Jump to content


Fotelja sistem


Bujodrag

Recommended Posts

  • Replies 321
  • Created
  • Last Reply

Uz cestke na prinovi,evo jos neceg sto bi leglo u fotelja sistem http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... CDQQ9QEwAw .Jednog forumasa je nedavno osvojio na prvi pogled kad je bio kod mene,brze bolje ga je porucio iz UK sad mu je to glavni izvor.Nije preskup u SH varijanti,prelepa spravica uzivo-lepsi od LP12.Nije Sondek ali je dostojna zamena do boljih vremena.

Evo i mog spremio se za Steely Dan vece.Odoh na :cry:

Cheers Scotsmene,svaka ti pod kilt gledala :wave2

post-4863-128511117152_thumb.jpg

post-4863-128511117152_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Eto, posle odredjenih tehniÄkih peripetija, konaÄno nabavih foto sokoćalo i sokoćolara da ovekoveÄim temeljnje promene kroz koje je proÅ¡ao siroti Fotelja sistem.

Pre svega, sama fotelja je proÅ¡la kroz muÄnu tranziciju na drugi kraj sobe.Evo slike:

fotelja02.jpg

Monitor je postavljen na kutije koje su ranije služile kao stalci za Grundige.Opremljene su pogonom na sva Äetiri toÄka, pa monitor može da se kreće svuda po sobi.Novi položaj fotelje je, tako, zadržao svu praktiÄnost i funkcionalnost /index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_rel_module=post&attach_id=102744">starog.Taj stari položaj se pokazao naroÄiti zgodnim za zvuÄnike sa slabijim (i mutnjim) basom; prosto, room-gain pomaže i "pojaÄava" zvuk, pa, ako imate takav problem, probajte da vaÅ¡u fotelju postavite u ćoÅ¡ak sobe.Tako sam sluÅ¡ao dva potpuno razliÄita sistema i rezultati su primetni.Ipak, sadaÅ¡njem sistemu takva pomoć nije naroÄito potrebna a novi raspored je lepÅ¡i i praktiÄniji, barem za sada.

Sistem je sad kompletiran i, sveukupno, izgleda ovako:

soba01.jpg

Nexuse sam već prikazao, ali, evo jedne lepe fotke, s mutnim pogledom na zamišljenog Vilovnjaka:

nexus-vilenjak.jpg

Najvažniji dogadjaj u tranziciji Fotelja sistema je ponosni odlazak u penziju starog Harman/Kardon-a.Na njegovo mesto je došao Audiolab 8000A.

audolab.jpg

U pitanju je sprava neugledne spoljaÅ¡njosti (mada, poÄinje mi se svidjati taj minimalistiÄki dizajn).No, izgled vara, kako to umeju da kažu mudre tetke.Audiolab radi odliÄno i odveo je Nexuse tamo gde stari Hari nije mogao.Zvuk je daleko detaljniji i brži, otvoreniji i neutralniji.Sve zvuÄi veselo i lako i vrlo prisutno.Audiolab ima dosta snage i ne ustruÄava se da je upotrebi.Rekao bih da bi mogao lako da pokrene i zahtevnije zvuÄnike (osetljivost Nexusa je negde izmedju 85 i 87 db).Probao sam ga i na Tannoy System 800 zvuÄnicima i radi, takodje, odliÄno.Ono Å¡to je joÅ¡ važnije je izvrsna phono sekcija, koja je u vrlo velikoj meri unapredila vinilnu uživanciju.Poseduje i MC ulaz, Å¡to je joÅ¡ jedna prednost, ali, za sada nemam mogućnosti da ga koristim.Sveukupno, odliÄan spoj sa Nexusima, Å¡to me Äini vrlo zadovoljnim.Pero451, Pajo, Ras, hvala na preporukama.

Druga, ne toliko promena, koliko unapredjenje je Audio Technica AT440Mla.

at440mla.jpg

AT440Mla nastavlja liniju AT3600-AT120E.U pitanju je isti, uobiÄajeni AudioTechnica zvuk, samo mnogo bolji, u svemu.Celokupni opseg je Äistiji, precizniji i detaljnji.No, glavnu prednost predstavlja MicroLine vrh igle koji uspeva da iz ploÄe izvuÄe mnogo viÅ¡e nego AT120E.THD-a skoro da nema a neke ogrebotine AT440 kao da ne vidi.Izgleda da ceo onaj hype na netu, oko tracker-skih sposobnosti ove zvuÄnice, nije bez osnova.OdliÄna spravica.

