Jump to content


Rangirajte CD playere...


Jazzavac

Recommended Posts

Koliko vidim i kod novih plejera treba voditi raÄuna o dobavljivosti lasera (transporta), pa baÅ¡ i ne vidim razlog da odbaciÅ¡ ES Sonyje.

RaÄunica kaže da u narednih 5 godina možeÅ¡ da kupujeÅ¡ po jedan stari Sony plejer (po 150, 200, 300€), sluÅ¡aÅ¡ dok ne crkne, baciÅ¡ i kupiÅ¡ sledeći i ne razmiÅ¡ljaÅ¡ o laseru, itd... Jedino ako misliÅ¡ da će ti maÅ¡ine ovde pobrojane pružiti veći užitak od Sonyja (sa kojim, ako se ne varam imaÅ¡ iskustva).

Jesi li unapred odbacio Cyrus 8 plejer, ili si ga već slušao (do 1500€ u IB Sistemu)?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 348
  • Created
  • Last Reply

Nije zgoreg pomenuti i jedno alternativno rešenje, odnosno dac sa varijabilnim(analognim naravno), zapravo sa kompletnim pre-ampom u sebi...

- http://www.panolux.com/CEC/DX71mk2/index.htm

- http://www.panolux.com/CEC/catalogue/DX71MK2.pdf

Na žalost, ova izvanredna naprava, sa gomilom naprednih, ali funkcionalnih reÅ¡enja... viÅ¡e nije u proizvodnom programu kompanije CEC, no to nikako ne znaÄi, da je nema u prodaji...

Naravno, ostaje problem cd-transporta, ali za poÄetak... poslužiće bilo koji, solidan cd-player.

LiÄno, ja bih odabrao sledeći par...

- CEC tl-51x cd-transport(ako ih još uvek ima u One Hi-Fi)

- pominjani dac-preamp CEC dx-71mk2

Ovaj par, povezan njihovom "SUPERLINK" digitalnom vezom... otklanja sve nedoumice oko digitalnog standarda veze(i manjkavosti uobiÄajenih reÅ¡enja), kabloloÅ¡ke peripetije...

Uz to... dobijate u jednom(dobro de, dva uređaja)... zapravo tri... dobijate i analogni preamp !!!

Verujem, da vredi razmisliti...

Link to comment
Share on other sites

Nesto mi poznata ova gornja sprava :wave2 .

Sto se Jazze tice mislim da mu ne radi posao jer izbegava "Belt Drive", a OHF koliko znam ne radi vise C.E.C ( :cheers )pa tako i ovaj DX-71 mislim da ispada iz kombinacije - mada ga nisam ni video u ponudi OHFa dok su zastupali C.E.C.

Mada bi meni lepo cucnuo nesto mi se dojmi :cheers

Poz.,

G.

Link to comment
Share on other sites

da se vratimo malo u realnost ...

Sticajem Äudnih i potpuno neobjaÅ¡njivih okolnosti (sluÄaj za Moldera i Skaly) kod mene se naÅ¡ao pominjani Reference CD2.2MKII Balanced/RCA Tube CD Player With Volume Control 24 bita 192KHz , bez dig. ulaza .

Uređaj je stigao u stvari na probu kod kolege Jazavca ali kako on trenutno ne može da ga koristi obreo se kod mene da ga malo testiram ...

Na prvi pogled odozgo izgleda moćno jer je presvuÄen nekom finom drvenarijom koja deluje skupoceno . Kutija je teÅ¡ka i masivna a daljinac iz komada aluminijuma takoÄ‘e deluje masivno i solidno . Jedino stvar malo kvare kružni dugmići koji su kao hromirani i koriste se poput menjaÄa u kolima ...osećaj je malo Äudan ali sve ukupno to radi posao i verovatno se samo treba navići ...Model MKIII koji tek treba da stigne u Serbiju na jesen ima i digitalni ulaz koji može da posluži za spajanje npr kompa Å¡to nije loÅ¡e ...meni se posebno dopalo postojanje daljinske kontrole glasnoće , jer moj Korato to nema , na moju veeeeliku žalost .

