Jump to content

Photo

FTA(Final Touch Audio)

• Please log in to reply
881 odgovora u ovoj temi

#1 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 18 мај 2009 - 12:01

Juce sam imao tu cast da ugostim gospodu iz Final Touch Audio-a(FTA) koji se bave proizvodnjom Interkonekt i strujnih kablova.Kao i tecnosti za premazivanje cd plejera koji uticu na smirivanje vibracija u samom cd plejeru(poenta je da laser radi sto mirnije,kako bi se sto manje ukljucivalo kolo za korekciju greske).Inace dogovorio sam se sa ljudima iz FTA da moj dvd Rotel podvrgnem tom tretmanu za vikend,pa cu onda da napisem utiske(jedna bocica je dovoljna za cd/dvd).Probali smo juce kod mene 2 interkonekt i 2 strujna kabla.Rezultati testa su bili impresivni,sami interkonekti su osetno poboljsali zvucnu sliku u mom sistemu(Krell kav-400xi+Rotel rdv-1062+Pilot Standmonitor),oba modela su zvucala odlicno.Takodje kako smo koji strujni kabl stavljali zvuk je bio sve bolji.Vrhunac je bio kad smo prikljucili 2 strujna kabla jedan u Krell-a,jedan u Rotel-a+interkonekt(i interkonekt unutar konekcije je bio premazan tecnoscu FTA).Sistem mi nikad tako dobro nije svirao kao tad,bio sam odusevljen kad sam pustio JJ Cale+Eric Clapton-Call me the breeze(crossroads 2003),Hans-a Thessink-a,Mehmet-a Ergina...FTA kablove karakterise otvoren zvuk,uravnotezena zvucna slika,dubina,odlicna pozicioniranost,preciznost,detalji...Od svih kablova sto sam imao ovi su mi ubedljivo najbolje radili u mom sistemu,razlika je sa interkonektima bila primetna a sa svakim strujnim kablom se culo novo poboljsanje.Za vikend cu ponovo ugostiti gospodu iz FTA,ovog puta u prisustvu nekoliko clanova foruma.Posle toga cemo izneti detaljnije utiske,kao i tretmana koji je namenjen za DVD Rotel(jedva cekam da ga cujem posle toga,a i da vidim da li ce se poboljsati slika).Do tad evo par slika sa 8.audioberze gde su bili predstavljeni njihovi proizvodi(Final Touch Audio).

Umanjene slike u prilogu

• Picture 1629.jpg
  • Picture 1633.jpg
  • Picture 1630.jpg

audiofil

Install flash.

#2 SonicHammer

SonicHammer

AV Impuls

• HiFi distributer / proizvođač
  • PipPip
  • 5971 Poruka:
  • LocationAdmirala Geprata 3b/8 Beograd

Poruka napisana 18 мај 2009 - 15:47

Koje konektore koriste/uticnice za strujne kablove?
Please allow me to introduce myself
I`m a man of wealth and taste...

SonicHammeR
still cyco after all these years...

#3 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 18 мај 2009 - 18:14

Koriste Wattgate i Furutech.Mada po zelji mogu da budu i Oyaide.Ovisno o tome da li je Wattgate,Furutech ili Oyaide i cena varira,kao i da li su pozlacene ili srebrne.
audiofil

#4 stex

stex

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 1611 Poruka:
  • LocationParaćin

Poruka napisana 19 мај 2009 - 09:00

Ovo sa tečnošću mi je do 00 :ruganje
Free Your Mind...And Your Ass Will Follow

#5 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 19 мај 2009 - 13:11

Ovo sa tečnošću mi je do 00 :ruganje

Jeste,pravi naziv joj je anti-rezonantna masa(arm) sto pise i na bocici.Vrsen je jedan test izmedju 2 ista cd plejera Cambridge Audio 640,onaj koji je bio premazan sa ARM je bolje svirao.Zvucao je prirodnije,imao je puniji zvuk sa vise detalja.Jedva cekam vikend da Rotela premazem sa ARM pa da vidim razliku.
audiofil

#6 pecass

pecass

Quad,oh my God!

• Članovi
  • PipPip
  • 1774 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 19 мај 2009 - 13:22

NEEEEEEEGLEDAJ U LASER O S L E P E CES :D
SLUSAJ STA TECNOST CINI :ruganje

#7 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 20 мај 2009 - 00:53

Ziv bio Pecass :D .Tecnost(arm) je prava stvar :ruganje .Bilo bi mi jako drago da prisustvujes prezentaciji kablova kod mene,a i Rotela u novom poboljsanom izdanju.
audiofil

#8 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4275 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 20 мај 2009 - 00:59

Sta se premazuje? Kuciste, transport...?
Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#9 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 20 мај 2009 - 01:57

Cela sasija,elektroliti,transport...a i nije skupo,tako da vredi probati u svakom slucaju.

Umanjene slike u prilogu

• Picture 1633.jpg

audiofil

#10 siroma

siroma

Audio Alhemičar

• Članovi
  • PipPip
  • 4275 Poruka:
  • LocationNIŠ

Poruka napisana 20 мај 2009 - 07:22

Cela sasija,elektroliti,transport...a i nije skupo,tako da vredi probati u svakom slucaju.

