Jump to content


FTA(Final Touch Audio)


ScepanBG

Recommended Posts

Jos jedan ponosni vlasnik Route 66 sa Neutrik konektorima!!!

Napredak u odnosu na neki Oehlbach koji je prethodno povezivao Primare Pre 30 i A 33.2 je takav da slobodno mogu da kazem da je zvuk sada takav da me ostavlja otvorenih usta kada preslusavam dobro poznate CD-ove i uporedjujem ih sa zvukom koji sam dobijao kroz pokojni Oehlbach. Atmosfera, transparentost, muzikalnost, trodimenzionalnost, itd, za svaku pohvalu.

Da ne zaboravim da kazem da mi je Zoki poslao u Podgoricu 4 njihova kabla na probu, bez ikakvog advansa, garancije ili vremenskog ogranicenja, iako se prethodno nismo poznavali niti imali ikakvog kontakta, sto je svakako vrijedno hvale i postovanja. Izuzimajuci rizik koji ovako ima ako naleti na nekog "postenog" audiofila, sa ovakvim kvalitetom kablova ne mora se bojati provjere u nasim sistemima.

Link to comment
Share on other sites

Sve nas je više sa FTA kablovima, i ovog puta je ispravna ona "kupujmo domaće". :)

Po tom principu sam pre neÅ¡to viÅ¡e od godinu dana uzeo prvi interkonekt, Äist bakar je u pitanju, možda Zoran može da pripomogne sa imenom, tada je bilo dosta manje modela nego danas. Njegova cena je bila reda veliÄine NF214 ili nekog drugog tog ranga, ali je priliÄno iznad pomenutog Oehlbach-a. Pre svega u mirnoći reprodukcije i novim detaljima u sredini, nema naglaÅ¡enog donjeg spektra od kojeg je 214 patio. Daleko lepÅ¡i na duže sluÅ¡anje.

Druga 2 su sada već poznati Route66 i Sara na liniji DAC ---> preamp ----> snagaÅ¡. Sara pristigla danas i na prvu loptu ova kombinacija se odliÄno snaÅ¡la u smislu muzikalnosti i detaljima koje dalje, naroÄito sluÅ¡ajući komplikovaniji muziÄki materijal (veće simfonijiske ili džez orkestre).

Poslovnost za svaku pohvalu, to je već poznato svima koji su Äitali temu. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

FTA ima u ponudi jedan izuzetan kabl, to je (za sada, a možda i greÅ¡im) TOP model PRIMO.PoÅ¡to sam ja prvi korisnik i vlasnik ovog kabla osećam moralnu i sve ostale vrste obaveza da ga pretstavim posle dva meseca usviravanja i sluÅ¡anja.Pre definitivne odluke o kupovini imao sam prilike da kod sebe u sistemu Äujem demo model uz već pominjanu Zoranovu poslovnost i požrtvovanosti bla, bla da se ne ponavljam na temu poslovnosti je već sve napisano, iako se zbog pozitivnih emocija koje takav sistem rada i ophoÄ‘enja prema potencijalnim kupcima stvara Äini da može joÅ¡ da se piÅ¡e o tome.

Ta prva varijanta je ona na slici sa silver ÄinÄevima.Ja sam se kasnije odluÄio za YARBO konektore(na slici zlatni).Ta odluka je u prvi mah izazvana prevashodno nemogućnošću da kod nas na tržiÅ¡tu nabavim neki zvuÄniji model, prvenstveno WBT 0147 ili 0144.PokuÅ¡ao sam i sa FURUTECH-om pa Äak je bila neka opcija i za Eihman Bullet(nadam se da se ovako piÅ¡e), WBT nextgen mi je ipak bio preskup.Tako da je kao dobar kompromis izmeÄ‘u cene, kvaliteta i nabavljivosti izbor pao na ovaj Yarbo kod mog tj naÅ¡eg stalnog i neizbežnog dobavljaÄa Tome from KruÅ¡evac.Ispostavilo se da to uopÅ¡te nije loÅ¡ izbor, jedino je ostala nedoumica da li smo trebali da uzmemo rodijumsku varijantu, ali i to ćemo saznati sledećom prilikom.

Ukratko, poÅ¡to ovo nije klasiÄan test već srednjeroÄni utisci, kabl je odliÄan.Pogotovo ako se uzme, za tu kategoriju, viÅ¡e nego poÅ¡tena cena.Moja referenca je Kimber KCAG koga imam duže vreme.OdliÄno se uklopio u sistem i to na obe pozicije, od izvora do preampa i od preampa do snagaÅ¡a.Probao sam razne varijante i priznajem da nisam joÅ¡ iscrpeo sve kombinacije.Kao Å¡to se na slici vidi sem pomenutog Kimbera kombinovali smo i sa Route66 i Oinuli(ovo ne mogu da upamtim ni kako se zove, a kamoli kako se piÅ¡e) ljubaznošću kolege PataÅ¡ona koji je pozajmio svoje primerke.TakoÄ‘e sam imao na sluÅ¡anju i FTA Bluebird.

