Jump to content


pufta

Članovi
  • Posts

    140
  • Joined

  • Last visited

About pufta

  • Birthday 08/30/1967

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Kanjiza
  • Interests
    Hi-Fi i sve u vezi njega

Recent Profile Visitors

4,928 profile views

pufta's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

  1. pufta

    Vicevi

    Dolazi Haso kod Muje i zatekne svog prijatelja u vrlo lošem stanju. Mujo je, naime, bio sav u gipsu, pa ga Haso ga upita: – Šta bi, Mujo? – Skočio sam kroz prozor! – odgovori Mujo. – Pa što, bolan? – Znaš Haso, ja kad dođem kući iz grada imam naviku da pljunem kroz prozor i skočim u krevet, ali jučer sam se toliko napio da sam pljunuo u krevet i skočio kroz prozor.
  2. @DB. Kolega, iz pouzdanih izvora se zna da tvoj komšija Siroma ima sateliti i razne DIY sprave za razvaljotku, kao npr. Katapult sa ljutu papričicu, sa laserskim navođenjem, a koliko se zna, Niš baš i nije 6000km od Paraćin. Nemoj se sigraš sa životima, leba ti, moš te strefi drugarski projektil!!! 😄😄😄😄😄😄
  3. Pozdrav @Houselover! Neki bi rekli upatio, neki upario, jedno je sigurno: ljubav je bol, reče jež dok se udvarao čeličnoj četki za rđu. Ozbiljno, ako već imaš pomenuto pojačalo, a nemaš nikakve zvučne kutije, jedino ima smisla da ga za početak isprobaš sa nekim zvučnicima iz kruga poznanika, čisto da stekneš kakvu-takvu sliku o zvuku. Milioni kombinacija su moguće, ali koja je dobitna i odgovara tvojim željama i potrebama, to je uvek enigma. Puno sreće u potrazi za prijatnim i zadovoljavajućim zvukom, a imaš i podršku kolega forumaša, svi smo mi počeli od nečega sitnog i ne tako skupog arsenala za pravljenje galame. 😀 👋
  4. pufta

    Laptop

    Pozdrav @Pera90! Živ ti nama bio na ovom našem dragom forumu, samo bi bilo mnogo jednostavnije i svrsishodnije da sva tvoja pitanja i nedoumice u vezi sa kompjuterima postaviš na, za to namenjenim, forumima: Benchmark, PC berza, Svet kompjutera, Axe, itd itd ... Brže i bolje možeš očekivati da se neko pozabavi sa gore navedenim. No hard feelings, just my 2 para. Edit: prestiže me @nkrgovic.
  5. Ogromna tragedija za njegovu porodicu, laka mu zemlja, stvarno me je rastužila ova vest. Godinama sam pratio njegove postove na ovde forumu, puno se moglo saznati o muzici i razvoju nosača zvuka. Odlaze pravi entuzijasti i posvećeni ovom i drugim srodnim hobijima, u istoriju... 😢
  6. Blast from the past!!! Ova starudija je izgurala gomilu srednjoskolskih i studentskih brucoskih i drugih zurki, sa transportom po vozovima i autobusima od kuce do studenjaka, sa sve zvucnjacima i kablicima, gomilama kaseta i gramofonskih ploca, period od 1984-1985-te pa sve do polovine 90-tih. Jeste da je bilo i zurki gde je samo DJ bio jedini trezan, pa je bilo rvanja sa zurkasima ispred zvucnika da se zastite kalote i membrane..., ali toga vise nikad nece biti, sta cete, omatorilo se. Inace, nikada nije bilo nikakvih problema sa ovim plastikanerima (receiver, gramofon i tape deck).
  7. Najiskrenije saučešće porodici i prijateljima, tužna vest u ovim ne baš sretnim vremenima...
  8. pufta

    Kakav oglas!?

    @Maga, pošto ste jedna od retkih dama na ovom forumu, iskren i topao pozdrav i želja da Vam boravak na ovom forumu bude prijatan i vredan edukovanja o svim aspektima Hi-Fi hobija. Na žalost, prethodni oglas nije ni gramatički, a ni pravopisno korektno napisan, a oko sadržine navedenog nemam nameru da diskutujem (krstaški rat na pomolu, Don Kihot i družina na horizontu). U principu, nemojte obraćati pažnju, kao ja, na tu stranu komunikacije u današnje vreme. Mnogo je važnije u moru informacija umeti prepoznati suštinu i uspeti u nastojanju da se dobije što bolji zvuk uz optimalna ulaganja i što više dobre muzike, u kojoj Vi kao individua zaista uživate. Izvinjavam se zbog podužeg piskaranja, ne zamerite. Svako dobro Vam želim!
  9. Pozdrav svima koliko nas vođe ima, u karantinima, braćo i sestre forumašice! Za slušanje ovakvog bezobrazluka od urnisanja jadne gitare, preporučujem bilo kakve slušalice i pet minuta slobodnog vremena, onako natenane, ništa Covid, ništa kriza, samo mjuza... UŽIVAJTE!!!
  10. Veliki forumaski pozdrav i za @ZoranBG, koji nam svojim tekstovima ulepsava ovo tmurno okruzenje u kojem se cuju samo vrapci i golubovi. Samo napred Zoki, svaki tekst je roman u malom za sebe, hvala ti za tvoj neiscrpni trud i zelju da nas matorce odrzis u napetosti do sledeceg testa. Full power ahead! Go for it!
  11. OHOHOOOOHOOO! Pa gde ste Kolega @alex67, kako junacko zdravlje generacijo, nije te bilo, pa podosta dugo, sto bi rekli. Nadam se da si i tvoja familija i ti dobro, u ovo ne bas najsretnije vreme, eto mi se koprcamo i ne damo se, dekove ponekad aktiviramo, onako, za svoju dusu i maltretiramo klince sa nekom bajatom muzikom iz proslog veka .
  12. pufta

    Vicevi

    A ti se, matori, nesto kao secas obecanih parinja, ha? Obaska, obecanje ludom radovanje, zivi bili, pa videli... rece slepac i nastavi da gleda u nebo i ceka Halejevu kometu.
  13. Pozdrav mladi kolega! Ovako nesto za pocetak ulaska u svet muzike, ne bi trebalo da bude lose: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Yamaha-AX-550-snizeno-92108363-oglas.htm?filter_id=163759480 ili u tvom komsiluku: https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Pojacala/Denon-PMA-750-2x120W-93165142-oglas.htm?filter_id=5920 Naravno, preporuka je da poneses i probas svoje zvucnike kod prodavca - slusanje po mogucnosti svoje od ranije poznate muzike , ako uspes da se sa njim dogovoris i cujes na licu mesta. Ukoliko zadrzis postojece zvucnike, nije neophodno da za prvu kupovinu uleces sa vecim svotama novca, dok ne prodje mesec, dva, tri i onda ces imati vec vise uvid u to sta ti se svidja u tvom sistemu, a sta ne. Tvoj sistem, tvoja muzika, tvoje zadovoljstvo, treba da se polako uhodas u ovom sportu bez kraja sto se tice kombinacija i kolicine novca koji moze da se ulozi u zvuk.
×
×
  • Create New...