UFFF, 'de me nadje. Snake Oil po definiciji
Каниш ли побиједити, не смијеш изгубити

#11 O z Z y

O z Z y

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 6481 Poruka:
  • LocationNovi Beograd

Poruka napisana 20 мај 2009 - 07:55

A kako se skida...ako se skida?. :ruganje
PC > M2Tech Evo [PH] > Naim DAC > Exposure XXV > PMC LB1 Signature
PRODAJEM DISKOVE : http://www.ptt.rs/ko.../ozzyan//CD.htm
I'm as mad as hell and I'm not going to take this anymore !!!

#12 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 20 мај 2009 - 08:50

A kako se skida...ako se skida?. :ruganje

Skida se bez problema.
audiofil

#13 Kuja

Kuja

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2089 Poruka:

Poruka napisana 20 мај 2009 - 10:22

Zanimljivo.
Meni ova tecnost deluje kao neki poliuretanski premaz koji se koristi za hidroizolaciju.
Video slicne stvari na netu posto mi je krov jesenas prokisnjavao... :ruganje

#14 toN_Jones

toN_Jones

A H

• Članovi
  • PipPip
  • 9853 Poruka:
  • LocationСтари Кошутњак - Најлепши део Београда

Poruka napisana 20 мај 2009 - 11:11

Zanimljivo.
Meni ova tecnost deluje kao neki poliuretanski premaz koji se koristi za hidroizolaciju.
Video slicne stvari na netu posto mi je krov jesenas prokisnjavao... :D

И како ти је свирао кров после премазивања :ruganje ?

:D зеоН_Ридер

#15 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 20 мај 2009 - 18:49

Zanimljivo.
Video slicne stvari na netu posto mi je krov jesenas prokisnjavao... :-?

Kujo veliki pozdrav :nono .Bilo bi dobro(znam da imas dobre kablove) da dodjes kod mene za vikend na prezentaciju i poneses interkonekt kablove i strujne da testiramo sa FTA kablovima pa da onda javno izneses misljenje o njima.Bilo bi mi drago da dodjes zaista.
audiofil

#16 pecass

pecass

Quad,oh my God!

• Članovi
  • PipPip
  • 1774 Poruka:
  • LocationBeograd

Poruka napisana 20 мај 2009 - 21:39

Ziv bio Pecass :nono .Tecnost(arm) je prava stvar :-? .Bilo bi mi jako drago da prisustvujes prezentaciji kablova kod mene,a i Rotela u novom poboljsanom izdanju.

Hvala na pozivu al u subotu imam ostarenje za 1 :D te sam vec isplaniran :D - jedan dan sigurno kad mi se sezona zavrsi :D

#17 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 20 мај 2009 - 23:11

Ok,uzivaj u rodjendanu :nono .Videcemo se onda neki drugi dan :-? .
audiofil

#18 Kuja

Kuja

Audiofil

• Članovi
  • PipPip
  • 2089 Poruka:

Poruka napisana 21 мај 2009 - 00:29

Kujo veliki pozdrav :nono .Bilo bi dobro(znam da imas dobre kablove) da dodjes kod mene za vikend na prezentaciju i poneses interkonekt kablove i strujne da testiramo sa FTA kablovima pa da onda javno izneses misljenje o njima.Bilo bi mi drago da dodjes zaista.

Kog dana za vikend se nalazite i u koje vreme? Ja u Subotu radim, a za Nedelju imam neke planove sa klincem.

#19 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 21 мај 2009 - 03:15

Kog dana za vikend se nalazite i u koje vreme? Ja u Subotu radim, a za Nedelju imam neke planove sa klincem.

Poslacu ti pp :-? .
audiofil

#20 ScepanBG

ScepanBG

Audiofil

• ŠćepanBG
  • PipPip
  • 4693 Poruka:
  • LocationBEOGRAD,SRBIJA

Poruka napisana 24 мај 2009 - 01:47

Na moje veliko zadovoljstvo imao sam prilike ponovo da ugostim gospodu iz FTA(Final Touch Audio-a).Kao sto sam ranije najavio,resio sam da moj dvd Rotel rdv-1062 podvrgnem tretmanu mazanja Anti Rezonantnom Masom(ARM) kako bi sto manje smanjio vibracije u dvd-iu i dosao do poboljsanja zvuka i uspeo sam u tome :crno-na-belo .Razlika se primetno osetila na srednjim i visokim tonovima,sam zvuk je sad kristalniji i prirodniji.Dubina je primetnija nego ranije.Vrlo sam zadovoljan postignutim,pogotovo jos kad se uzme u obzir cinjenica da je cena izuzetno povoljna a poboljsanje je vrlo primetno :bacanje .Evo slika pre i posle tretmana.

Umanjene slike u prilogu

• Picture 1707.jpg
  • Picture 1706.jpg
  • Picture 1726.jpg
  • Picture 1738.jpg
  • Picture 1719.jpg

audiofil

0 Korisnik(a) čita ovu temu

0 članova, 0 gostiju, 0 anonimnih članova

AV impuls