Primo je neutralan, punog zvuka, dosta punijeg od Route 66 koji je takoÄ‘e odliÄan i mislim da Äak ima bolji odnos cena kvalitet. Istovremeno Primo i pored te punoće nije nimalo lenj i njanjav već brz transparentan i detaljan sa odliÄnim tranzijentima i Å¡to je meni izuzetno važno, prostorom.Srednji su mu mirniji nego na KCAG, verovatno zbog kombinacije viÅ¡e vrsta žica.Bluebird je tipiÄan srebrni kabl, otvoren sa kristalnim visokim i neÅ¡to tanjim srednjima i on je lek za tamne sisteme, a u mono varijanti je odliÄan digitalni kabl.Sve u svemu ako hoćete da zaboravite problem kablova, da se posvetite unapreÄ‘ivanju ostatka sistema a da ne date Äitavo bogatstvo, jedna od navedenih varijanti je sigurno dobro reÅ¡enje.Uvek ima bolje i gore, ali jedno je sigurno FTA opravdava uložen novac

Link to comment
Share on other sites

Evo izveštaja...Krenuo da kupim digitalni (Zoran će znati koji je) pa k'o velim da ponesem Sara interkonekt na "šminkanje".Zavšio sa planiranim digitalnim,i neplaniranim Route66... ;)

Stanje;dva strujna ,digitalni ,Rout66,

Do daljneg (joÅ¡ jedan duuugaÄak interkonekt i jedan strujni i nema dalje...)

Link to comment
Share on other sites

FTA vs Mogami

Posto sam nabavio interkonekt FTA , osnovni model , interesovalo me je dali je bolji i hocu li ja cuti razliku izmedju njega i Mogami interkonekta . Radi objektivnosti da kazem da sam ocekivao da je FTA bolji .

Sistem na kome sam uporedjivao :

Pojacavac : Nad c325bee

CD Player : Philps CD 713 (modifikovan od strane Filipeskua)

Zvucnici ; Mission M34

Zvucnicki kabl : Chord Silver Screen

Koristena muzika : Doors , B&W Emotional Quitent , Izvorni Folklor i Jazz Lala Kovaceva

Razlika je bila velika , i to na "prvu loptu" u korist FTA kabla , zvucnici su nestajali , muzika je bila dinamicnija i glasnija pri upotrebi FTA interkonekta .Toliko ,posto ne znam i nemam neki recnik za opis onoga sto cujem mislim da je dovoljno da kazem da sam ponovo poceo da slusam Mission zvucnike koji su mi inace skroz izasli iz volje kada sam nabavio Grundig [zvucnike-sistem] . Mislio sam da sam mozda neobjektivan da umisljam , ali kada sam i suprugu ukljucio u testiranje vise nije bilo dileme , ona je ukljucena na silu , bez predrasuda i nije znala nista o kablovima . I ona je posle desetak sekundi slusanja bila na strani FTA . Probacu FTA interkonekt i u Grundig setapu , tu ocekujem da bude gubitnik , zato sto valjda Grungig "radi" samo sa Grundig kablovima .

:wave2

Link to comment
Share on other sites

Iz poslednjeg pasusa može se zakljuÄiti da je mnogo bolji nego Å¡to si oÄekivao, tj. kontra od onoga Å¡to piÅ¡e u prvom. :D

U prvom pasusu je napisao Å¡ta je oÄekivao.

Radi objektivnosti da kazem da sam ocekivao da je FTA bolji .

Ne uspevam da vidim gde je tu "kontra".

Vidim samo da je Drazha hteo da spomene da je već pre testiranja bio malo "biased", što je vrlo razumno.

Link to comment
Share on other sites

@Bujodrag

Pa dobro, da ne tražimo dlake u jajetu, ali ako kaže da je "oÄekivao da je FTA bolji" a onda kaže da je "razlika bila velika i to na prvu loptu", kakav onda treba da bude taj FTA da bi razlika bila veća ako je stvarno oÄekivao da je bolji?

To Å¡to su M34 ponovo u igri dovoljno govori.

:cheers

Link to comment
Share on other sites

A oko Äega mi polemiÅ¡emo?

Pozdrav

Hteo sam da kazem da sam prvo testiranje poceo sa ocekivanjem da je FTA bolji , a drugo testiranje pocinjem sa ocekivanjem da je FTA gori .

To sam naveo kao jedan elemenat u testiranju koji bi trebalo da doprinese objektivnosti ???

To sto jednom ocekujem da je bolji a drugi put da je gori valjda iskljucuje neku vrstu predubedjenja tj. iskljucuje se "PLACEBO" efekat

Link to comment
Share on other sites

Imao priliku da vidim i, na zalost vrlo kratko, probam strujne kablove FTA tzv. model „Flow“ koji su po ceni vrlo pristupacni, a po konstrukciji veoma ozbiljni…

Zamenio sam na mono blokovima Lapp-ove 110 CY… I posle malo muke zbog duzine koja mi je bila prekratka zakacih i pustih muziku…

Bilo je posle kacenja ono tipa: dobro je, odlicno je… lepo se cuje i niskotonsko podrucje - puno, definisano, nista ne „zamagljuje“… Nema zrnatosti u visokim…

A onda kod vracanja Lapp-onaca™… ipak se ne daju ovi Nemci! Odlicno je i ovo, puno energije, nema muljanja, tisina izmedju pesama je potpuno „mrtva“. Odlicno!

