Jump to content


Šta se sluša ?


den!s

Recommended Posts

Nema neke specijalne preporuke. UzmeÅ¡ redom izvoÄ‘aÄe sa Beleza Tropical i kopaj.

Milton Nascimento, Jorge Ben, Chico Buarque, Caetano Veloso, Gilberto Gil, itd... su sve klasici. Recimo da je najvrednije tragati za albumima iz Å¡ezdesetih i sedamdesetih godina.

Link to comment
Share on other sites

Ok. Za sve ove Brazilce znam i imam ponesto u kolekciji. To su svetski poznati izvodjaci koji spadaju u neku vrstu njihovog mainstream-a. Voleo bih da pronadjem one malo manje poznate muzicare, ali bas iskljucivo forro pravca. Kada sam na tom mom, do sada jedinom, putovanju u Rio pokusao da pronadjem neki zanimljim disk u radnjama sam se susreo morem naslova i imena i onda u zurbi nisam nista kupio. Po Evropi toga slabo ima, sve se svodi na kompilacije tipa Putumayo i ove Byrne-ove, sto uopste nije losa stvar. Medjutim, izgleda da prave albume treba traziti na izvoru.

Link to comment
Share on other sites

Dopao mi se svojevremeno njihov debi album kao zapanjujuće autentiÄan podsetnik na gotivne southern boogie hard rock fazone. Nedeljama je to bila zvaniÄna feelgood ploÄa u mom skromnom domu i doÄekivali smo je :) i :heat . Uprkos tim trenucima sreće uz muziku braće Followill negde sam bio duboko ubeÄ‘en da se radi o one trick pony. Onda je izaÅ¡ao drugi album, presluÅ¡ao sam ga 2-3 puta, nije bilo hita poput onih na prvoj ploÄi, delovalo mi je kao gnjavaža i nedostatak inspiracije i zaboravio sam na ovaj bendić iz NeÅ¡vila. Anyway, pre neki dan naleteh na njihov novi album i kao ajd, da vidim Å¡ta se tu dogaÄ‘a kad ono vidim postoji joÅ¡ jedan izmeÄ‘u, svuÄem ja oba i evo 3 dana se ne skidam sa te dve ploÄe. Ovo je sad potpuno drugaÄiji zvuk...nema viÅ¡e hooks u kakvim se prvi album davio, sve je sporije, mraÄnije, suptilnije i rad na potpuno drugu foru - baÅ¡ sam prijatno iznenaÄ‘en.

http://www.youtube.com/watch?v=fLHyFlQe2Ck

post-792-128510699554_thumb.jpg

post-792-128510699578_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nešto baš i nisam ljubitelj džeza,ali ovo je stvarno dobro.

Na audiofilskim sajtovima se ovaj album preporucuje kao primer dobrog live snimka. Meni se nije svidela ni muzika ni snimak.

Because of The Time je solidan album, ali ipak previše ispeglan i iskontruisan da bih ga voleo na duže vreme, novi me i mrzi da slušam.

Kad ras kaze da mu je neki album "previše ispeglan i iskontruisan", to je za mene signal da ga ozbiljno preslusam.

Link to comment
Share on other sites

Kad ras kaze da mu je neki album "previše ispeglan i iskontruisan", to je za mene signal da ga ozbiljno preslusam.

Mislim da je kolega malo "skrenuo" zbog toliko lo-fi materijala koji mu prolazi kroz ruke, ja zbilja nisam doživeo ove ploÄe kao sintetiÄke. Ono Å¡to me na njima opilo je upravo veÅ¡tina sa kojom su KOL pomirili taj staroseoski južnjaÄki sound sa modernim alternativnim zvukom/senzibilitetom tako da sve ima taj "gutter ballet" feeling. I ko bi normalan "ispeglao i iskonstruisao" sedmominutnu minimal pipkalicu

:lol: za album opener? :lol::lol:
Link to comment
Share on other sites

Mislim da je kolega malo "skrenuo" zbog toliko lo-fi materijala koji mu prolazi kroz ruke, ja zbilja nisam doživeo ove ploÄe kao sintetiÄke.

Ma, odliÄno je da opisujemo kako doživljavamo albume. PoÄeo sam da prepoznajem muziÄke ukuse kolega forumaÅ¡a, i da ih poredim sa svojim, tako da unapred mogu da zakljuÄim gde me odreÄ‘ena forumska recenzija vodi - iako su iznenaÄ‘enja uvek moguća. To je, po meni, jako dobro i poželjno.

A Knocked Up, kad sam video naziv nisam verovao... dok nisam cuo tekst.

Link to comment
Share on other sites

gotovo da me sramota..ovoliko dobre muzike ne bi smelo da se uzme odjednom. kapitalizam i globalizam su jos jednom krivi....

gregorio paniagua/ la folia/- harmonia mundi-speakers corner-po mnogima najbolji muzicki zapis ikad napravljen

eric bib & needed time /spirit & blues/-opus 3- 180g 45 r 2LP

john mayall /the turning point/vinyl lovers-180g 2LP

herbie hancock /river/-verve 2LP

lou donaldson /hot dog/ blue note records

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...