Jump to content


Retro Man-rezime pristiglih uređaja u kolekciju


Retro-Man

Recommended Posts

KonaÄno su svi ureÄ‘aji pristigli, isprobani, poslikani i sad sam na slatkim mukama gje ih kvalitetno smijestiti, za ureÄ‘aje koji su kupljeni kod vas na K-P moram posebno zahvaliti mom prijatelju Tomislavu iz Sombora koji ih je dostavio do mene a naravno hvala i svoj gospodi prodavcima Å¡to su bili voljni poslati ih jer neki nisu željeli prstom maknuti osim da im se novac dostavi u krilo.UreÄ‘aji Äije Äu slike postaviti su jedan dio neostvarenih snova i kupljeni su iskljuÄivo za kolekciju,

Tandbergov legendarni Resiver 2075

81903935.jpg

30874510.jpg

Tandbergov troglavaÅ¡ sa tri motorÄine i duplim kapstanima TCD-330

70133792.jpg

Tandbergov dvoglavaš ali isto ima tri motora i duple kapstane TCD-310

47382234.jpg

Sony TC-K-6ES

11937414.jpg

75256636.jpg

Teac V-8030

62625285.jpg

Teac V-5000

63523857.jpg

Teac CD-5

26593709.jpg

Akai GX-75

59018895.jpg

Denon DRM-330HX

45334897.jpg

Hitachi D-2200M

76176360.jpg

Luxman LV-105

55338587.jpg

Možda manje atraktivni ali meni jako dragi uređaji

PojaÄalo Optonica SM-7100, ovo tanko pojaÄalo ali duboko skoro 40 cm ima preko 10 kg, oveÄi toroidac i hladila u dual mono ustroju i najvažnije solidan zvuk

41848883.jpg

Technics SU-7300K stara dobra serija iz druge polovice 70'

70704114.jpg

Luxman L-190 maliÅ¡a iz zlatnog doba Luxmana, imam joÅ¡ ranije prikuoljene, PojaÄalo L-200,Tjuner T-530 i Dek K-113

85236128.jpg

Imam joÅ¡ ranije prikuoljene, PojaÄalo L-200,Tjuner T-530 i Dek K-113

59259613.jpg

Stara legenda Nad CD-501 sa CD-M-4 Philipsovim transportom,spartanskog izgleda ali ugodnog zvuka

46772391.jpg
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 499
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ovo me podseca kada sam kao klinac gledao kataloge i mastao da imam sve i svasta... Retro, nisu ovo slike, ovo je vremeplov :banana. Neka Vas sa srecom sluze. Meni bi bio najzanimljiviji Hitachi dek, nekako je skroz drugaciji.

Taj Hitachi dek je pre dosta godina imao moj drug,uzivo izgleda zaista prelepo i drugacije od ostalih.Kostao je 1600 dm(Stereoplay 5/1982,Spitzenklasse III).

Link to comment
Share on other sites

Hvala deÄki, tražit Äu ja od grada smjeÅ¡taj za kolekciju ali i za sebe ne doÄ‘em li pameti,Å¡alu na stranu a sad se moram primiriti jer stigle registracije za oba auta, ( sin dobio otkaz ), veliki servis za mog Seata (500 Eura) strava, kad se sijetim koliko je to lijepih dekova ali Å¡ta se može život ide dalje. Iskreno i nemam viÅ¡e nekih velikih neostvarenih želja ali želja mi je pronaći Akai GX-57O ( u pregovorima sam za jedan prekrasni Akai GXC-760D), jednog pravog Onkya, JVC-a ili Yamahu, mada imam od Yamahe KX-960, 920 I 690 ali nije to,to.SlijedeÄe ureÄ‘aje Äu pokuÅ¡ati nabaviti kroz zamijene dijela kolekcije koji je namijenjen za to ili za prodaju,svejedno, na kuÄni buÄ‘et je sijela zmija za Å¡to je bilo i krajnje vrijeme, preterah braÄo ali nije mi žao, zadnjih par tjedana sam kao dijete u vrtiću sa novim igraÄkama, gledam u Dekove i njihove magiÄne pikove pa se prisjeÄam silne želje iz proÅ¡lih vremena,blejanja do dugo u noć u kataloge sa miÅ¡lju E TO NEĆU NIKADA IMATI, a danas su to ispred mene, živi, opipljivi i nikada se viÅ¡e neÄemo rastati.Bilo ih je teÅ¡ko kupiti, dobaviti ali Å¡to bi rekli naÅ¡i DalmoÅ¡i VRIDILO JE.

