, pa ostaviti onaj koji se čini najboljim.
Meni ostaje da probam mat koji prodaje IBSystem, a koji je kombinacija gume i plute, a kasnije i Ringmat i šta sve ne.
Na SP10 tanjiru sam video mat isečen od one pletene plastike/gume koja služi da se podmetne pod alat, ili čemu već, a nalazi se u Merkuru, Uradi Sam i na sličnim mestima.
Verujem da priča može da bude sasvim drugačija kada su u pitanju stakleni, akrilni i sl. tanjiri.