Paki

Novi članovi
 • Content count

  9
 • Joined

 • Last visited

About Paki

 • Rank
  Početnik
 • Birthday June 20

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 1. Pompi moli za pomoc!

  Ajd, kad je već pokrenuta hajka na zvučnike na kp-u, da pitam i ja za neku preporuku, pošto mi je cenovna granica ista -150e. Kriterijumi su, ne manje od 10 inča, bas refleks (mada nije obavezno i nije bitno sa koje je strane otvor) i da idu što je moguće niže sa frekvencijom, jer preferiram izraženije niske tonove. Zapremina kabineta nije problem, čak je poželjno da budu veći. Unapred se zahvaljujem na bilo kakvoj preporuci. Pozdrav
 2. Što više čitam, više pitanja imam. Čovek na KP-u napisao: "Dodatno napajanje koje ide uz njega dodatno podiže kvalitet zvuka." Sad, da li je napisao da bi nahvalio svog konja ili samostalno napajanje stvarno podiže kvalitet zvuka u odnosu na USB napajanje? I šta mislite o ovome: https://www.kupujemprodajem.com/SMSL-M2-PRO-Headphone-Amp-External-Sound-Card-DAC-55926837-oglas.htm vredi li za ove pare?
 3. To što se napaja iz USB-a mi nije problem, jer bih ga inače koristio samo sa laptopom. U pitanju je E10 (ne E10K) koji ima 3.5mm i koaksijalni izlaz, ali svakako ću morati da kupim kvalitetnije interkonekt kablove, tako da ni to nije problem. Koliko sam zaključio po recenzijama na netu, dosta je dobar kod basa i srednjih tonova što mi odgavara, jer volim izraženiji bas. Sad tražim i za X3, ali slabo šta ima da se izgugla.
 4. Kao što rekoh, budžet je 50e, najviše 60. Polovno sam i planirao da uzmem. Na KP-u se prodaje nov FX Audio X3 za 60e, a sa druge strane imam ponudu Fiio E10 isto za 60e, pa mi je logično da je polovno od 60e bolje od novog za iste te pare. Naravno, mogu samo da nagađam, jer se na razumem.
 5. Koja bi bila tvoja preporuka od ova 2, pošto sam ja apsolutno neupućen? Muzika bi se najčešće strimovala sa interneta. I da li ima neke veze da li će biti prikačen na USB 2.0 ili 3.0?
 6. Pojačalo: Kenwood KA-990V, kutije: Arcus TM-68, kablovi: pijačarski 2.5mm i neki iz winwin-a, no kablovi mi nisu problem, njih ću lako zameniti.
 7. Tako sam i pretpostavljao. Da li ima razlike u kvalitetu između stereo i surround DAC-ova u istom cenovno rangu? Meni je konkretno potreban stereo. Hvala na preporukama. FX Audio X3 mi se uklapa u budžet (50e koji e gore-dole). Ako neko ima još neku preporuku, prihvatiću je vrlo rado
 8. Pozdrav svima. Verovatno je o ovome već bilo reči samo što ja nisam uspeo da pronađem. Pitanje je: ako je izvor laptop i uzmemo u obzir da su zvučnički i interkonekt kablovi (koliko - toliko) kvalitetni, kako rešiti usko grlo - integrisanu zvučnu karticu?