Evo slike police:

sony-lab.jpg

Sony PS4750+AT440Mla i Audiolab 8000A

Na jednoj od prethodnih slika vidi se Behringer FCA202 zvuÄna karta.To je, uz Sony-a, jedini preostali deo starog sistema i odliÄno se nosi sa dosadaÅ¡njim promenama.JoÅ¡ uvek uspeva da osvetli pola sobe svojim LED diodama.

Potrudio sam se da sobu sredim za slikanje, pa je gre'ota da vam ne pokažem i ostale (uspele) slike:

polica03.jpg

polica04.jpg

soba02.jpg

soba05.jpg

To je, dakle, to.Ne planiram nikakve dalje promene u skorije vreme (mis'm, i da planiram, nemam "Äime" da ih sprovedem.A, i da imam, odakle mi?!)

Vrlo sam zadovoljan Fotelja sistemom, stoga, od sutra idem na odmor(Äić) da uživam u svom "letovanju".

Pozdrav i veselo vam bilo!

Link to comment
Share on other sites

Ponovo u istoj temi izrazavam full respect za sistem i za posvecenost :klanjanje . Ovo se zove THE SYSTEM.

A, jel ti to na drugoj fotki odozgo (i na drugoj odozdo), u levom uglu, pored levog Nexusa, mozda neki Quad monoblok :lol: . Dizajn neodoljivo podseca...

I ubiste me u pojam sa ovim plocama, dodje mi da kupim gramofon... To i nije problem, nego, sta sa plocamaaaa :plakanje .

Link to comment
Share on other sites

@ostoja, bilo je svakakvih ploÄa na mojim zidovima, al', odnela ih promaja.Ovaj Aqualung je dobro prikucan. :smile:

@Trotter, jeste Quad, al' maketni model.Radi, ali se mnogo greje pa ga ne ukljuÄujem.

Å to se tiÄe gramofona, pa, ne mora to da bude neka velika investicija, za 150 evra, manje viÅ¡e, uz strpljenje može da se zavrÅ¡i korektna sprava.PloÄe, na žalost ili na sreću, ne gomilaju se brzo.Ipak, ima ih.

Link to comment
Share on other sites

Mmda.. To i jeste problem. Na to sam mislio, nije problem kupiti gramofon. Volim da gomilam muziku, u tom zecu lezi grm. Prvo sto mi pada na pamet je da ne bih mogao da podnesem da omiljenu muziku nemam na vinilu, a to bi kostalo kao dobar auto. Nov.

Necu vise da offtopicarim, videcu za gramofon kad malo odrastem :blink: i kad me prodje hocu sad i hocu sve nacin razmisljanja. Ako sve bude u redu, Boze zdravlja, eto mene u 65-oj sa gramofonom.

Link to comment
Share on other sites

KUPIS GRAMOFON i problemi pocinju, zena stalno gleda popreko, nikad para nemas, i sto upses da skupis das na ploce, SUROVA REALNOST...

za 150 eura moze se nadje izuzetno korektna spravica da ti svira i da je nemenjas, i da nema potrebe da je menjas, naprimer THORENS TD160 ili neki priblizan model...

Link to comment
Share on other sites

Hm, jedan novi auto, pa ti se salis, to je za pocetak, ja poludih ttotales, poceo sam sa domacim licencama, pa sam cuo za bolje, pa bolje od boljeg, pa sad samo prva izdanja u mint stanju, BOLE ME GLAVA vise, mnogo skupo, al svira, nema greske... album po album, i polako se slaze kolekcija... samo vredne naslove sakupljam...

Link to comment
Share on other sites

Hm, jedan novi auto, pa ti se salis, to je za pocetak, ja poludih ttotales, poceo sam sa domacim licencama, pa sam cuo za bolje, pa bolje od boljeg, pa sad samo prva izdanja u mint stanju, BOLE ME GLAVA vise, mnogo skupo, al svira, nema greske... album po album, i polako se slaze kolekcija... samo vredne naslove sakupljam...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...