Jump to content


Blastcraft

Novi članovi
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Blastcraft's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  1. Hvala za link, ali mislim da nema ono sto mi treba, tj jedna lampa lici ali je 12 v
  2. Treba da zamenim lampice-sijalice na grundig studio 2000 d skali od tunera, a nasao sam samo neko uputstvo na francuskom, koje mi je prilicno konfuzno i nisam uspeo da nadjem specifikaciju za navedene sijalice.Elem, na ebay sam nasao sijalice koje su za grundig studio 1600, malo slabiji model iz istog vremena,pa predpostavljam da su iste. Zanima me da li mogu da nadjem kod nas takve sijalice i ako moze gde. Slika je sa ebay-a. Na drugom italijanskom sajtu (grundig love).sam nasao sredjivanje grundiga kao sto je moj sa sve slikama, gde je lik isto menjao sijalice i gde kaze da su verovatno 6v 1w 170 mA. Trebao bi.da zamenim i sijalicu za fm vumetar od 6v 30mA. Posto sam inace laik za takve stvari, znacila bi mi bilo kakva pomoc. Evo i link sa grundig love gde ima i slika http://www.grundiglove.org/grundig-studio-2000-riparazione/ Hvala vam unapred na svakoj pomoci
  3. Pozdrav svima!! Hi files mi je u vise navrata pomogao u vezi raznih nedoumica vezanih za probleme sa hi fi uredjajima, i cesto citam razne teme u vezi hi fi-a,pa rekoh vreme je da vam se pridruzim i nebudem samo posmatrac. Ceo svoj zivot sam zaludjenik za muziku, a u zadnjih par godina i zaljubljenik u hi fi. Inace sam iz Beograda i imam 46 godina (nikad nije kasno za hi fi). Moj trenutni sistem (kako ga ja zovem sirotinjski hi fi zbog nacina i cena nabavljanja) je risiver grundig r 1000, kaset dek grundig cf 5000,gramofon sanyo tp 1005u i zvucnici elac el 50, kao i novopridosli grundig studio 2000d(sa dual 1226 gramofonom) i slusalice pioneer se2p i pioneer se 20a. Definitivno sam fan nemacke skole zvuka,ali i japanskih vintage slusalica. Toliko odmene za sada,radujem se buducem druzenju na hi-files!!!
  4. Pozdrav svima. Nov sam na forumu, mada vec neko vreme pratim i citam postove vezano za razne probleme kao sto je i ovaj sa ciscenjem potenciometara i kontakta, i zahvaljujuci vasim postovima naucio sam mnogo toga. Zanima me da li je neko probao da cisti potenciometre sa ovim http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?IDgroupweb=8450 Elem,pokusavam da vratim u zivot grundig studio 2000d na kojem su klizni potenciometri bas prljavi i prekidaju , a opet ne bih da me kontakt sprejevi kostaju vise od uredjaja (kao sto je kombinacija kontakt 60, kontakt wl, kontakt 61) posto sam uredjaj platio smesno, ali mu treba jos dosta sredjivanja pored ciscenja kontakta.
×
×
  • Create New...