Pustio sam ga da se ugreje par sati i preslušao par test diskova koje sam proteklih meseci slušao u raznim kombinacijama .

Zvuk je na prvu loptu drugaÄiji i lepÅ¡i od gomile plejera koje sam do sada Äuo ... teÄan , melodiÄan , visoki kao najkritiÄniji deo spektra za moj sistem su mekani i nežni ...Srednji su neverovatno Äisti i takoÄ‘e nežni ali ne lažno ...pomislio sam na trenutak pa ovo svira skoro kao moj omiljeni igraÄ Lyngdorf ! Medjutim moja soba kao najslabija karika u sistemu pokazala je i jednu slabost koja ne mora nužno biti slabost u drugim okruženjima ...naime bas je malo manje izražen i ne tako dobro formulisan u odnosu na moj postojeći Creek Evo...Siguran sam da bi se u manjoj sobi to i manje primetilo ali moj " hipodrom " ne opraÅ¡ta bilo kakvo posustajanje na planu najnižih frekfencija ...

SluÅ¡ao sam plejer celo veÄe sa uživanjem ...zapravo u njegovom zvuku nema niÄega Å¡to bi smetalo osim Å¡to po mom ukusu i ukusu moje sobe ima veoma malo neÄeg Äega bi trebalo dodati ...po meni to je već velika stvar jer bi manja soba sigurno ovaj uslovno reÄeno nedostatak ladno progutala neopaženo ...Klasika posebno zvuÄi primetno bolje , jazz takoÄ‘e odskaÄe mada ima deonica gde bas manjka i gde se oseti ono Å¡to sam već opisao . Rock zvuÄi malkice mekÅ¡e nego Å¡to bi to trebalo ali tako kako zvuÄi meni se i viÅ¡e sviÄ‘a jer se može sluÅ¡ati duže nego obiÄno :cry: ...Ljudski glas je fenomenalan , realniji joÅ¡ nisam Äuo u mojoj sobi .

Mislim da je spravica vredna pažnje i da zaslužuje probu svih koji su namerili da nešto promene ozbiljno na bolje .

Nisam takav da neÅ¡to od utisaka preskoÄim ...Ali ne bih voleo da se ovo Å¡to sam naveo shvati kao neka mana . U pitanju je ogromna zapremina vazduha (otvoreno stpeniÅ¡te na koje se nadovezuje hodnik na spratu ) koja se u mom sluÄaju ponaÅ¡a kao apsorber najnižih frekfencija ...zvuÄne kutije koje imam Momentum3i u manjim normalnim sobama kidaju zidove a kod mene rade zadovoljavajuće ali daleko od toga da kidaju i ruÅ¡e , tako da moje okruženje nije idealno za objektivno testiranje . Svi koji razmiÅ¡ljaju o plejeru treba da imaju ovo na umu !

Pozdrav ekipi !

Link to comment
Share on other sites

Kako ? Jel može mali help jer nemam ideju kako da se zakaÄim na Korata ?

InaÄe na moju veliku žalost Lingdorf je model CD-1 prekinuo da proizvodi i prema zvaniÄnom sajtu to je da sada discontinued products :wink:

Å teta ...

Link to comment
Share on other sites

Vidim ja da to neće ići sa tim XLR-ovima ...pomislio sam da je u pitnaju neki test inteligencije ono kad dobiješ krugove da ubaciš u trouglaste rupice :cry:

U petak ću imati troboj cdp-ova na domaćem terenu !

Pored Opere koje se već Å¡epuri na polici , stiže mi i dugo oÄekivani Exposure 3010 a već je rezervisan i neizbežni Naim cd5i ...biće vatreno u petak , moram ujaku i ujni koji žive u stanu ispod mog da kupim karte za neku dužu predstavu u pozoriÅ¡tu !

Žiri će dobiti pozivnice na vreme ...

Pozdrav

Link to comment
Share on other sites

Ma bre... zar ti pogled nije privuklo, "ono" na podu, između stolica... sa "presom za odeću" s leve, odnosno "socijalno neprilagođenom" s desne strane... ???

:wink::cry::):D:D

Ma to vidim Å¡ta je :D, ali i dalje ne znam Å¡ta je onaj lepotan zdesna... :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...