Jump to content


Novi članovi


Chowek

Recommended Posts

2 sati ranije, danilocrni said:

Da li se to slaže sa pravilima foruma?

Ne slaže se baš. Oglase možeš da postavljaš u delu Mali oglasi, ali tek kad imaš 20 postova objavljenih. A i postavio si već oglas na KP, pa ti ovde i ne treba, pre će se neko tamo javiti. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pozdrav...Iz Šumadije sam,srca Srbije... 38 godina....Interesovanje za HI FI proisteklo iz trange frange kombinacija,dok sam tražio bilo šta da kupim jeftino a preprodam skupo...Onda je došlo par lepih uređaja,pa se to zadržalo jel te zato što je bilo greota prodati..i tako malo po malo...Uđoh u sektu. Mali izlet u svet DIY-a,ništa ozbiljno(mora se još čitati)...Preferiram pojačala manje snage(T klasa,lampe.može i A klasa sa trandžama), izvor zvuka do sada CD i komp...Zvučnici su mi diy varijanta sa nekim full rangerom i pridodat tweeter...

U potrazi trenutno za DAC-om i kablažom. Čitam Vas odavno al me mrzelo da se registrujem,iskreno...Eto,dođe to samo po sebi..

Link to comment
Share on other sites

Redno je da se i ja predstavim obzirom da dosta visim ovde u poslednje vreme. Kolege sa PCAXE foruma vec znaju ko sam, vidim da ih ima prilicno i ovde. :D

Milos, 29 godine, poreklom iz Vlasotinca ali trenutno zivim u Nisu zbog posla. Ne posedujem klasican audiofilski sistem (za sada), vise sam ljubitelj dobrog zvuka sa racunara tako da sam u prethodnih 10ak godina promenio brdo zvucnih karti i nekoliko USB DAC-ova.

Trenutni sistem za slusanje muzike su AKG K550 slusalice u kombinaciji sa SMSL IDEA DAC-om jer mogu da nosim sve u rancu, a zapoceo sam i gradnju kucnog sistema koji za sada ima SMSL M3 DAC i Yamaha R-300 vintage stereo risiver. Uskoro tome dodajem neke bookshelf zvucnike i gramofon, samo da finansije dozvole.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima!! Hi files mi je u vise navrata pomogao u vezi raznih nedoumica vezanih za probleme sa hi fi uredjajima, i cesto citam razne teme u vezi hi fi-a,pa rekoh vreme je da vam se pridruzim i nebudem samo posmatrac. Ceo svoj zivot sam zaludjenik za muziku, a u zadnjih par godina i zaljubljenik u hi fi. Inace sam iz Beograda i imam 46 godina (nikad nije kasno za hi fi). Moj trenutni sistem (kako ga ja zovem sirotinjski hi fi zbog nacina i cena nabavljanja) je risiver grundig r 1000, kaset dek grundig cf 5000,gramofon sanyo tp 1005u i zvucnici elac el 50, kao i novopridosli grundig studio 2000d(sa dual 1226 gramofonom) i slusalice pioneer se2p i pioneer se 20a. Definitivno sam fan nemacke skole zvuka,ali i japanskih vintage slusalica. Toliko odmene za sada,radujem se buducem druzenju na hi-files!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Pozdrav svima!

Da se predstavim, ja sam Vuk iz Beograda, redovno pratim forum i teme. U svetu HI FI-a sam nov i koliko sam uspeo da primetim veliki laik u poređenju sa ostalim članovima foruma.

Pre par meseci sam počeo da se zanimam stereo sistemima, našao sam na tavanu ćaletov kao nov Pioneer Sa 330 pojačalo sa tjunerom i deck-om, prikačio na neke zvučnike iz 1968-e godine i oduševio se kako to zvuči.Nakon toga,  bezveze sam kupio kenwood muzički stub, pojačalo 2060 R sa komponentama, tjunerom i cd player-om, oduševio se i počeo da kupujem dalje uređaje.

Trenutno posedujem resiver Sony Gx 79ES i Sony CD Player 295 uparene sa IQ Gent kompresionim zvučnicima. Takođe posedujem Pioneer SA 5500 sa pripadajućim tjunerom TX 5500 upareno sa Canton Fonum-301. KEnwood sam dao ćaletu. Kupio sam i Telefunken Atlanta 101 radio prijemnik preko koga slušam radio.

Generalno, zbog ovih kupovina brat i žena su počeli da mi se smeju (Žena se na zaustavlja na smejanju :) ), jer sam za hi fi počeo da se zanimam pre dva meseca, a u međuvremenu sam promenio još par sistema.

Najviše volim da slušam jazz, soul i pop iz 70-ih i 80-ih.

Sistem naravno planiram da unapređujem, voleo bih mimo cd-a da imam još neki izvor zvuka, pored risivera i cd playera imam i napravljen HTPC računar povezan na LED tv (kao neki stereo kućni bioskop ) koji ima integrisanu zvučnu karticu a povezan je na risiver, dakle kupio bih neku zvučnu karticu itd...

Generalno , iz razloga neznanja, zahvalan sam na svakom dobronamernom savetu!

Posebno moram da kažem da sam kupujući uređaje u zadnjih par meseci upoznao gomilu pozitivnih, poštenih i dobrih ljudi koji su zaljubljenici u muziku.

Pozz

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
56 minuta ranije, Koltrejn said:

Ja sam novi a stari član i stari džezer ko je čuo za mene čuo ko nije neka se stidi. Malo sam sviro pa sam za pojas zadenuo sad samo uživam u slušanju starih koltrejnovskih albuma

veseli pozdrav za sve :wave2

Veselo i tebi bilo Kole.

Nego, pozovi i Elvina, on je baš super.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...