PS,hvala ZoranuBg, ScepanuBg, Alexu67,PrekoBare,Andreoti,Accuphase (i neka mi oproste svi koje nisam naveo) , na ne sebiÄnoj pomoći i savijetima.

Link to comment
Share on other sites

Retro-Man, samo tako sam gustao gledati ove ljepotane!!

Cestitam od srca!

Ovo me podseca kada sam kao klinac gledao kataloge i mastao da imam sve i svasta... Retro, nisu ovo slike, ovo je vremeplov :banana. Neka Vas sa srecom sluze. Meni bi bio najzanimljiviji Hitachi dek, nekako je skroz drugaciji.

Ovaj deck mi je bio tiha patnja 80tih, naime kada sam dobio prospekt od Hitachija od Emone Commerc iz Ljubljane, odmah mi je upao u oko, ali bio je tada nedostizno skup!

Link to comment
Share on other sites

Са Ñлика Ñе види да је у питању нелолико проÑторија пуних урећађаја :banana

Све је Ретро чак и :oops: креденац!

Ма шалим Ñе, него Ретро јел би могла нека Ñлика Хитачија ал отвореног :order ?

Шта могу кад Ñам љубитељ Хитачија!

:D

Link to comment
Share on other sites

Zeon u pravu si, sve su prostorije u kući zauzete policama sa ureÄ‘ajima, zato i piÅ¡e u svakom postu, Svaka Äast naÅ¡oj ludosti i ONIMA KOJI NAS TRPE, mene moji zaista trpe i svaka im Äast, od supruge do dijece.Å to se tiÄe slika otvorenog Hitachija, nije problem, poslikat Äu to za dan dva jer i mene zanima kako izgleda unutraÅ¡njost.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, katalozi iz Emone Ljubljana.... kao da je juÄe bilo kad asi na upit telefonom ili pismom dobijao desetine kataloga koje sam koristio i kao inspiraciju za namjeÅ¡tanje enterijera ( naravno, nakon hiljaditoh razgledanja slika i Äitanja specifikacija,..)

Sve je to ok., ali onaj Revox komplet u pozadini je Äudotvorna i posebno vanzemaljska sprava i filozofija u isti mah. ÄŒudno i nestvarno te sprave nadživljavaju vrijeme. Mislim da i sam njiov stvaraoc nije bio svjestan neprolaznosti filozofije zvuka i tehniÄkog rjeÅ¡enja. O mogućnosti kupovine Revoxa ili Studera u tadaÅ¡nje vrijeme,??? hmm meni ( a i većini ) je to bila nauÄna fantastika.

Srećno i uživaj

Link to comment
Share on other sites

Zeon nema na Äemu, sutra ne radim pa Äu ga rastaviti i poslikati.

