Jump to content


RADE

Donator foruma
  • Posts

    1,853
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

About RADE

  • Birthday 01/01/1970

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    italija
  • Interests
    ajfaj

Recent Profile Visitors

5,034 profile views

RADE's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare

Recent Badges

  1. RADE

    Maurizio Cucco

    i još kada bi ti znao kolika je razlika između 129 i 130 dB gde bi nam bio kraj.
  2. RADE

    Maurizio Cucco

    Krco, pa u PA se radi o 2000w, 3000w, 4000w što se kod mene u selu prevodi sa 2,3,4 kw .....tu nema ništa labavo....ene onaj modul RCF što ti nudim ima nekih skromnih 2100 w ....ono 2 od 16 cm i neka mala horna.....i sve to za nekih bednih 130 dB
  3. RADE

    Maurizio Cucco

    Ti bi nešto za vašare i šatore.....evo većeras mi u prodavnici gde kupijem povrće i voće nude modul RCF, znači napajanje, filter i dva kanala.....samo zavrneš na te, već šta imaš. PS šalu na stranu, ja sam već poveo razgovore o tim stvarima, ono, vašar slava neobavezno druženje. Znači nisi jedini.
  4. RADE

    Maurizio Cucco

    Što bi rekla Mica trofrtaljka, i labavi ume da zabavi....mislim, to nikada nemoj da smetneš sa uma...što se kaže. 🤣
  5. RADE

    Maurizio Cucco

    Situacija je sledeća, uskoro /mada sam ja mislio da jesu / mi stižu 2 mid basa i 2 tvitera koji su razvijeni za neke prilike i neprilike. Uglavnom, većina karakteristika je zadržana a neke su i izmenjene iz opravdanih razloga. Moja ideja je da ih ustupim / privremeno / na neku vrstu testiranja.....da se stekne makar neka ideja o tome o čemu se govori već duže vreme......naravno ako postoje zanteresovani i naravno da su pod libelu 😂......ovo oko libele ja odlučujem 😂. Kutija može da bude od 8 litara pa do 30 litara....nema problema. Postoje neki uslovi, recimo, može da se piše ko šta hoće, ali mora da makar meni navede litražu, rezonantnu i šemu filtera....mislim, da znam o čemu se priča. 🤣. Ako ima više zainteresovanih možemo da se dogovorimo jer ima više dana nego kobasica, što se kaže kod mene u selu. Ako postoji problem oko kutije mogao bih i to da uradim, ali mi je nezgodno da šaljem. Ono šta ja lično mislim je to da možda i nema potrebe za tviterom jer sam mid bas ima štofa, što se kaže, osim toga neće biti veliki problem da se proveri da uz ovaj mid bas neće da idu mnogi visokotonci....iz 100 razloga. Nema nikakvih problema da se taj deo otvori nova tema, bilo gde, recimo u meni omiljenoj samogradnji.
  6. ovako ometaju jedna drugu. Pogledaj kako to rade drugi .
  7. okrugle zavojnice ne stoje kako treba, jedna bi trebalo da stoji uspravno u odnosu na drugu i po malo u odnosu na onu skroz levo
  8. Ja se uglavnom trudim da pišem edukativne poruke, a to onda znači da za dotičnog gospodina trenutno, nažalost nema mesta.
  9. sama zamena običnog žičanog otpornika u liniji visokotonca sa neobičnim neinduktinim otporom donosi lepe promene. Ne košta mnogo a lep posao radi. Onaj drugi je verovatno u redu sa kondezatorima prema masi.
  10. Ја сам имао на мерењима мали звучњак, рецимо око 90 мм посебне конструкције који се тренутно подаје као резервни део по цени од 400 евра или фунти, небитно. Тај малиша је уграђен у лустер од оних стаклића са Мурана ( Венеција/ који се продаје за неких тричавих преко 10.000 евра или фунти, небитно. Е сада када ја напишем да је мали радио као велик, 98% неће разумети написано. Али чињеница је да малиша има звук великог звучника што је технички врло тешко урадити, али је урађено.
  11. Како може плекана мембрана да има .....
  12. Рођаци, оба звучњака имају папирну мембрану.....и један се користи у комерцијалним кутијама од 10.000 а други у кутијама од 25.000. евра....и сада мени није јасно колико синапси имате у леру 😂. Ја сам ставио овај смајли, али ситуација је врло забрињавајућа.
  13. Dakle, ne mogu da verujem da niko ne komentariše male Sease.
  14. https://www.tonalspeakers.com/ evo malo Ace i Seasa od 12 cm... ima i oznaka. Malo da budemo u duhu teme. Mada mislim da je beskorisno, ali totalno.
  15. A da mi ostanemo na ovim nivoima , gde svet misli da dobro vladaš teorijom, jer ako pređem na više nivoe i napišem samo jednu jedinu reč u vezi parametara neće ti biti dobro 😂, mislim taman si mislio da sve znaš kad ono . Naravno nije to neki veliki problem jer ti se ne " takmičiš " sa svetom isto kao ni ja pa to i može da prođe. Opet ima sveta koji hoće da se takmiči sa svetom i to se ne radi sa stvarima koji svi znaju, opet to znači da moraš znati nešto više i nešto bolje od ostalih. Evo jedan pimer. Davnih dana onaj isti Fabrizio je pokušao da uđe u vode HOME i napravio je pojačivač koji se zvao Davina .....to je onaj isti pojačivač koji je u Milanu bio najbolji na blind testu koji je organizovan od strane novinara koji su pratili sajam. Znači blind test više pojačivača koji su po oceni novinara svirali vrhunski. U konkureciji pojačivača iz celog sveta Davina je proglašena za najbolji amp. I šta se dešava, ta ista Davina je jedina iz te serije koja je imala "Mauricio sound" tj bila je modifikovana od strane Mauricijusa.....znači promena određenih komponenti i tome slično. Šta se desilo sa ostalim Davinama....pa ništa , one su ostale netaknute u origimalnom stanju i nisu prošle kako treba. Jednostavno, u tom vremenu pojedinci nisu verovali u te fore i fazone sa promenom komponenti.....dobro, naknadno su se opametili. Ona jedna jedina je završila nemam pojma gde, uglavnom je bila kod mene jedan čitav dan. Mislim da sam već pisao da je moj auto bio prvak Italije u svojoj klasi. Pazi, takmičenje na nivou Italije gde imaš sve što postoji u belom svetu, sve moguće firme, sve najbolje iz tog segmenta i ovaj montira iz BMW serija 3 širokopojasni iz prednjih vrata 💪....znači klasa satelit plus subvofer i kao satelit ide onaj mališa iz bembare.....i pobedi sve focale, dinaudie i ostale.....ali ide zato cevni preamp sa XXX cevima i ide pojačivač " Maurizio sound" i onda sve dobija sasvim drugu dimenziju. A ono svet vadi tog mališu i gura ko zna šta, kao nije dobar. Generalno ovde se prodaje zvuk a ne parametri.
×
×
  • Create New...