Pa onda opet malo FTA… Da li mozda ima malo vise punoce? Ma cini mi se da je i kod Lappa isto… Dobri su, ne prave zbrku kod kompleksnih, dinamicnih delova klasicnih izvodjenja… Tisina u orkestru „crna“ - potpuni mrak…

…i vise mi se nije dalo da probavam, ni da trazim audilfoske test diskove :)

Posto je poredjenje bilo vrlo kratkog daha mogu samo da kazem da nista nisu pokvarili :) A to je za pocetak + :listen

Steta sto ih nisam probao na CD playeru, ali nekom drugom prilikom…

Ali moja podrska domacoj firmi u cijim proizvodima se vidi da se vodilo racuna o svemu, a kvalitet/cena odgovaraju nasem podneblju, pa sta vise?! :)

:thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav svima. Evo i ja da napisem neki redak o FTA kablovima i velikom gospodinu Zokiju! Prvo bih se javno zahvalio doticnom gospodinu koji mi je poklonio Entry interconnect sa kojim sam dobio daleko bolji zvuk nego sto sam pre imao na nekom kabelu koji nema ispisano ime jer sam ga dobio kao poklon uz kupljeno pojacalo Marantz pm-94, menjao sam razne kablove i taj sto sam dobio uz pojacalo nekako mi je bio najbolji sve dok nisam dobio od Zokija kabl. Sa Zokijevim kablom sam dobio topao, mekan, i detaljan zvuk kakvo sam inace od pojacala ocekivao a da pre to nisam imao. Sve pohvale za ovog gospodina, preporucujem svakome saradnju sa njim.

Link to comment
Share on other sites

Ja Zokija moram da pohvalim iz jos jednog razloga sem sto mu kablovi imaju odlican zvuk. Najveca pohvala je sto slusa korisnike i njihove potrebe. Pre nekog vremena sam stavio primedbu na jedan deo spektra i moram pohvaliti Zokijevu upornost da resi taj problem sto je i uspeo. To je i prednost malih proizvodjaca sto mogu da slusaju trziste i prilagodjavaju proizvode zahtevima.

Zelim mu da samo nastavi ovako uspesnim tempom i da uskoro citamo o njegovim kablovima u stranim casopisima

Link to comment
Share on other sites

Ja Zokija moram da pohvalim iz jos jednog razloga sem sto mu kablovi imaju odlican zvuk. Najveca pohvala je sto slusa korisnike i njihove potrebe. Pre nekog vremena sam stavio primedbu na jedan deo spektra i moram pohvaliti Zokijevu upornost da resi taj problem sto je i uspeo. To je i prednost malih proizvodjaca sto mogu da slusaju trziste i prilagodjavaju proizvode zahtevima.

Zelim mu da samo nastavi ovako uspesnim tempom i da uskoro citamo o njegovim kablovima u stranim casopisima

Naravno slazem se u potpunosti, Zoki slusa sta narod hoce i prilagodjava svoje kablove potrebama kupca, cim sam mu rekao sta hocu, saslusao me i ponudio kabl za to kakav zvuk zelim da imam. Nastavljam saradnju sa njim, ne zelim alternativu.

Link to comment
Share on other sites

Sa velikim zadovoljstvom i radoscu moram da naglasim da je danas tacno 3 godine otkad sam pokrenuo ovu temu odusevljen FTA kablovima i proizvodima.Jako mi je drago sto vidim da veliki broj clanova foruma deli moje misljenje o kvalitetu FTA kablova(i ostalih proizvoda).Zahvaljujem se svim ucesnicima :thumbsup2:cheers u ovoj temi i pozivam da nastave i dalje da pisu svoje utiske o FTA proizvodima.Povodom ovoga FTA ce na sledecoj Audioberzi 27.maja davati 20 posto popusta na kablove :thumbsup2:wave2 .Zivi bili svi ovde :cheers .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Zoki mi je poslao Route66 kabl (70cm) koji treba sutra da stigne. ÄŒuli smo se pre nekoliko dana, ja sam ga pitao može li kabl da se napravi sa ÄinÄevima kao na AIR, onako samo pitao, neobavezno. Zoki zove juÄe da kaže da je napravio kablove i da mi Å¡alje da probam, ako mi se svidi u redu, ako ne nikom niÅ¡ta. Ovo je stvarno van svih mojih oÄekivanja o poslovnosti na bilo kom nivou. Kad mi je posalo svojevremeno 2 strujna kabla na probu, držao sam ih malo manje od mesec dana, i nisam ih kupio - reÄ nije rekao !!! Svaka Äast Zoki ! PiÅ¡em ovo jer ću isprobati kabl detaljno kod sebe, i ako budem Äuo razliku na bolje uzeću ga, ako ne onda vrćem. Naravno, napisaću ono Å¡ta Äujem u vezi Route66. Pozdrav za Zorana FTA :wave2 :wave2 :wave2

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...