Jump to content


Police


Prepodobni Hifije

Recommended Posts

http://db.tt/z5GnReuY

Ovo gore ce mi biti projekat za moju novu hi fi policu. Volim minimalizam u hi fi, takva mi je filozofija i pri sastavljanju sistema.

Klasicnu hi fi policu sa siljcima, silikonima, niveliranjem... trenutno sam zamenio za patos gde lezi pojacalo i masivni stolcic za cd player i nema slabijih rezultata sto se tice zvuka. Potvrdjujem Marvinove recenice.

Link to comment
Share on other sites

Lepa je u svojoj jednostavnosti, ali ju je vrlo nezgodno uklopiti u enterijer. E sad zavisi kako je uredjen prostor kod tebe.

Mada nije lose da znas da nema nista lose u siljcima, nivelisanju i silikonima kao anti rezonantnim pomagalima…

Ne tvrdim da je uvek i kod svakog pomak na bolje, ali gledano iz tvog ugla vise je stvar ukusa…

Link to comment
Share on other sites

njegova je,to se on i kurci novim pojacalom,a satro pokazuje policu.

a ruku na srce i ja bi se kurcio,cuo sam kako svira,FENOMENALNO.

Jes vala - hebes policu...provalio si me :)

U stvari sviralo je fenomenalno sa onim tvojim cudom koje spinuje diskove :)...al radim na tome da i to uleti na POLICU :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

Poslednje vreme razmišljam o hi-fi policama i rekovima, ne zato što mi trebaju, već zato što sam zadovoljan svojim jednostavnim i jeftinim rešenjem, pa sam poželeo da iskustvo podelim sa vamama.

Naime, postavio sam risiver i cd plejer na jedan zaista masivan regal koji gore i dole ima zatvorene plice, a u sredini otvorene. U zatvorenim je odeća, a na otvorenim audio komponente i knjige.

Ispod cd-plejera i risivera sam postavio po ploÄu stiropora, a na cd-plejer nareÄ‘ao odabrane teÅ¡ke knjižurine. Naravno knjižurine su i svuda oko komponenti (samo ne na risiveru/pojaÄalu zbog hlaÄ‘enja naravno). Planiram da stiropor zamenim 10mm gumom, koja se po supremarketima prodaje kao podloga za veÅ¡ maÅ¡ine, a da umesto fabriÄkih nožica cd-a montiram Å¡iljke.

Osim Å¡to je doÅ¡lo do poboljÅ¡anja u zvuku, Å¡to može biti subjektivno, desilo se i neÅ¡to konkretno. Naime, Sony CDP-750 koji je sadelan kada piÅ¡i-briÅ¡i cd-ovi nisu bili ni u planu iste Äita ali sa malim problemima - Äesto mu se desi da preskoÄi (zbog samnjene refleksije rw-ova pretpostavljam). MeÄ‘utim Äim sam na njega nareÄ‘ao knjižurine - poÄeo je da preskaÄe reÄ‘e, a Äim sam ispod njega stavio ploÄu stiropora - ne preskaÄe uopÅ¡te!

Nemam puno hi-fi staža, ali mi se nekako Äini da masivna polica za knjige (koja je Äesta pojava u kući) predstavlja veoma efikasno reÅ¡enje i dobru alternativu skupim hi-fi policama i rekovima. RazmiÅ¡ljao sam i o tome da se može napraviti jedna medijapanska ploÄa 600x400x18 mm (Å xDxV) i na nju montrati Å¡iljke pa da služi kao podloga cd pljeru ili bilo kojoj drugoj komponenti na polici za knjige (ali gumu/stiropor nikako ne bih izbacio iz igre).

Police se napuni knjižurinama i eto ti dampiranost, akustika prostorije, otpornost na vibracije i lep zvuk. A i lepo izgledaja ta simbioza književnosti i hajfaja. :bounce Ima li neko sliÄnog iskustva? Tražio sam po netu, ali naÅ¡ao niÅ¡ta sliÄno nisam.

:wave2

Edit Paja: postovi "spojeni" sa temom police

Link to comment
Share on other sites

Ja sam moju univer srafković policu stavio na kutiju sa 400-500 ploca,mogu da zamislim koliko je ta podloga teska,a i svaka pojedinacna polica duple sirine od duplog univera ima svaka po 20 kila bez uredjaja.Ratujem malo sa apotekarkom oko prostora u biblioteci za ploce)gde sam svesno ostavio mesta i dubinu za 1500ploca,al zasad ne ide,stavila neki svoj zenski fenseraj...pa zasad ostajemo pri srafkoviću,nije ni ovako lose,ne mrda se 100-200-300 kila lako,mozda samo ispod kutije ubacim spajkove,zvacu samo vas par oko podizanja ili da zovem decu sta zna dete sta je sto kila... :roll:

inace bas videh ovu fensi crvenu,treba biti originalan,recimo ako ima neka audifilka medju nama :thumbsup2http://www.ebay.co.u...10#ht_500wt_949

Link to comment
Share on other sites

Stalke za zvuÄnike sam sliÄno reÅ¡io. Napravio sam otvorenu policu Å¡irine i dubine zvuÄnika od iverice kantovanu ABS-om, gore zalepio gumene flekice, a dole stavio Äetiri Å¡rafa koja nisu do kraja zavrnuta (dok ne skupin kintu za bodlje ili odradim neko bolje diy reÅ¡enje). Stalke sam napiunio - knjižurinama na dva nivoa, kakav pesak, kakvi bakraÄi. :cheers Tako je - lepo, efikasno i korisno. :wave2 Ukupna visina im je neÅ¡to preko 100 cm.

@sondek

Dobro fiskiran sistem! Neće taj nigde. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...