Slažem se, u vrijeme Kraja 70' i poÄetka 80', sama pomisao na Revox ili Studer ureÄ‘aje ulijevala je strahopoÅ¡tovanje i totalni osijeÄaj nemoÄi, za raju je bio uspijeh kupiti HSR-a, Iskrin Resiver TDA 2030, Gorenje centar i kasnije Kerting komponente i njihove mini linije ( barem Å¡to se Osijeka tiÄe ) tek poÄetkom 80' je zastupnik Banex nudio program JVC-a a moja danaÅ¡nja supruga je naÄisto ludila Å¡to ja svako veće buljim kroz staklo u njihov dek DD-9, naravno gledajući u cijenu u DM i joÅ¡ 70% u dinarima mislio sam, ja to neću nikada imati.Najteže mi je objasniti mlaÄ‘oj generaciji kada me pitaju, ÄŒEMU SVE TO , kako objasniti generacij MP3,Memori stikova i divixa Å¡to meni znaÄe ZX-7, RSB-100, CT-93 itd, jednostavno nikako , ni ne pokuÅ¡avam samo nabijem sluÅ¡alice i mrmljam sebi u bradu j..o vas MP3, ovo ima duÅ¡u. :D

Link to comment
Share on other sites

j..o vas MP3, ovo ima dušu.

Bas si probudio lepa secanja sa "Tandberg" receiverom i ostalim uredjajima. Hvala Ti i svaka cast na kolekciji i toleranciji supruge.

Inace koliko puta sam ja stajao pred izlogom, pocetkom 80-ih, a mozda i ranije u ul. Emilijana Joksimovica, Beograd i gledao trakas "Revox" ili u ul. Makedonskoj i gledao trakas "Tandberg". Eh, bese nekad .....

Link to comment
Share on other sites

Ja cu samo nadovezati se na ovo sa svojim iskustvom sa kraja 70tih godina....

Prvi dodir sa HiFijem sam imao u papirnatom obliku, jer sam zivio u okolici Splita, kada konsignacije nije bas bilo nesto u Splitu... Izuzetak je bio Brodomerkur sa Philips programom, ali to me bas nije nesto odusevljavalo...

I tako zatrazim ja od Poljoopskrbe iz Zagreba kataloge i cjenike njihovog konsignacijskog zastupstva, te dodje mi nakon nekoliko dana odeblja koverta, i ljubav je rodjena :D

Jos i danas se sjecam odusevljanja kada sam ugledao Sansui proizvodni program. Cak sam dobio i dva postera ogromnog formata, i di mi je pamet da to nisam sacuvao :D

No cijene su bile paprene, i nisam mogao to priustiti, i znate sta... kupim Sanyo receiver JCX2400, isto tako silver face, sa velikom skalom, ali osjetno jeftiniji, i ode budjet za to! Slusao sam ga dva tri mjeseca na jednim ovalinim zvucnicima izvadjenim iz TV prijemnika... dok nisam skupio preko student servisa za AR25 zvucnike (konsignacija Kontaktor Beograd), i onda je krenulo sve.... ali opet malo po malo... nije bilo lako biti zaljubljenik u HiFi...

Stoga RetroMan, ja zaista shvacam koliko zadovoljsta ti pruza ovo sto si nabavio, jer i sam se svaki put nanovo odusevim kada upalim G901DB ili G22000.

Ja sam se bazirao samo na te Silver face Sansuie, ali zadovoljstvo je isto!

Link to comment
Share on other sites

Che, sory, taj dek je nabavljen u paketu sa Teac-om V-5000 i to preko prijatelja iz Sombora, uzeo sam ga jer veÄ imam GX-95, 75 i 65 kao nedaj bože ako zatrebam donora a ono dek u boljem stanju od moje 75-ice,odliÄan snimak i sve se beskpreorno da podesiti, jedin su vrata iili neÅ¡to u mehanizmu suho pa se Äuje neugodna Å¡kripa ali sredit Äu to kad uhvatim vremena, sory joÅ¡ jednom.

Link to comment
Share on other sites

Zeon evo obeÄanih slika unutrÅ¡njosti Hitachija D-2200M.

Хвала на Ñликама :listen

Видим да Ñе прилично разликује од мог Д-3300Ðœ, мало Ñу упроÑтили механику и убацили доÑта плаÑтичних делова!

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...