zek

Članovi
 • Content count

  2,825
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11

About zek

 • Rank
  Audiofil

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  N.Bgd
 1. Zvucnicki kablovi

  Može lepo ispod velike police da se ne vide žice, čak i malu kanalicu sa donje strane da zašrafi i u nju gurne kabl, neće se videti. Ja sam isto hteo da predložim što i Father, ali sam mislio ako ima bar malo mesta sa desne strane da može da izbaci zvučnike iz regala i stavi ih na stalke, jer sa leve strane ima mesta.
 2. Zvucnicki kablovi

  Šta je desno - regal do ugla sobe?
 3. Zvucnicki kablovi

  Kako god, taj položaj zvučnika na polici u regalu (i čini mi se malo prenisko) nikako nije najoptimalnije rešenje za smeštaj zvučnika.
 4. Zvucnicki kablovi

  Dal' ja to dobro vidim da ti se pojačalo nalazi u polici levo na slici? A što ne prebaciš pojačalo ispod televizora i nemaš problema sa dugačkim zvučničkim kablovima (ako je reč o zvučnicima na polici gde je TV).
 5. Pompi moli za pomoc!

  Nađi Audiochecker pa proveravaj da li su ti fajlovi dobri.
 6. gramofon + pojačalo + zvučnici

  Kakve ovo ima veze sa pitanjem iz prethodnog posta - ko još danas ima male ploče na 45rpm?
 7. Pojacalo za Yamaha ns333

  Nećeš znati dok sam ne probaš - tuđa iskustva su i tuđe uši.
 8. Dac ili zvucna?

  Malo si škrt u opisu zahteva, nisi rekao ni koju bi vezu koristio iz računara, ni koje muzičke fajlove imaš za reprodukciju, ni na šta bi sve to bilo povezano, itd.....
 9. Pompi moli za pomoc!

  Mislim da podloške ispod nogica gramofona neće rešiti brum koji nastaje od rotacije motora koji je na osovini tanjira i prenosi se na zvučnicu pri reprodukciji. Podloške su za sprečavanja vanjskih vibracija da se prenesu na gramofon. Možda da se proba sa zamenom mata na tanjiru, pa da se vidi rezultat.
 10. Pompi moli za pomoc!

  Jel' to brujanje imaš samo na gramofonskom ulazu i to kad je gramofon upaljen (radi motor) ili ga ima i na drugim ulazima nezavisno do rada gramofona?
 11. Album Player (APlayer)

  Prebacivao i na Wasapi i na sve druge opcije i opet se ništa ne menja, a KS mi i ne prepoznaje dac koji može da pušta 24/192 fajlove, pa nemam šta da izaberem. Mora biti da je slaba mašina (miniITX sa dvojezgarnim Atomom D2700 na 2,13Mhz i 4G memorije).
 12. Phono preamp

  Bolje je preko tape out jer preskačeš njegovo line predpojačalo, odnosno direktno vodiš signal sa phono sekcije na tvoje predpojačalo.
 13. Šuštanje na monitorima

  U tvom slučaju ne verujem da bi nešto dobio jer te smetnje koje si imao nisu od spoljašnjih uticaja već od nekih lutajućih struja po masama jer nema dobrog uzemljenja a i komp pravi taj problem.
 14. Album Player (APlayer)

  Sve uradio i opet neće ništa preko 44,1.
 15. Album Player (APlayer)

  Meni na Win7 Ultimate neće da pusti ni jedan HR fajl (24/88, 24/192, ni .iso fajlove) ne znam šta nisam dobro podesio.