Jump to content


Kaset Dekovi


ScepanBG

Recommended Posts

Hitachi D5500 je bio zamisljen kao "Technology Demonstrator", tj. uredjaj koji treba da pokaze sta je sve Hitachi mogao da napravi sa postojecom tehnologijom koju je posedovao. Za njega je razvijen novi DD motor, mehanika, posebna integralna kola (sto se moze I videti kada se dek otvori), pazilo se na konfor (daljinac) itd.

Dek nikada nije bio u planu da ode dalje od prototipa, ali je neko u menadzmentu doneo sjajnu odluku da ga proizvode ne bi li bar delimicno nadoknadili visoke troskove razvoja. I tako je zapocela proizvodnja. Prica se da je prva verzija D5500 imala problema, tj. kvarila se, ali da je sve to otklonjeno na verziji "M" koja je dobila I opciju snimanja na metal trake.

Naravno, I drugi proizvodjaci su pravili razne prototipove ali malo sta od toga je ugledalo izloge radnji. Zato je Hitachi D5500 (M) izuzetan kolekcionarski primerak.

Zvucno je prilicno dinamicna masina sa odlicnim detaljima na celom opsegu. Kalibracija je veoma tacna I zanimljiva (blinkanje LED-ovi na panelu, pomeranje analognih pokazivaca...). U odnosu na druge dekove moze se reci da ima zvuk high end kasetasa iz svog vremena, sa malo zamucenom kompletnom slikom - nije to mana, mnogi vole takav zvuk. Da bi bilo jasnije, moze se navesti da su suprotnost malopre recenom Yamaha KX-1200, Harman/Kardon CD491 ili TD4800.

Link to comment
Share on other sites

3 minuta ranije, judge said:

Izgleda da su proizvođači u to vrijeme imali običaj na najjače sprave stavljati grafikone na gornje poklopce.D-3300M npr ima grafikon na gornjem poklopcu

Мој нема али ако сазнам како изглада нацртаћу  :banana

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...